Profile cover photo
Profile photo
saidah asilah abdul shukor
718 followers -
Saidah Asilah Abdul Shukor, International Business and Emerging Markets
Saidah Asilah Abdul Shukor, International Business and Emerging Markets

718 followers
About
Posts

Post has attachment
Pulangan ASB. Dividen ASB berbaloi dilaburkan semula ke dana berpulangan 10-15% setahun!
INVEST DI CWA. PATUH SYARIAH DAN JANGKAAN PULANGAN 10%-15% ! Alhamdulillah, dengan izin Allah. CIMB Islamic Asia Pacific Equity Fund adalah pilihan ramai pelabur ketika ini dan untuk tahun2 akan datang. Di bawah ini, saya screenshot performance yang saya se...
Add a comment...

Post has attachment
#Bijak Wang 2 : Strategi untuk buat RM1 Juta aset dengan cepat dan bijak
PELABURAN LEBIH BIJAK TAHUN 2016 Sudah lama saya tak berkesempatan untuk menaip di blog untuk tahun ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada pembaca blog saya yang akhirnya juga menjadi klien yang saya sayang. Entri kali ini lebih menarik dengan bebera...
Add a comment...

Post has attachment
Pengalaman bersalin anak sulung yang dipermudahkan
Alhamdulillah, saya dipermudahkan untuk melalui saat-saat bersalin bersalin anak sulung. Bagi saya Allah mudahkan kerana: Hanya 3 jam di Labour Room di wad bersalin. Saya bersalin normal dan ditemani suami dari A-to-Z yang sempat drive dari KL ke Hospital d...
Add a comment...

Post has attachment
Menghitung hari genap 40 minggu - pengalaman nak melahirkan
Hari ni, tinggal lagi 2 hari untuk cukup genap 40 minggu mengandungkan anak sulung. Aaa...jenuh dah tunggu kat kampung untuk baby keluar. Saya punye encik suami Perfect 10 pun dah ambil cuti seminggu untuk standby saya bersalin.  Usaha - usaha untuk mudahka...
Add a comment...

Post has attachment
Prediction utk tahun 2015 dan 2016 - Harga hartanah akan jatuh dan kurang baik utk pelaburan.
Okay. Nak kongsi apa spekulasi untuk pembelian hartanah pada tahun harga barang naik nih. Tak faham, komen la yer... Antara hujah2 kawanku yg pakar ekonomi. 1. Supply rumah sudah melebihi demand. Sama ada demand utk membeli kurang ataupun demand keupayaan u...
Add a comment...

Post has attachment
Pelaburan untuk tahun 2015: Info yang anda patut tahu menegenai Unit Amanah a.k.a. unit trust
Apabila ada kawan-kawan yang bertanyakan 'kat mana aku boleh letak dan simpan duit aku ha?'. Satu jawapan saya dari dulu sejak zaman belajar di UiTM dan sehinggalah saya sambung belajar Master di UK :  Simpanlah dengan dividen a.k.a. Unit Amanah. Untuk tahu...
Add a comment...

Post has attachment
Entri tahun baru
YEAYYY!!! Yeayyy sebab baru ada masa untuk tambah post! Hihi..berhabuk habis blog niii...=p Terima kasih kat a few of visitors sebab sanggup emel untuk bagitahu " akak lama tak update blog ".. behehehe..terharu gitu.. Sekarang my pregnancy dah nak masuk 8 b...
Entri tahun baru
Entri tahun baru
ursaillaes.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Persediaan perkahwinan a.k.a persediaan ke alam rumahtangga
Alohaa..!! I am back!!! Utuk menulis dan berkongsi persediaan untuk bakal raja sehari yang dah tak sabar-sabar untuk hidup dengan prince charmingnye. ^^ Sekarang penuh aktiviti setiap hujung minggu. Contohnya, minggu keempat last sebelum kenduri kahwin Said...
Add a comment...

Post has attachment
Kerja stress, tak kerja lagi stress!!!
Hi salam, Fuh!!! Fuhh!!! berhabuk dah blog ni.ehehe.. saidah nak menulis pulak ni. Nak bertanyakan pendapat sape yang singgah, ape korang buat kalau stress? Ni dahla jauh dari mak abah, sedih sangat kalau takde kawan menyembang pasal masalah kita hati ke ha...
Add a comment...

Post has attachment
Bercuti ke Fraser's Hill sempena 1/1/2014
Hi, kali ni nak tulis pengalaman yang Best! sebab 1st time hangout pada tahun ini. hehehe. Entri ni nak citer pasal Fraser's Hill. Dah lama dengar pasal Bukit Fraser tapi tak pernah bayangkan laluan nak naik & turun sangat bengkang bengkok. Saidah sampai mu...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded