Profile cover photo
Profile photo
Enlightened Stockholm
Ingress Enlightened Stockholm
Ingress Enlightened Stockholm
About
Posts

Agentstatistik i Stockholm den senaste veckan.

Genom att analysera ett urval aktiva agenter har vi fått fram följande siffror över läget i Stockholm:
Agentfördelning: Enlightened 52% - Resistance 48%
Medellevel: 11,0 (Enlightened 10,8 - Resistance 11,3)
Agenter med G+länk: 31% (Enlightened 53% - Resistance 8%)
Agenter med öppen statistik: 43% (Enlightened 45% - Resistance 40%)
Medelvärde för antal hack senaste veckan: 615

Av detta utläser vi att agentfördelningen är ganska jämn i Stockholm - men att Resistance är lite mer paranoida :)

I statistiken ingår ett urval av 105 agenter, varav 95 unika, vars namn förekommit i scannern i Stockholms län de senaste sju dagarna. Dessa har valts ut genom att vid en slumpmässig tidpunkt varje dygn välja de 15 senaste unika namnen som utfört någon aktivitet som syns i "ALL"-fliken och analysera dem med "View Player Profile". Inga script har använts.
Add a comment...

Post has attachment
Har du ansökt till www.enlightenedstockholm.se utan att bli insläppt?
Det kan bero på att våra moderatorer är upptagna, men den vanligaste orsaken kan du läsa om här: http://bit.ly/whynoaccess

Har du blivit godkänd, verifierad som minst L6 och inbjuden till vår G+grupp, men inte fått någon inbjudan till vår hangout? (eller om du är lägre än L6 och inte fått någon inbjudan till vår nybörjarhjälphangout.)

Det beror förmodligen på att vi misslyckats med att bjuda in dig. Det händer ofta och orsaken är oklar, men kan bero på att dina inställningar är restriktiva med vem som får interagera med dig (klicka på 'Hangouts' till höger i G+fönstret i webbläsaren, sedan på den lilla pilen efter '+ Ny Hangout' och kontrollera därefter inställningarna under alternativet 'Anpassa inställningarna för inbjudningar').
Se gärna till att du har lagt till våra moderatorer, för närvarande +Tobias Hellsten, +Jens Edlund och +Johannes Keukelaar, i dina cirklar - det brukar underlätta inbjudan. Vi uppskattar även om du lägger upp en profilbild på ditt G+konto: Gå till din profil https://plus.google.com/me och klicka på den blåa människosilhuetten för att lägga upp en bild. Då blir det lättare att hitta rätt konto ifall det finns fler som heter som du. Ett foto på dig själv rekommenderas för att dina medspelare ska kunna känna igen dig på sta'n (det underlättar dessutom om du vill vara aktiv på Google+, eftersom många har som policy att inte cirkla personer utan foto) men vill du förbli anonym går det förstås lika bra med vilken avatar som helst.  

Om problemet inte beror på att vi inte kunnat bjuda in dig, kanske det är så att du har en väntande inbjudan utan att veta om det. I webbläsaren hittar du hangoutinbjudningar om du klickar på 'Hangouts' till höger i G+fönstret, sedan på den lilla pilen efter '+ Ny Hangout' för att få fram menyn där alternativet du söker heter 'Inbjudningar', under vilket du hittar väntande inbjudningar.
Våra hangouter heter:
ES Dawn (L1-L5) - för nybörjaragenter.
ES L6-L16 - för L6+.
SL8K - för Stockholms L8-kår.

Hangoutklienter finns här:
Android - http://goo.gl/g61QW 
Chrome App - http://goo.gl/cr3XE
iOS - http://goo.gl/h3glR

Ett tips!
Om du använder mobilklienten för första gången kommer du säkert bli överrumplad av allt plingande i tid och otid, men du behöver inte lämna hangouten för att få tyst på detta. Gå in i hangoutmenyn under 'Personer och alternativ' och klicka ur kryssrutan 'Meddelanden' så blir den behagligt tyst och du kan gå in och läsa när du själv vill. Och när vi ändå är i den menyn: 'Inaktivera historik' stänger av lagring av tidigare meddelanden för alla hangoutmedlemmar, inte bara för dig själv, så låt den vara som den är... och slutligen - se upp för videosamtalsknappen! ;).
Enlightened Stockholm
Enlightened Stockholm
enlightenedstockholm.se
Add a comment...

Post has attachment
Har du ansökt till www.enlightenedstockholm.se utan att bli insläppt?
En förvånansvärt vanlig orsak är att man glömt fylla i själva ansökningsformuläret: http://goo.gl/9kLD2 - och då finns det ju inga uppgifter att verifiera.
Den allra vanligaste orsaken är dock att man har missat det viktiga steget som bekräftar att agentnamnet verkligen ägs av den som ansöker.

Det finns två sätt att bekräfta detta:
[Metod 1] Om du har kopplat din G+-profil till med 'Link G+ profile' under Device-fliken i Ingressscannern kan du skriva följande i Faction COMM: "@DrJones @ToHell @Virian verifiera mig!". Detta är det rekommenderade sättet, eftersom det både ger administratörerna en notifiering om att någon vill bli verifierad OCH skapar en klickbar länk i scannern som kan användas för levelverifiering (om din G+profil är korrekt kopplad så ska du ha en liten G+symbol efter ditt agentnamn i agent-fliken i Ingressscannern - det här är inte samma sak som att ha verifierat sitt konto hos google med en sexsiffrig SMS-kod).
OBS! Om det kopplade kontot inte är detsamma som det du skrivit in i formuläret, dvs. om du föredrar att använda ett annat konto för G+ och hangout än det som du kopplat till din agentprofil, så måste du istället använda metod 2 här nedan för att verifiera detta.

[Metod 2] Om du av någon anledning inte vill koppla din G+-profil till ditt ingressnamn kan du istället klistra in länken till din G+profil i Faction COMM på intel-sidan på Svalbard.
Zooma in intelkartan hit: http://www.ingress.com/intel?ll=79.050965,18.654785&z=6 och skriv in adressen till din G+profil. Det räcker med bara siffrorna/namnet, och du kan byta ut några siffror till stjärnor om du inte vill skylta med din profiladress för hela världen. 
Den här metoden kan utföras från en mobiltelefon, men är lättast att få till i en webbläsare i en dator. För att hitta den adress du ska skriva in på Svalbard kan du gå till http://plus.google.com/me - när den sidan laddas så ändras adressfältet till länken till din G+profil. Kopiera denna och klistra in i Faction COMM på Svalbard.

Detta är ett viktigt steg i verifieringsprocessen. Om vi inte ser ditt agentnamn verifiera sin profil på ett av ovanstående sätt, kan vilken smurf som helst registrera sig och påstå sig spela under ditt namn. Anledningen till att vi vill ha länken på Svalbard, om du väljer den metoden, är för att chatten i Stockholm är så livlig att din adress lätt blir försvunnen i mängden.

Observera även att du har mycket begränsad access till våra kommunikationskanaler innan du nått Level 6, men det finns ingen anledning att vänta med att ansöka om medlemskap. Du blir direkt inbjuden till en hangout där erfarna agenter svarar på alla nybörjarfrågor och du får tillgång till mer så snart vi upptäckt att du nått minst L6 (om det dröjer kan du pinga admin genom att skriva följande i Faction COMM: "@DrJones @ToHell @Virian ny level!"). 
Mer om problem med hangoutinbjudan här:
https://plus.google.com/105175676761263084908/posts/axsLQ7hT5k2
Add a comment...

Post has attachment
Alla Enlightened-agenter som är aktiva i Stockholm, regelbundet eller då och då, är välkomna att ansluta sig till vår lokala grupp och få tillgång till G+gruppen och Hangout. Följ instruktionerna på http://www.enlightenedstockholm.se/
Enlightened Stockholm
Enlightened Stockholm
enlightenedstockholm.se
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

X-faction event: FieldMasters
Stockholm, 2013-08-31 

FieldMasters 2013 är en spelararrangerad anomali inspirerad av Niantic-ledda anomalier som Operation #Voynich. Den är utvecklad av Jens E (Virian, Enlightened) och Mattias H (Navigare, Resistance), där vi har ansträngt oss för att hitta en så neutral spelform som möjligt för att ge faktionerna lika förutsättningar. 

Uppgift

Lagen ska på angivet område bygga flest antal fält. Notera att det är inte är antalet Mind Units (MUs) utan det totala antalet fält som räknas.

Det aktuella området kommer att lottas fram publikt från en liten grupp fördefinierade områden. Lottningen sker kl 14.45 på Hötorget/Konserthustrappan, och resultatet tillkännages direkt, varpå lagen omgående beger sig till området och börjar bygga.

I likhet med Operation Voynich har vi tre mätpunkter med en timme mellan. Mätningar sker 16.00, 17.00 samt 18.00. Det lag med flest fält vid varje mätpunkt får 1 poäng per avläsning.

Direkt efter varje avläsning så delges, på COMM/Hangout, vilken spelare från respektive faktion som hade flest fält vid avläsningen.

Det lag som efter tre avläsningar fått 2 eller fler poäng vinner. Vinnande lag tillkännages kl 18.30 på en Ballbreaker på Gärdet.  

Det är tillåtet för spelare att ansluta eller lämna under speltiden, och det går alltså även bra att enbart delta i det sociala evenemanget från 18.30. Det går dock inte längre att boka plats till middagen.

Mätningen sker med IITC Scoreboard av tävlingsledningen, som består av medlemmar från båda faktionerna. Resultatet kan inte överklagas. 
Play hard, play fair!

Områden 

De områden vi kommer att lotta mellan definieras av kartor som finns på plats vid Hötorget 14:45. I korthet kommer det att handla om ett av följande områden.

1. Gamla Stan
2. City 
3. Östra Kungsholmen 
4. Söder 
5. Karlaplan 
6. KTH 

Det framlottande området kvarstår genom hela eventet - alla mätningar sker alltså på samma område.
Add a comment...

Post has shared content
Här är, än en gång, instruktionerna för att bli verifierad medlem och få tillgång till grupp och chat m.m.

Följ instruktionerna noga. Det är inte svårt för upplysta personer ;) men många missar steget med att posta sina profilsiffror på anvisad plats. 

Just nu är vår hangout full (det är en gräns vid 99 personer) men vi hoppas på att finna en lösning. 
Är du Enlightenedagent i Stockholm?
Registrera dig, så blir du inbjuden till vår G+grupp och blir cirklad av denna sida så du kan läsa våra hemliga inlägg. Dessutom blir du inbjuden till vår hangout-chat där såväl spontana som minutiöst planerade idéer och event växer fram.

Att registrera sig är lätt gjort. Fyll bara i uppgifterna i formuläret som länkas här: http://www.enlightenedstockholm.se/ - inget strul med screenshots och sådant, men missa inte steget att fylla i dina profilsiffror: Gå till https://plus.google.com/me så ändras "me" till ditt kontos siffror som du ska kopiera och klistra in i faction-chat på anvisad plats, dvs. här: http://www.ingress.com/intel?ll=79.050965,18.654785&z=6 (byt ut några siffror mot stjärnor om du inte vill att smurfar ska hitta dig) - det är så vi verifierar att profilen verkligen är kopplad till agentnamnet, och det ger oss dessutom möjlighet att med Guess Player Level verifiera din level. 

För att det inte ska vara alltför lätt för smurfarna att regga ett tjuvlyssnarkonto och bli insläppta utan att behöva visa att de verkligen spelar för enlightened har vi en "karantän" för spelare som inte uppnått level 3. Dessa blir inbjudna till en särskild hangout som är tänkt att ge nybörjare en chans att sammanstråla med mer erfarna spelare för att tjäna AP och snabbt komma upp i level 3, då man får tillgång till cirkeln, gruppen och huvud-hangouten. 
Enlightened Stockholm
Enlightened Stockholm
enlightenedstockholm.se
Add a comment...

Ska du vara med i lördagens event? Gå med i samordningshangoten! Visiting Stockholm for the event on saturday? Join our hangout! http://bit.ly/OpVoynichSthlm
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded