Profile cover photo
Profile photo
LENNY JUBILEE
121 followers
121 followers
About
Posts

Assalamualaikum. Hari yang ceria untuk berkongsi cerita. Semalam saya layan video pendek DAO di FB. Dan saya dapat beberapa point penting bagi orang2 yang baru nak belajar berniaga. Mari kita hayati poin2 ini:

1. Mulakan dengan belajar berniaga - mulakan dengan modal yang kecil atau lagi bagus zero modal. Belajar selok-belok perniagaan dahulu.

2. Gunakan apa yang ada - bakat, kemahiran, minat, barang2 yang memang dah tersedia untuk mulakan langkah pertama.

3. Check balik niat berniaga itu sendiri - perniagaan yang membantu masalah manusia ini adalah perniagaan terbaik. Contoh kedai keranda, sebab tak ramai orang boleh buat keranda, tetapi orang mati hari2. Contoh lagi : Makanan sebab orang makan setiap hari. Kalo lah ada perniagaan tandas, pun tak hairan suatu hari nanti. Salah satu contoh lagi perniagaan yang ada permintaan ubat2an dan makanan tambahan. Sebab kesihatan itu 'dicari' apabila badan sakit. Betul tak?


Saya... di sini... saya cadangkan cubalah Shaklee, makan sendiri dahulu, rasa kebaikannya... dan kongsikan kebaikannya... di situ permulaan langkah anda untuk memulakan perniagaan yang bermakna.

Rujuk balik poin atas, modal rendah. -Yuran keahlian cuma RM 65 seumur hidup sekali. (Tidak termasuk kos pos ya). Bermula dengan join ahli, makan sendiri, amalkan, rasa kebaikannya, dan kongsikan pengalaman Shaklee anda dengan keluarga, jiran2, kawan2 online. Dan anda tak tahu pun anda sedang memulakan langkah anda untuk menjalankan perniagaan.

Pilihan lain. Anda tak nak jual barang kesihatan, tetapi anda nak belajar berniaga, saya syorkan anda sertai keluarga besar ABDR, untuk belajar pemasaran, membuat ayat2 pemasaran, cara2 memikat pembaca untuk menjadi pelanggan. Modal? Cuma RM 200 atau RM 300 (bergantung kepada pakej yang anda minat) Kelas fleksible, tempoh habis pengajian di ABDR? Macam kat Jerman, sampai anda fasih mengarang... mcm saya.. hehehe.

Berminat produk2 ini, hubungi saya.
Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp/Telegram boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface di :
016-8749195 (SMS/WhatsApp)
lenny.boniface@gmail.com (E-mel)
https://www.facebook.com/lenny.Boniface

Sila singgah di blog saya di http://lennybonifacejubilee.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Penamat untuk permulaan baru
Bismillah. Alhamdulillah. Assalamualaikum. Pagi tadi, saya baru sahaja mengupdate 1 entri. Dan setelah itu, tiba-tiba otak saya berfikir dan hati saya berkata-kata  : Saya kena gabungkan Shaklee dan ABDR dalam satu blog. Dan dengan itu saya membuat keputusa...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Bagaimana Perniagaan Menjadi Impian Saya
Bismillah. Assalamualaikum. Alhamdulillah. Entri yang ini saya telah karang di Blog ABDR saya ...Dan saya copy paste ke blog  ini untuk tatapan pembaca blog ini. Pengalaman Perniagaan Saya (Teks : Lenny Boniface) Perniagaan oh perniagaan... alangkah bagusny...
Add a comment...

Post has attachment
Assalamualaikum dan selamat datang ke Lenny Boniface E-Shop
Add a comment...

Post has attachment
Salam perkenalan. Saya pengedar shaklee dan juga ahli ABDR... semoga mendapat sambutan... amin..
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Promo Vita-Lea di bulan Febuari 2015
Bismillah. Alhamdulillah. Assalamualaikum. Apakah anda adalah : 1. Orang yang mementingkan kesihatan & kecergasan tubuh untuk jangka masa panjang? 2. Orang yang gaya pemakanannya kurang seimbanh dan kurang menyihatkan? 3. Orang yang senang jatuh sakit? Batu...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Aktif ke...
Bismillah. Alhamdulillah. Assalamualaikum. Tetiba saya senyap di alam maya. Itu perkara biasa, kadang-kadang tu hendak juga berehat daripada mengadap pc memanjang. Tapi, selepas mengikuti seminar DAO, saya berazam untuk tidak berehat lagi. Saya akan berjuan...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded