Profile cover photo
Profile photo
Expertschatter
2 followers
2 followers
About
Posts

Een speciale schatting ! 15 jaar geleden overleden de ouders en konden de kinderen de woning verkopen. Ze konden het doorverkopen aan een promotor voor een verkaveling, maar de verkaveling was er op dit ogenblik nog niet door. Jaren gewacht en uiteindelijk gaat de verkaveling niet door. Ondertussen is de woning in zeer slechte staat. In 15 jaar tijd is de waarde gezakt van een 'woning met grond' naar louter 'bouwgrond'.
Add a comment...

Post has attachment
Verleden week een plaatsbeschrijving moeten opmaken in een Gemeentehuis. Een prachtig gemeentehuis trouwens! Ondergebracht in een oude loods/fabriek en aan de hand van een Spaanse architect. Het lijkt Gaudi wel.
De plaatsbeschrijving moest opgemaakt worden omdat men er zou filmen. Het gemeentebestuur wou geen nieuwe schade aan de gebouwen en heeft daarom een plaatsbeschrijving verplicht opgelegd aan het productiehuis.
Iemand die het gebouw herkent?
Photo
Add a comment...

Wist je dat je een plaatsbeschrijving bij huur nog kan laten registreren zelfs al is het huurcontract reeds geregistreerd? In principe is dit kosteloos en zou binnen de 4 maanden moeten gebeuren. Gezien dit kosteloos is, zullen er geen boetes geheven worden indien deze termijn overschreden wordt.
Add a comment...

Vraag van een klant : Is een bouwheer verplicht om een plaatsbeschrijving voor aanvang van werken uit te voeren? 
Het antwoord : bij wet is een bouwheer dit niet verplicht, maar een verstandige bouwer zal dit toch doen. Indien hij echter een ABR-polis onderschrijft, wordt de bouwheer door de verzekeringsmaatschappij verplicht om de nodige plaatsbeschrijvingen te laten opmaken.
Add a comment...

Post has attachment
Meten is weten ! 
Photo
Add a comment...

Google + Expertschatter is online
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded