Profile cover photo
Profile photo
Pekka Makkonen
I am photographer, senior lecturer and doctor of arts living in Joensuu, Finland.
I am photographer, senior lecturer and doctor of arts living in Joensuu, Finland.
About
Pekka's posts

Post has attachment
Nikon – the dullest camera maker in the world:
"The D4 body wil be similar to the D3s without any major design changes."

Read more on NikonRumors.com: http://nikonrumors.com/2011/12/17/nikon-d4-may-start-shipping-at-the-end-of-january-2012.aspx/#ixzz1h0hKehDR

Pieni lehdistökatsaus niille etenkin pohjoiskarjalaisille, jotka eivät lue sanomalehti Karjalaista:

21.11.2011 Etusivu
"Tappiolliset leikataan"
Etusivun ja 3. sivun uutinen Pohjois-Karjalan AMK:n koulutusohjelmien supistussuunnitelmista. Vt. rehtorin mukaan tappiolliset koulutusohjelmat tullaan lakkauttamaan. Lakkautettavia ovat vt. rehtorin mukaan muotoilu, musiikki ja tietotekniikka.

26.11.2011 Kolmossivu
"Muotoilun koulutus maksaa alle amk:n keskiarvon"
Uutinen P-KAMK:n johdon laskelmista eri koulutusohjelmien kustannuksista. Muotoilun koulutusohjelma maksaakin alle P-KAMK:n keskiarvon ja on edullisinta kulttuurin koulutusta Pohjois-Karjalassa.

Uutisista syntyvä johtopäätös?
(Jaa tätä tietoa, jos ystävissäsi on esimerkiksi Joensuun kaupunginhallituksen jäseniä.)

Kuvitteellisia havaintoja, jos Steve Jobs olisikin perustanut Applen sijasta Adoben

Tiedän, ettei innovatiivinen ajatteluni ylllä oikealle tasolle, mutta luettuani Walter Isaacsonin Steve Jobs -elämänkerran, ymmärrän miksi Adoben ohjelmat ovat sellaisia kuin ne ovat.

* InDesignissa on ollut iät ajat Package-komento, jolla on voinut koota julkaisun kaikki tiedostot yhden kansion sisään hierarkisesti lajiteltuina. Olisi hienoa, jos Dreamweaver tekisi saman ilman mitään Sites-toimintoa.

* InDesignissa on hienon Preview-tila, joka poistaa kaikki ylimääräiset elementit näytöltä. Miksei Illustratorissa ole tätä samaa tilaa?

* Miksei Photoshopissa ole Illustratormaista vektorimuotoista ulkoasu/tulotuspohjaa, johon voisi asemoida vapaasti useita kuvatiedostoja tulostamista ja PDF-tallentamista varten?

* Miksi Photoshopissa on fonttien esikatselu fonttilistassa, muttei Illustratorissa ole?

* Miksi Flashista tulee jatkuvasti vain hankalampi työväline?

No niin, tajusitte ehkä pointin. Miksi Adoben ohjelmat eivät kehity innovatiiviseen suuntaan? Tai kehitys on todella hidasta. Oletan, että jokaista ohjelmaa kehittää eri tiimit, jotka eivät kovin usein keskustele keskenään. Eikä ole sitä henkilöä, joka juoksisi tiimistä toiseen haukkumassa kaikki työntekijät ja vaatisi heiltä entistä uskomattomampia suorituksia. Kuten Jobs Applella.

(Mielestäni iPhonen/iPadin iOS5:n käyttiksessä näkyy jo jälki, johon joudumme tyytymään, kun Jobs ei ole enää hommissaan. Asetusten on/off-valintapainike näyttää ainakin minun silmään tyylittömältä, ja uskon, ettei sellainen painike olisi mennyt Jobsilta läpi.)

Post has attachment
Hei kaikki pohjoiskarjalaisen muotoilukoulutuksen ystävät ja ymmärtäjät!

Loin juuri Facebookiin tapahtumasivun, jolla esitellään lähiaikoina toteutettavaa performanssia pohjoiskarjalaisen muotoilun koulutuksen puolesta.

OKM on päättänyt esittää suuren osan Itä- ja Pohjois-Suomen kulttuurialan AMK-koulutuspaikkojen lakkauttamista. Yksi lakkautusuhan alla olevista koulutuksista on Joensuussa ja P-KAMK:ssa toteutettava kansainvälinen muotoilun koulutusohjelma.

Tutustu tapahtumasivuun. Jaa tietoa eteenpäin. Ilmoittaudu, jos olet koulumme opiskelija, opettaja tai muuten asialle läheinen. Tykkää sivua.

SIvu päivittyy lähiaikoina ja tapahtuman tarkka ajankohta ilmoitetaan heti, kun se on tiedossa.
http://www.facebook.com/event.php?eid=302998453046364

Post has attachment
Kuvallista typografiaa – Billboard Fonts!

Valitse suosikkisi: 50Cent, Jimi Hendrix, Iron Maiden, Lady Gaga, Madonna, Michael Jackson – tai lataa ilmaiseksi kaikki:
http://www.billboard.br.com/font/

Post has attachment
Verokuitti paljastaa minne veroeurosi valuvat

Post has attachment

Post has attachment
Like football? Like Angry Birds?
Maybe you like this one…

Post has attachment
Hieman välineurheilua:
Nikonilta ilmeisesti viimein tulossa prosumer-luokan runko Nikon D800.

Onko Google+:lla jokin kehitysehdotusten lähetyslaatikko?

Liittyen osittain viime viikolla lanseeraamaani G+ opetuskokeiluun toivon sellaista ominaisuutta, että piirejä voisi muokata kahdella tavalla:
1) Piiri olisi säädettävissä sellaiseksi, että siellä näkyisi vain rajatulle vastaanottajajoukolle lähetetyt viestit, ei samojen henkilöiden julkiset viestit.
2) Jonkun henkilön viestit voisi asettaa menemään ainoastaan piireihin, mutta ne eivät tulisi yhteiseen striimiin.

Kohta 1 on nimenomaan tästä opetuskokeilusta syntynyt tarve.
Kohta 2 olisi hyödyllinen esim. tilanteissa, joissa haluaa seurata jotakuta henkilöä, mutta haluaisi nämä viestit pois päästriimistä (esim. eivät ole päähuomioni kohteena).

Minne nämä ehdotukset voi lähettää?
Wait while more posts are being loaded