Profile cover photo
Profile photo
Editura Eremit
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
O lucrare de excepție în care sunt abordate un spectru larg de probleme și afecțiuni psihice este cartea „Cum să ne păstrăm pacea sufletului” de Dmitri Avdeev. În ritmul de viață trepidant al lumii de astăzi și în condițiile de stres permanent la care este supus omul contemporan, păstrarea păcii sufletești pare o utopie. Numărul persoanelor care suferă de depresie și de nevroze crește pe zi ce trece. Psihiatrul și psihoterapeutul ortodox Dimtri Avdeev consideră că o parte însemnată dintre tulburările psihice apar drept urmare a unui mod de viață păcătos, ele reprezintă influențe ale patimilor asupra sufletului. Lucrarea de față este dedicată depășirii acestor stări, fiind deopotrivă interesantă și utilă pentru un cerc larg de cititori. Cartea poate fi achiziționată la noi la prețul de 15 Ron:

http://edituraeremit.ro/product?cod=10157
Photo

Post has attachment
O nouă apariție editorială a editurii noastre este legată de numele Sfintei Dimitra din Kiev. O reprezentantă veritabilă a monahismului asumat în taină și trăit în lume, Sfânta Cuvioasă Dimitra are meritul de a fi întemeiat în Kiev primul așezământ social ortodox destinat femeilor defavorizate. Pentru viața sa jertfelnică, martirică chiar, după cum sublinia Mitropolitul Onufrie al Ucrainei, Dumnezeu a învrednicit-o de darul rugăciunii harice și al vindecărilor de diverse boli. Încercările grele prin care a trecut au făcut din ea o călăuză neînșelată și mijlocitoare sârguincioasă pentru toți care-i cer ajutorul în rugăciune. Lucrarea poate fi achiziționată la editura noastră la prețul de 3 Ron:

http://edituraeremit.ro/product?cod=10156
Photo

Post has attachment
O altă lucrare apărută la editura noastră este „Soborul Sfinților și nevoitorilor de la Siia. Mănăstirea Siia a fost de-a lungul secolelor un veritabil focar de spiritualitate ortodoxă, contribuind în mod esențial la formarea unor personalități remarcabile pentru viața Bisericii și a statului rus. Aici se formează cel de-al treilea Patriarh al Rusiei, Filaret, din vestita dinastie a Romanovilor. Vederea cu duhul, facerea de minuni, darul rugăciunii curate, nebunia pentru Hristos sunt nelipsite în viața acestor titani ai duhului. Cartea poate fi achiziționată la editura noastră la prețul de doar 6 Ron:

http://edituraeremit.ro/product?cod=10155
Photo

Post has attachment
Editura noastră își inițiază parcursul editorial printr-o lucrare de excepție dedicată unui mare nevoitor, făcător de minuni și Stareț rus: Sfântul Antonie din Siia. Sfântul Antonie din Siia a fost o personalitate impresionantă a spiritualității ruse care a marcat parcursul duhovnicesc al tuturor celor care au ajuns să-l cunoască vreodată. Contemporan al Sfântului Nil Sorski, povățuitor harismatic, eremit, întemeietor și stareț al mănăstirii, Preacuviosul Antonie a dus o viață asemănătoare sfinților din vechime, asumându-și nevoințe extreme, greu de acceptat de omul contemporan, obișnuit cu comoditatea. Pe paginile lucrării putem descoperi forme de asceză pe care le va prelua mai târziu chiar Sfântul Serafim de Sarov. Minunile săvârșite de Preacuviosul Antonie sunt o mărturie vie a puterii rugăciunilor sale, invitându-ne să ducem o viață autentic creștină. Cartea poate fi achiziționată la editura noastră la doar 6 Ron:

http://edituraeremit.ro/product?cod=10154
Photo
Wait while more posts are being loaded