Profile cover photo
Profile photo
MYOMY do goods
4 followers -
Fairtrade, ecologisch, design, lederwaren, klasse, style, vakmanschap
Fairtrade, ecologisch, design, lederwaren, klasse, style, vakmanschap

4 followers
About
Posts

COMING SOON! 25/01/2015
Designer Yvette van Eijndhoven’s briljante idee voor deze shopper is geboren uit een probleem dat veel vrouwen delen: op zoek naar net dat ene ding dat zich op de bodem van je tas bevindt in een overvolle tas. Om dit probleem elegant op te lossen ontwierp ze deze unieke tas met een opvallende rits aan de zijkant. Een tas met schoonheid van binnen en van buiten. MY LITTLE BLACK bag is het schoudertasje dat iedere vrouw moet hebben; compact van buiten en uiterst royaal van binnen; weer door slim gebruik van de opvallende rits. MY LITTLE BLACK WHITE is het hebbeding van duurzaam Mongools schapenvacht. Een schoonheid om zacht te omarmen.
Add a comment...

Buy a bag and change the world 23/03/2015
MYOMY bekend van MY PAPER BAG is een actieve speler in het ADUU MAL modecollectief. Het nieuwe kwaliteitslabel voor duurzaam geproduceerde fashionitems van leer uit Mongolië. De Nederlandse ontwerper Hans Ubbink heeft een prachtige prêt-à-porterlijn voor ADUU MAL ontworpen.
ADUU MAL collectief Hans Ubbink is door het ADUU MAL collectief, waar o.a. MYOMY do goods deel van uitmaakt, gevraagd de eerste collectie te ontwerpen. Unieke producten geproduceerd uit restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken tot duurzaam kwaliteitsleer zijn ontwikkeld.
Zaterdag 28 maart vindt er een exclusieve pre-sale plaats op de nieuwe collectie jassen, tassen, schoenen en shawls. De collectie is nu al te bestellen, terwijl de producten in augustus pas in de winkels liggen. Door mee te werken aan dit unieke project draag je een steentje bij aan een betere wereld. Als early adapter ondersteun je dit bijzondere project in Mongolië. Daarnaast signeert Hans Ubbink de ADUU MAL tas voor jou.
Het label wil een verantwoord alternatief bieden voor minder duurzaam geproduceerde modeproducten. Deze limited edition is op zaterdag 28 maart te bekijken en direct te bestellen in de Hans Ubbink studio in Amsterdam.
Locatie: Hans Ubbink Studio Oostenburgermiddenstraat 101 Amsterdam Tijd: 14.00 – 18.00
ADUU MAL collectief De aanpak van Ubbink, die begin 2014 besloot met seizoenscollecties te stoppen, past naadloos in het door Lidewij Edelkoort gepredikte: mode is dood, lang leven het product. En al heeft Ubbink toen kenbaar gemaakt ‘met mode te stoppen’, veel van de items passen naadloos in de nieuwste internationale catwalktrends. Zoals de teddybeerharige jas, de grote luxe tas, harige schoenen, verlengde mouwen en lammy’s. Ook de modekleur van komende winter is duidelijk te herkennen in de gepresenteerde stukken: zwart.
Duurzaam alternatief De afkomst en het productieproces van de ADUU MAL items zijn volledig transparant. Kopers kunnen op www.aduumal.com straks niet alleen zien uit welk atelier de aankoop komt en hoe het leer is geproduceerd, maar ook welke kudde aan de basis stond van hun nieuwe leren tas, jas of schoen.
Als voorvechter tegen gefokt bont, onderschreef Ubbink al jaren geleden het manifest van de Bont voor Dieren. “Nu bieden wij met ADUU MAL een duurzaam en meest diervriendelijk alternatief voor de bonttrend”, aldus Ubbink. “De huiden van de paarden en de schapen zijn afkomstig van de kuddes die met de herders over de Mongoolse hoogvlakte trekken. Deze dieren lopen vrij over de steppen en hebben een fantastisch leven. Ze worden alleen geslacht voor lokale consumptie op de steppen zelf. Het stressvolle vervoer naar het slachthuis is daardoor uitgesloten. De huiden zijn dus echt restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken kunnen worden bewerkt tot duurzaam leer.” Ubbink vervolgt: “Natuurlijk blijft het beëindigen van een dierenleven voor de maaltijd discutabel. Ik sta daar ambivalent in. Maar deze dieren hebben wel het meest vrije en natuurlijke leven dat mogelijk is. Ik heb dat zelf ervaren tijdens mijn studiereizen naar Mongolië.” Ook het productieproces van producten met het ADUU MAL-label is zo duurzaam mogelijk. Zo heeft chemiebedrijf Stahl de leerlooiers bijgeschoold hoe zij chroomvrij leer kunnen maken en wordt het afvalwater gezuiverd en hergebruikt. Daarnaast wordt gekeken naar de werkomstandigheden en een eerlijk loon van de leerbewerkers & tassen-, kleding- en schoenmakers. Nederlands initiatief met internationale uitstraling Het label ADUU MAL is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlandse MiM – Genuine Mongolia en chemiebedrijf Stahl uit Waalwijk om de leersector in Mongolië te verduurzamen. Donders Fashion, MYOMY do goods, Traced Goods en M2M.shoes zijn ADUU MAL launching partners. Hans Ubbink is ambassadeur van ADUU MAL. De ADUU MAL prêt-à-porter productenzijn vanaf dit najaar verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Scandinavië, Rusland, Groot-Brittannië en Australië. 
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded