Profile cover photo
Profile photo
Nurulfatin Adiana
12 followers
12 followers
About
Nurulfatin's posts

Post has attachment
Surah Amalan Ibu Mengandung
Hai, selamat pagi.. Semua sihat ye? Semasa mengandung kita terutamanya orang Islam dinasihatkan supaya mengamalkan bacaan ayat Al-Quran. Al-Quran ialah penyuluh hidup kita yang Allah kurniakan melalui Nabi Muhammad. Kandungan ayatnya sangat-sangat miracle h...

Post has attachment
Promosi Februari 2017
Hai assalamualaikum, Selamat pagi. Selamat hari Wilayah kepada penduduk Wilayah Persekutuan Macam biasa, bulan baru pasti ada promosi baru Shaklee buat. Bulan ini promosi Ostematrix tau. Memang saya suka gileeerrr dengan vitamin ni. Mana taknya, tak suka mi...

Post has attachment
Pengalaman Anak Diserang Demam Sawan
Pengalaman banyak mendewasakan kita. Lihat gambar ini saya rasa sangat bersyukur...Sihat nya dia sekarang... Terimbas kembali Aqil Qhaleef waktu berusia 13 bulan. Dia diserang demam sawan dan berlaku depan mata saya sendiri. Serius ! Saya SANGAT SANGAT taku...

Post has attachment
Awet muda walaupun umur berusia
Ramai tak kita jumpa dah beruban putih tapi sangat cergas? Ada kan.tapi tak ramai...... Semakin hari semakin canggih teknologi dunia ni. Dan jangkahayat manusia pun makin panjang, penyakit pun makin banyak Kita hidup panjang, adakah kita sebenarnya sihat? Y...

Post has attachment
Cara mudah untuk buat ujian Pap Smear
Pap Smear? Hehe. Ada yang takut kan nak buat. Saya dah buat 2 kali dah..tak sakit pun...janji kita kena relax dan tenang. Penting ke pap smear ni? Bagi saya penting (walaupun baru tahu penting..kikiki) Pap smear dilakukan untuk mengesan perubahan sel yang t...

Post has attachment
Simptom Kencing Manis Yang Perlu Anda Tahu
Antara simptomnya : Haus/dahaga ( yang amat ) Cepat letih Berat badan menurun secara mendadak Penglihatan kabur Kerap buang air Otot lemah Kegatalan Mengalami sakit kulit berpanjangan Luka lambat sembuh Rasa kebas Gatal pada bahagian alat sulit Kencing mani...

Post has attachment
Simptom Kencing Manis Yang Perlu Anda Tahu
Kencing manis atau Diabetes ialah salah satu penyakit kronik yang boleh menyebabkan kematian. Di Malaysia satu kajian telah dibuat pada tahun 2011 dianggarkan sebanyak 2.6 juta rakyat Malysia menghidap diabetes. Dan angka penyakit  ini meningkat saban tahun...

Post has attachment
Tips Mudah Elak Kaki Kejang Ketika Mengandung
Kaki kejang? Itu normal ye bagi wanita mengandung. Teringat masa mengandungkan Aqil dulu, acap kali kena. Suami lah yang jadi tukang urut kita. Kerap berlaku seiring dengan tumbesaran bayi dalam perut ketika trimester kedua dan ketiga. Jantung, ginjal dan s...

Post has attachment
Koleksi Resepi ESP Yang Patut Anda Cuba
Hai, selamat pagi... Ramai yang tahu ESP ini dari Shaklee. Dan pernahkah anda cuba ESP? Okay, disini saya nak share antara koleksi resepi ESP yang telah disediakan oleh pihak Shaklee. Baik tau Shaklee ni, jika kami ke kelas anjuran Shaklee, biasa selepas ke...

Post has attachment
7 Makanan Anti-Aging untuk Kulit
Semua orang impikan kulit yang berseri, kulit yang cantik kan. Apa yang kita makan sebenarnya boleh untuk kita capai keinginan yang kita mahu tu.Tiada makanan yang AJAIB dapat hilangkan kedutan namun , makanan yang saya akan share ini adalah asas untuk kuli...
Wait while more posts are being loaded