Profile cover photo
Profile photo
Finn upp
1 follower -
Finn upp är en ideell organisation som till största del finansieras av Skolverket samt Finn upps ägare ISF Sverige AB (tidigare Ingenjörssamfundet). Syftet med tävlingen är att stimulera ung idékraft och inspirera en ny generation uppfinnare, innovatörer och entreprenörer.
Finn upp är en ideell organisation som till största del finansieras av Skolverket samt Finn upps ägare ISF Sverige AB (tidigare Ingenjörssamfundet). Syftet med tävlingen är att stimulera ung idékraft och inspirera en ny generation uppfinnare, innovatörer och entreprenörer.

1 follower
About
Finn upp's posts

Post has attachment
Public
Knappt 1 200 bidrag från tusentals elever tävlar i årets upplaga av Finn upp. De går i skolor över hela Sverige, några ungdomar tävlar dessutom på egen hand. Vi har tjuvkikat och det finns många spännande uppfinningar bland bidragen.
Nu har våra sju erfarna granskare i expertjuryn startat bedömningen.http://www.finnupp.se/tusentals-tavlingsbidrag-vad-hander-nu/
#finnupp #uppfinnartävling #skola #kreativitet

Post has attachment
Public
Hej där,
Det är med ett varmt hjärta och många idéer i huvudet som jag efterträder Sofia Talborn Björkvi som verksamhetsansvarig för Finn upp.
Första gången jag såg elevernas uppfinningar på finalen i maj 2009 blev jag himla imponerad av hur smarta lösningar det var. Jag såg också hur det lyste i deras ögon när de fick ta emot priset ur Kronprinsessans hand. Från den dagen var jag en Finn upp-fan och sedan dess har jag följt verksamheten, och bidragit i viss mån.
Därför är det ett stort förtroende att ta över efter Sofia. Jag är ödmjuk för uppgiften och ska förvalta denna ädelsten så gott jag kan, och slipa lite på den.
Som journalist och gymnasieingenjör (jag började som konstruktör på Ericsson en gång i tiden) har jag under det senaste decenniet bevakat nyheter om innovationer. Jag har drivit småföretag under 25 år och vet en del om vilka krav som ställs på de som vill förverkliga sina idéer.
Skolan kan inspirera dagens elever att bli morgondagens innovatörer, som i sin förlängning utvecklar det Sveriges framtida konkurrenskraft ska bygga på. I det skolarbetet kan Finn upp bidra. Som vi gör idag och på nya sätt. Jag ser verkligen fram emot det.

Hälsningar Helena Thorén, verksamhetsansvarig Finn upp

Photo

Post has attachment
Public
Tack för mig! Det har varit fantastiska år med Finn upp, men nu har jag arbetat min sista dag här. Jag vill tacka alla inspirerande elever och lärare som jag har haft förmånen att stöta på genom åren, alla underbara och kloka samarbetspartners och kollegor. Ni har alla bidragit till att forma Finn upp till vad det är idag och ni har alla på sätt och vis bidragit till att forma även mig som person. Varmt tack!

Jag går vidare till den ideella organisationen Framtidsfrön som jobbar med att främja attityder till entreprenörskap samt utveckla och stimulera kreativitet, motivation och ett entreprenöriellt förhållningssätt inom skolan.

Min efterträdare heter Helena Thorén, hon är också en av de fantastiska eldsjälar som jag lärt känna genom åren. Hon har en bakgrund som ingenjör och journalist och har i flera år hjälpt oss på Finn upp, bland annat med att utveckla lärarhandledningen. Jag tror att det här passar henne perfekt och vill önska stort lycka till.

Hälsningar Sofia Talborn Björkvi, avgående verksamhetsansvarig

Photo

Post has attachment
Public
Vi har fått önskemål om att förlänga tävlingsperioden. Det är förkylningstider och många har varit sjuka. Vi lyssnade och förlänger därför tiden att lämna in bidrag. Välkommen med era uppfinningar till och med 6 februari. Därefter stängs inlämningsformuläret och juryarbetet startar för att kora årets vinnare i Finn upp. Lycka till allihop!
Nästa tävlingstillfälle startar höstterminen 2018 och då slår vi på stora trumman. Finn upp fyller nämligen 40 år. Det ska vi fira hela läsåret och avsluta med en stor fest. Under mellanåret kommer vi utveckla Finn upp som pedagogisk metod i klassrummen och möta Skolverkets uppdrag att digitalisera skolan.
Photo

Post has attachment
Public
Halloj, vi närmar oss sista inlämningsdag i Sveriges största uppfinnartävling för unga. Fram till och med den 1 februari tar vi emot elevernas uppfinningar. De får gärna lämna in flera, då ökar chanserna att vinna fina stipendier. Lämna in bidragen nu till: www.finnupp.se/tavla-har! Vi är så nyfikna på årets bidrag . Läs mer om hur tävlingen går till på finnupp.se
#finnupp2016 #uppfinnartävling #högstadiet #entreprenörielltlärande

Photo

Post has attachment
Brinner du för att få ungdomar intresserade av innovation och entreprenörskap? Söker du nytt jobb? #nyttjobb #ledigajobb #jobbsök #rekrytering #entreprenörskap #innovation

Post has attachment
Digitalisering och programmering finns nu i vår uppdaterade lärarhandledning för högstadiet! Vi hoppas att du som lärare kommer att ha stor nytta av våra nya övningar för årskurs 7-9. Varmt välkommen att ladda ner Finn upps nya lärarhandledningen, perfekt för dig som vill arbeta med entreprenöriellt lärande: http://bit.ly/2fwElvp.

#programmering #digitalisering #digitalkompetens #skolverket #finnupp2017 #högstadiet #entreprenörielltlärande #skolpol

Post has attachment
Uppfinningar och kreativt tänkande! Det vill vi förmedla med vår nya logotyp för Sveriges största uppfinnartävling för högstadiet.

Vad tycker ni om den nya loggan:-)?

#Finnupp2017 #uppfinnartävling #högstadiet #entreprenörielltlärande #skolpol #högstadielärare
Photo

Post has attachment


Programmering och digital kompetens - det är nyheter i #Finnupp2017! Som Sveriges största uppfinnartävling för högstadiet vill vi vara med och bidra till utökat stöd för högstadielärare inom dessa nya ämnen.

Skolverket arbetar även för att få in programmering och digitalisering i läroplanen.

Post has attachment
Missa inte Brainchild – ett seminarium för särskilt begåvade unga!

På lördag den 2 april är vi med på ett av vårens mest spännande event – Brainchild – Tekniska museets event och seminarium för särskilt begåvade unga och deras anhöriga.

Vi tycker det är så otroligt viktigt att alla barn och ungdomars speciella egenskaper och talanger tas tillvara och stimuleras på ett riktigt sätt. Du som har kontakt med barn eller ungdomar med särskild begåvning, dina egna eller andras  – missa nu inte detta! Hoppas vi ses där! Välkommen: http://www.tekniskamuseet.se/1/6214.html.
Wait while more posts are being loaded