Profile cover photo
Profile photo
Karl Kämpe
16 followers
16 followers
About
Karl's posts

Post has attachment
Prenumerera på Karl Kämpes Nyhetsbrev!
Missa inte de senaste nyheterna, prenumerera på Karl Kämpe nyhetsbrev. Fast egentligen är det Dunderdagars nyhetsbrev. Vet du inte vad Dunderdagar är? Dunderdagar är mitt samlingsnamn på allt som berör Karl Kämpe och eventuella andra varumärken som jag kommer att ta fram i framtiden. Man skulle kunna säga att det är mitt företagsnamn även om jag ännu inte har startat något företag.
Med nyhetsbrevet tänker jag med jämna mellanrum berätta vad som händer med Dunderdagar, i första hand blir det nyheter om Karl Kämpe men även allt annat som berör min verksamhet. Jag lovar och svär att inte spamma er med dravel utan det kommer bara vara aktuella och intressanta nyheter. Förhandsinformation och tittar utlovas också.
Prenumerera och bli en viktig kugge i Karl Kämpes armé. Klicka här:

Post has attachment
Ny filmrecension: Mannen med järnmasken (1998)

Post has attachment
Denna lördag skriver jag litet om hur svårt det kan vara för en författare att komma på bra namn till sina rollfigur. Jag har också en lista över riktigt bra namn som även har en dold mening. Vilken dolda mening finns exempelvis bakom namnet Jack Bauer?

http://www.karlkampe.se/karl-kampe/att-skriva-du-ar-vad-du-heter/
Photo

Post has attachment
Ny serierecension: Vei - Bok 1 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson.

Post has attachment
Gamla stans små torg!

Har du någonsin undrat varför Gamla stan i Stockholm har så många små torg? Gåstorget, Sven Vintappares torg, Tyska brunnsplan, Brända tomten m.fl skapades alla i slutet av 1700-talet på förslag av stadsarkitekten Johan Eberhard Carlberg. Detta för att brandförsvaret hade väldigt svårt att vända med sina hästar och vagnar efter de trånga gatorna och gränderna i Gamla stan. Vissa hus revs medan i andra genom olycksfall brann ner så att dessa vändplatser kunde skapas. Detta är anledning till alla små trevliga torg som invånare och besökare kan njuta av än idag när de besöker hjärtat av den kungliga huvudstaden.

Läs mer liknande artiklar på:
www.karlkampe.se
Photo

Post has attachment
Sidorna trillar sakta in...

Post has attachment
Ny filmrecension: Den vilde piraten (1976)

Post has attachment
Ny bokrecension: Vanderland av Erik Granström.

Post has attachment
Ny serierecension:
Solomon Kane Volume 3: Red Shadows.


Post has attachment
Ny bokrecension: Sharp ends av Joe Abercrombie.
Wait while more posts are being loaded