Profile cover photo
Profile photo
Megg Ismail Puspawangi
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
PUNCA KULIT WAJAH BERMINYAK
Kulit muka berminyak adalah sesuatu yang sering terjadi atau pernah dialami oleh semua individu tanpa melihat pada jenis kulit terutamanya ketika cuaca panas atau jika seharian melakukkan aktiviti luar.Sebenarnya kulit berminyak berlaku daripada hasil penge...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Terkonang -konang zaman nak "glamz".Sangup datang audition untuk " Ratu Rania".. dah tak ingat tahun bila.. Tapi masa ini kalau tak silap Kak Megg baru je habis pantang anak 4 kot.. Gedik kan..anak pun still BF time ni.
.
Sebenarnya dari dulu memang suka glamz ala-ala spotlight ni. Zaman muda belia memang banyak dapat "offer" tuk acting dan modelling tapi ayah Kak Megg garang.. Huhu siap warning " kalau nampak keluar paper nak dibotakkan kepala! " Takut beb!
.
Masa tu pendam je niat..kot2 kalau dapat green light dah sama level erra pajirah kot..(sila muntah hijau! )
.
Yup time kolej memang byk offer takut punya pasal buat tak reti je offer yang datang! Tq abg joha yg banyak bg line tuk casting dan masuk paper..tp bab casting x pegi sbb malu..
.
Banyak gak la gi audition rancangan tv, gi tuk baca berita kat RTM dan Bernama tuk Astrok.Semua lepas until final stage je then kantoi! Tak ada bakat la tu..perasan je lebih tau😆
Panjangnya.. Ada yang baca ke? Kak Megg glamz sambung ya..
.
.
.
1st time kuar tv rancangan "Roda Impian" time tu Halim Othman dan Eja host.. Gempak gile.. Masuk until semi final Roda Impian. Time ni rasanya anak sulung kecik lagi.Pergi suka-suka sebab tengok iklan roda impian lepas pasang astrok. Padahal tak tahu pun game tu cam mana. Time audition depa suruh buat muka excited dan putar roda sambil cakap "saya putar Halim.. " Kak Megg cakap nak putar apa? Biol betul time tu dgn muka blur!
.
Semuanya memori lama. Masa pergi Ratu Rania ni pun kebetulan je sbb time tu buat audition kat Concorde Hotel Shah Alam, belakang rumah..agak-agak la kalau tak pergi sure meroyan. Time tu ajak Suzy Lymanananann.. main hentam gi walaupun dalam kepala tak tahu apa ke bendanya Ratu Rania ni. Niat sebenarnya nak jumpa Che Ta je..hihi poyo kan.
.
Bak aii lawo Che Ta..jelez tau tgk pingggang kerengga Che Ta. Kak Megg tekad nak kurus cam dia namun "yang hado! " sampai sekarang saiz pinggang angka hmmm ..faham ke faham?
.
.
Dalam hidup ni Kak Megg rasa kita buat je apa yang kita suka dan passion. Tak apa pun kalau tersungkur, luka atau gagal yang pasti kita cuba dan lepaskan keinginan yang menbuak-buak tu. Takut kempunan., ya ke? Entah! Korang rasa?
.
Macam Kak Megg walaupun ayah marah time muda-muda utk involve dlm dunia glamz ni tapi lepas Kak Megg kawin, masuk Roda Impian dan gi audition untuk pembaca berita, akhirnya ayah Kak Megg yang selalu bagi info kalau ada audition apa-apa rancangan kat tv.. Dia yang terlebih excited! Kak Megg pun hairan dah kenapa?
.
.
Apa pun bagi Kak Megg hidup ni satu perjalanan yang panjang. Kita yang mencorakkan pahit manis dan 1001 kenangan utk dibanggakan kemudian hari. Naw Kak Megg sharing dgn uolls kan.. Bangga tau walaupun tak ka hebat mana tapi tetap satu kenangan indah dalam hidup Kak Megg.
.
.
So sayang2 semua jangan TAKUT UNTUK BERMIMPI dan MENCIPTA IMPIAN. Just do it!
Inshallah, cam sekarang impian Kak Megg nak letupkan #KazenPerfume walaupun dah keluarkan 2 produk perfume sebelum ini iaitu solid perfume dan roll on perfume.Rezeki nak letup sales perfume spray ini pula. DOAKAN ya 😊.. Kita sedar kita bukan retis so kena buat cara lain utk letupkan sales. Ada sapa tak nak tolong viralkan perfume Kak Megg nanti.. Hehehe..
.
.
Terima kasih ya yang sudi baca posting panjang berjela ni. Ada ke yang baca sampai titik noktah terakhir cite ni.
i lebiu la.. Muaah ciked



Nota: nanti kita cerita pasal story keluar paper ala2 gadis pilihan plak.. Tapi pic xleh reveal sbb gaya & rambut ala KimK..hahaha
Photo
Add a comment...

Gud Mornink..

Debaran menanti "baby" baru dari House of Kaz3n.Yeahh tercapai juga hasrat nak ada perfume spray atas label Kaz3n Perfume.Spray perfume ini bakal menjadi titik tolak kepada kejayaan Kaz3n.Lain macam debaran kali ini.Fuh..

Yang bestnya perfume #ByKaz3n PERTAMA yang diolah mengikut cuaca Malaysia.Semakin panas,semakin anda berpeluh semakin wangi uolls! dan ketahanan wangian sehingga 48jam.Ni betul-betul sebab megg dah guna naw. Baunya aduhai manja2,sweet2 dan sexy.

Me teruja dan uolls mesti teruja juga tau.Doakan pada 24 october mimipi menjadi kenyataan.



xoxo
FabMegg
Add a comment...

Post has attachment
EVENT PERTAMA DREAMZ KAZ3N
25 Mac 2015 Sempena Hari Polis..Dreamz Kazen buat pertama kali memperkenalkan SOLID PERFUME by KAZ3N.. Alhamdullilah...sambutan yg menggalakkan dr semua kakak2 & abg2 polis..mereka teruja..kami lagiw2 la teruja dok kenalkan apa tu SOLID PERFUME!!! Setiap ke...
Add a comment...

Post has attachment
RAHSIA JUTAWAN MKRICH
Alhamdullilah... Selesai sudah sessi perjumpaan dgn Sifu MKRICH..kongsi rahsia kejayaan dan tips2 hebat tuk mencapai kejayaan dan kebebasan kewangan.. Dulu Kak Megg tak percaya biz networking ini mampu bantu keluar dari masalah kewangan. Ya lah dalam kepala...
Add a comment...

Post has attachment
Cerita Semalam...myKiddos..
Sian anak mummy si Haidhar@chedar..pertama kali masuk wad..suspect Bronkitis..biasala kids mana tau nak buang kahak..last2 melekap la kahak2 & lendiran diparu2.. duduk dlm ward hampir seminggu..setiap hari kena buat fisioterapi sedut lendiran..sian sgt bila...
Add a comment...

Post has attachment
Saya CucuCicit Kayan Kenyah
Rindunya nak ber sharing dengan uolls semua.Dah baca tittle tak? Saya cucucicit Kayan Kenyah! Tahu tak uolls bangsa Kayan  dan Kenyah ini.Sebenarnya Kak Megg pun tak berapa pasti asal usul keturunan Kak Megg ini. Apa yang pasti ayah Kak Megg dari Klang, ket...
Add a comment...

Post has attachment
Bismillah....


Alhamdullilah...akhirnya impian tuk memiliki rangkaian set kecantikkan dr kaz3n tercapai.terlalu banyak dugaan dlm membina set skincare kazen beaute..bermula dgn mencari set yg menjadi pilihan pengguna..ya la kehendak pengguna diutamakan..tumpuan kazen pada yg mempunyai masalah jerawat, jeragat dan kulit kusam.

Megg sendiri dah meniti usia 40an...masalah utama megg ialah JERAGAT!!! Oh TIDAK!!!! sakit hati..sakit mata bila berdepan dgn cermin..dok belek2 muka dan berkata " bilalah peta kat muka ni nak hilang!" Sedih sangat...perasaan down tu memang terasa terutamanya bila nak keluar umah dok bersiap2 dan bermake up..terpaksala menebalkan part2 jeragat tu..! Sedihkan..! Orang kata jeragat ni keturunan ataupun sbb kita tak ambik berat pasal penampilan terutamanya penjagaan kulit muka...! Huhuhu....

Bermula dr itu la megg sibuk la mencuba pelbagai jenama skincare yg mampu mengurangkan kesan peta2 hitam dimuka..berhabis gak la...ya la produk local / tempatan ni MAHAL gak tuk set jeragat!

Kazen2 yg berdua pula hadapi kulit tak sekata dan bekas2 jerawat yg susah betul nak hilang...masalah kami sama...dan sy percaya masalah anda juga sama spt kami...betul tak?

Alhamdullilah..kami dah cuba set skincare ni...nyata ia dpt membantu masalah kami..In sha Allah ia juga dpt membantu masalah anda juga...kesan jeragat,jerawat dan kulit kusam lama bertepek kat muka jgn la mengharapkan MIRACLE okay! ada Magic yg ia mampu hilangkan kesan2 ni dlm masa singkat! Oh tidak! Tu semua berkesan kalu ada bahan2 terlarang dlm skincare...sbb tu ia mampu memberi impak drastik tuk kulit muka anda...kesan jangka panjang...bahaya lalaink!!!! Bair lama sikit..asal berkesan & selamat..


Just nak bgthu je...set skincare kaz3n beaute kami namakan " NO MORE SECRET by Kaz3n Beaute".. Tiada lagi rahsia...Rahsia kami..Rahsia cucucicitnekputeh dikongsi bersama...yess!!!!

➡ Set skincare 4in1 " No More Secret by Kaz3n Beaute"
MURAH,JIMAT & BERKESAN

➡1 set mengandungi :-

DAYCREAM 10gm
NITECREAM 10gm
SNOW MILKY SOAP 30gm
PINKISH GLOW SERUM 5ml

Kebaikkan set skincare " No More Secret by Kaz3n Beaute"

✔Pencerahan TANPA pengelupasan
✔Menghilangkan JERAGAT dan JERAWAT
✔Mengatasi kulit kusam
✔Dapat membantu menghilangkan parut jerawat
✔Dapat mengurangkan garis2 halus / kedutan diwajah
✔Dapat membantu mengatasi kulit berminya terutamanya T Zone
✔Kulit wajah lebih sekata / tona kulit
✔Miliki kulit wajah yg licin dan gebu
✔Kulit wajah akan menjadi Pinkish, Glowing & Flawless

Best ke best?

Jika anda terasa nak getaran tuk mencuba meh lekas2 watsapp megg atau Like page di FB : kazenbeautehq_no more secret atau follow IG : dreamzkazenofficialhq


Wtasapp JIKA ANDA CANTIK 0192858724
Photo
Photo
2/1/16
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Photo
1/29/16
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded