Profile cover photo
Profile photo
ASI Hydrosys Ltd.
2 followers -
градински фонтани, напоителни системи, капково напояване, филтри, тръби, фитинги, помпено напояване,
градински фонтани, напоителни системи, капково напояване, филтри, тръби, фитинги, помпено напояване,

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Системите за капково напояване на пръв поглед изглеждат много просто устроени, но в много случаи това далеч не е така. Има модели, които можете да инсталирате сами, но ако сте от щастливците, които разполагат с огромна градина, по-добре е да се обърнете към специалисти, които да я проектират и поставят за вас. Ако е правилно инсталирана не би трябвало да имате проблеми с нея, но една от най-големите грешки, които собствениците на домове допускат, е схващането, че щом веднъж сте я свързали към водоизточник, вашата работа приключва. В този материал ще ви разкажем как най-добре да се грижите за своята система за капково напояване.
Add a comment...

Post has attachment
Когато решите да поливате градината си, има много начини, които можете да използвате, за да осъществите тази задача. Някои от първите възможности, които идват на ум са градинският маркуч, автоматичните пръскачки или обикновените градински лейки. Някои от възможностите са значително по-лесни за използване от други. Някои можете да използвате на готово, а за други ще се наложи да положите малко усилия, за да ги инсталирате в градината си.

Един от начините, които най-рядко са разбирани от потребителите, е системата за капково напояване. Много градинари смятат, че трябва да поставят разпръсквателна система в своята градина, но капковото напояване е далеч по-бързо, лесно за прилагане, ефективно и евтино, без значение от размерите на вашата градина или поляна.
Add a comment...

Post has attachment
Градинските поливни системи за капково напояване имат потенциала да увеличат производителността на селското стопанство, а също така могат да намалят и потреблението на вода, необходима за напояване. Капковото напояване е система от тръби с различни размери и регулиращи клапани, които са разположени много близо до почвата. Водата преминава през тези тръби и много лесно достига максимално близо до корените на растенията. По този начин загубата на воден ресурс се свежда до минимум. Вече сме ви говорили за устройството на системите за капково напояване, както и за техните предимства и недостатъци, затова в този материал ще обърнем по-голямо внимание на тяхната ефективност, както и на тяхното значение за икономиката и селското стопанство.
Add a comment...

Post has attachment
Системите за капково напояване са изключително удобен начин да поливате растенията във вашата градина. Чрез насочването на водния поток съвсем близо до корените на растенията, капковото напояване може да намали развитието на плевели и риска от болести, каквито има при надземните пръскачки за поливане. Водоразтворими торове могат да бъдат пренасяни през вашата система за капково напояване и да достигат директно до корените на растенията. Чрез добавянето на електронни таймери можете да настроите вашата градинска поливна система да работи автоматично, но е възможно нейните емитери да се запушат. В тази статия ще ви разкажем как най-ефективно да почистите емитерите и тръбите на вашата система за капково напояване.
Add a comment...

Post has attachment
Добавянето на външен фонтан във вашата градина може значително да повиши цената и комфорта на вашия дом, както и да добави страхотно място за почивка и прохлада. Изключително модерна тенденция в съвременния екстериорен дизайн е поставянето на различни водни атракции в двора. Много хора инсталират различни езерца и лагуни в своите дворове, но тяхната подръжка понякога излиза твърде скъпо. Изключително добра работа може да ви свърши инсталирането на домашен фонтан. В този материал ще ви разкажем за предимствата от инсталирането на домашен фонтан и добавянето му към ландшафта на вашия дом и градина.
Add a comment...

Post has attachment
Има много предимства от инсталирането на система за капково напояване за вашия двор или градина. През последните 20 години се наблюдава значително повишаване на осведомеността за важността на водната икономия не само в Европа, но и в целия свят. Чрез инсталирането на автоматична система за капково напояване, която да отговаря най-добре на вашите нужди, вие ще спестите време и пари. Когато поливате своите разстения ръчно повече от 50% от водните ресурси се губят в следствие на оттичането на водите и изпаренията. Автоматичната напоителна система може да бъде настроена да работи през нощта, когато степента на изпарения е изключително ниска. Ако инсталирате напоителна система, ще се облагодетелствате не само вие, но и околната среда. По този начин вие ще дадете своят принос към опазването на този така ценен природен ресурс.
Add a comment...

Post has attachment
Изкуствeните тревни площи не са претърпели значителни промени през последните няколко години. Употребата на материали с каучукова структура датира още от 70-те и 80-те години. Основни характеристики на продуктите по това време са били например дебелината на влакната (в микрони), тежестта на влакната (Dtex) и височина на тревните стръкове (в мм). Пазарът на изкуствената трева остава под влиянието на производителите и доставчиците на влакна, които се стремят да продават на базата на единични показатели като дебелина на влакното или височина на стръка.
Add a comment...

Post has attachment
Капковото напояване, известено още като микро напояване или локализирано напояване, е метод за напояване, който спестява вода и торове, като позволява на водата да капе бавно към корените на растенията, върху повърхността на почвата или директно върху зоната на корените, през мрежа от клапани, тръби и излъчватели.
Add a comment...

Post has attachment
Фонтаните са красиви водни съоръжения, при които водната струя се изпомпва под налягане през специално проектирани дюзи, които оформят водата по определен начин и създават най-различни декоративни ефекти. По-големите фонтани обикновено включват и интересни статуи или други декоративни конструкции, а някои са допълнително оборудвани с музикални и светлинни системи, които се синхронизират с водния поток и създават зрелищно представление, комбиниращо визуални и звукови ефекти.
Дизайнът на дюзите е от съществено значение за начина, по който ще изглежда водната струя и ефекта, който ще създаде. В зависимост от вида на водната струя, която създават, дюзите биват няколко вида.
Add a comment...

Post has attachment
Напояването е изкуствено увеличаване на влажността на почвата в райони с неблагоприятен климат с цел да се подпомогне растежът на селскостопанските култури.
Археологическите проучвания показват, че напояването на земеделските култури е възникнало в райони, където естествените валежи са недостатъчни, за да могат да поддържат влажността на почвата, за да се осигури нормалния растеж и зреене на съответните култури.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded