Profile

Cover photo
Noor Yusoff
16 followers|1,461,244 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
tandoori nan
 Menu dua tiga hari sudah ...sekarang baru nak update sini . Saya adalah pengemar roti tak kira roti apapun semua sedap  Apapun tak rugi mencuba jika jadi Alhamdulilah jika tak jadi pun lain kali buat lagi sampai jadi ...insya Allah mesti jadi jika kita tid...
 ·  Translate
Menu dua tiga hari sudah ...sekarang baru nak update sini . Saya adalah pengemar roti tak kira roti apapun semua sedap. Apapun tak rugi mencuba jika jadi Alhamdulilah jika tak jadi pun lain kali buat lagi sampai jadi ...insya Allah mesti jadi jika kita tidak mudah putus asa.
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
lahmacun....macam pizza
As salam semua lama sudah tidak bersiaran petang ini saya merajinkan diri untuk meletakan sesuatu yang pertama kali saya cuba. Alhamdulilah hasilnya amat memberangsangkan . Pertama kali kita nampak macam pizza namun agak kering tanpa cebisan cheese yang mel...
 ·  Translate
As salam semua lama sudah tidak bersiaran petang ini saya merajinkan diri untuk meletakan sesuatu yang pertama kali saya cuba. Alhamdulilah hasilnya amat memberangsangkan . Pertama kali kita nampak macam pizza namun agak kering tanpa cebisan cheese yang meleleh . Hanya dengan semburan minyak ...
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
kari ayam pedas
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja .  Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Ku...
 ·  Translate
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja . Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Kuah kari akan nampak sedikit kemerahan .
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
Nasi kabsa ayam lagi....
Nasi yang suka makan ketika ini . Sudah berkali kali saya pasti mengunakan resepi Lydia yang sedap ini. Jika nak resepi boleh lah rujuk di sini . Saya mengunakan rempah yang di beli dari kedai mamak sahaja ..tapi saya letakan lemon kering seperti resepi asa...
 ·  Translate
Nasi yang suka makan ketika ini . Sudah berkali kali saya pasti mengunakan resepi Lydia yang sedap ini. Jika nak resepi boleh lah rujuk di sini . Saya mengunakan rempah yang di beli dari kedai mamak sahaja ..tapi saya letakan lemon kering seperti resepi asal . Tanpa lemon rasanya berbeza sedikit ...
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
roti pita
Petang semalam projek di dapur....mulanya terfikir nak makan spaghetti saja tapi cancel lah sebab kami berdua saja ada di rumah...nanti tak habis. Kemudian teringat pulak dengan roti pita nie nampak senang cepat dan bahan pun sedia ada maka mula lah proses ...
 ·  Translate
Petang semalam projek di dapur....mulanya terfikir nak makan spaghetti saja tapi cancel lah sebab kami berdua saja ada di rumah...nanti tak habis. Kemudian teringat pulak dengan roti pita nie nampak senang cepat dan bahan pun sedia ada maka mula lah proses menguli tepung.
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
apam nasi
Apam nasi ...nak jamah sebiji dua saja tapi bila buat sendiri jenuh juga nak habiskan. Jadi saya letak dalam freezer je. Nanti nak makan saya panaskan air dan wapkan lagi . Alhamdulilah menjadi apam saya agak mekar juga.  Ramai dah pun mencuba buat jadi say...
 ·  Translate
Apam nasi ...nak jamah sebiji dua saja tapi bila buat sendiri jenuh juga nak habiskan. Jadi saya letak dalam freezer je. Nanti nak makan saya panaskan air dan wapkan lagi . Alhamdulilah menjadi apam saya agak mekar juga. Ramai dah pun mencuba buat jadi saya tak letak lah resepi nya , Jika goggle ...
1
Add a comment...
Have her in circles
16 people
Firdaus Mansor's profile photo
Nolisah Jaini's profile photo
Suhada Nadzri's profile photo
Meks Kelate's profile photo
Umie Jazz's profile photo
saleh somid's profile photo
norsuhaila yusoff's profile photo
Putri Eyma's profile photo
Nazirah Jaafar's profile photo

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
chicken madghout
Hari ini baru nak buat posting menenai masakan, Lama juga lah kita tak posting cerita masakan. Mungkin di sebabkan lama berblog ada kala rasa bosan juga sebab memaparkan menu yang berulangkali ..tentu bosan. Namun ini lah kegiatan kita dirumah setiap hari w...
 ·  Translate
Hari ini baru nak buat posting menenai masakan, Lama juga lah kita tak posting cerita masakan. Mungkin di sebabkan lama berblog ada kala rasa bosan juga sebab memaparkan menu yang berulangkali ..tentu bosan. Namun ini lah kegiatan kita dirumah setiap hari walaupun jemu arrrr.
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
kari ayam pedas
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja .  Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Ku...
 ·  Translate
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja . Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Kuah kari akan nampak sedikit kemerahan .
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
kari ayam pedas
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja .  Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Ku...
 ·  Translate
Kari ayam pedas satu hidangan yang enak sangat di makan bersama nasi putih panas panas . Dimakan pula di waktu hari hujan ...laju saja . Saya mengunakan rempah yang di adun bersama dengan satu camca cili kasar bagi menghasilkan kepedasan yang berganda . Kuah kari akan nampak sedikit kemerahan .
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
roti sarang lebah....
Petang tadi hujan lebat terasa lapar nak makan sesuatu ...teringat pulak dekat roti nie dalam banyak banyak roti jenis manis nie menjadi pilihan. Selalu saya buat bun sosej,kaya,sambal ikanbilis . Ramai dah pun mencuba resepi Lydia Honey nie sangat menjadi ...
 ·  Translate
Petang tadi hujan lebat terasa lapar nak makan sesuatu ...teringat pulak dekat roti nie dalam banyak banyak roti jenis manis nie menjadi pilihan. Selalu saya buat bun sosej,kaya,sambal ikanbilis . Ramai dah pun mencuba resepi Lydia Honey nie sangat menjadi dan saya buat pun alhamdulilah syukur.
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
cocoaflan
Menerusi Afc ...Maxican makes easy ternampak chef Marcela membuat kek dan lapisan puding nampak sangat lain sekali. Kenapa ye ....bila larutan kek kita letakan di dalam acuan dan lapisan flan pada bahagian atas. Tapi setelah masak lapisan flan akan turun ke...
 ·  Translate
Menerusi Afc ...Maxican makes easy ternampak chef Marcela membuat kek dan lapisan puding nampak sangat lain sekali. Kenapa ye ....bila larutan kek kita letakan di dalam acuan dan lapisan flan pada bahagian atas. Tapi setelah masak lapisan flan akan turun kebahagian bawah dan kek naik ke atas.
1
Add a comment...

Noor Yusoff

Shared publicly  - 
 
kepingan roti berinti daging
Hari hari bersarapan roti agak boring juga . Buat itu ini untuk menyedapkan tekak ..alhamdulilah hari ini saya try buat cara nie pulak ilham dari Anis dalam rancangan icip icip. Tapi dia punya version tu nampak serba lengkap berbanding saya buat ....saya me...
 ·  Translate
Hari hari bersarapan roti agak boring juga . Buat itu ini untuk menyedapkan tekak ..alhamdulilah hari ini saya try buat cara nie pulak ilham dari Anis dalam rancangan icip icip. Tapi dia punya version tu nampak serba lengkap berbanding saya buat ....saya mengunakan apa yang ada dalam freezer ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
16 people
Firdaus Mansor's profile photo
Nolisah Jaini's profile photo
Suhada Nadzri's profile photo
Meks Kelate's profile photo
Umie Jazz's profile photo
saleh somid's profile photo
norsuhaila yusoff's profile photo
Putri Eyma's profile photo
Nazirah Jaafar's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Female
1 review
Map
Map
Map