Profile

Cover photo
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA/NRCWE)
28 followers|17,025 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Meget siddetid på jobbet og i fritiden er relateret til smerter i nakke og lænd http://ow.ly/LXmHv
 ·  Translate
Der er tre gange større sandsynlighed for smerter i nakken og lænden, hvis man sidder ned otte timer eller mere i løbet af et døgn.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/LApjm Sæt den sygemeldte med stress og depression i centrum for indsatsen med at komme tilbage til arbejdet
 ·  Translate
Processen med at hjælpe sygemeldte med stress eller depression tilbage til arbejde bør tage udgangspunkt i den enkelte sygemeldte og dennes situation både før, under og efter sygemeldingen. Det er vigtigt for at fremme en holdbar tilbagevenden til arbejdet. Det konkluderer et ph.d.-projekt om sygemeldtes egne oplevelser med at vende tilbage til arbejde.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/LkVhw Behov for forskning i seniorers arbejdsliv afdækket
 ·  Translate
En EU-ekspertgruppe, hvor NFA er repræsenteret, har afdækket huller i vores viden om, hvad der skal til for at få seniorer til at fortsætte længere på arbejdsmarkedet.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/KME83 Ingen sammenhæng mellem at stå foroverbøjet og smerter i lænden
 ·  Translate
At stå foroverbøjet på arbejdet og i fritiden hænger tilsyneladende ikke sammen med graden af smerter i lænden, viser ny undersøgelse. Det bør undersøges nærmere, mener professor ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).
1
Add a comment...
EU-ekspertgruppe har udviklet forslag til, hvordan EU-landene kan fastsætte fælles grænseværdier for afgasning af kemiske stoffer til indeluften fra byggematerialer og forbrugerprodukter.
1
Add a comment...
 
Dansk Center for Nanosikkerhed og kampagne mod vold fortsætter http://ow.ly/K64yW #nano #nanomaterialer #voldpaajobbet
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/LDhY9 Skjulte og diffuse symptomer hos personer med sygdom i skjoldbruskkirtlen gør nedsat arbejdsevne svær at håndtere
 ·  Translate
Symptomer på for højt eller for lavt stofskifte på grund af sygdomme i skjoldbruskkirtlen er diffuse og skjulte og kan være svære at håndtere på arbejdet. Fx kan det være svært at retfærdiggøre et behov for at gå hjem tidligere end normalt, da symptomerne er vanskelige at adskille fra almindelig træthed eller normale reaktioner på belastninger.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/LqNfi Arbejdsrelateret muskel-og skeletbesvær er udbredt blandt tandlæger i Kina
 ·  Translate
Smerter i nakke, skuldre, arme og håndled er et udbredt fænomen blandt tandlæger i Vesten, og det viser sig nu også, at være tilfældet i Kina. Specielt går det ud over de tandlæger, som oplever en kombination af lange arbejdsdage, manglende muligheder for at vælge de mest hensigtsmæssige arbejdsredskaber og høje krav på jobbet.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/Li8WN Ny screeningsmetode til identifikation af carcinogene organiske opløsningsmidler
 ·  Translate
Pilotforsøg tyder på, at en to-trins in vitro screeningsmetode kan bruges til at identificere organiske opløsningsmidler, som potentielt kan forårsage brystkræft, viser nye forskningsresultater.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/KJnEX Forebyggelse af smerter i muskler og led på arbejdspladsen – behov for nytænkning?
 ·  Translate
Forebyggelse af smerter i muskler og led er emnet for et gå-hjem-møde, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø,NFA, afholder i Købehavn onsdag den 29. april 2015.
1
Add a comment...
 
http://ow.ly/K94PE Skræddersyet trivselsmåling gjorde det lettere at forbedre arbejdsmiljøet
 ·  Translate
En trivselsmåling blev udviklet specielt til postomdelere på en postarbejdsplads i Danmark. Deres oplevelse var, at målingen satte fokus på oversete arbejdsforhold, og gjorde det lettere end normalt at følge op med konkrete initiativer til forbedring af arbejdsmiljøet.
1
Add a comment...
 
TiO2-nanopartiklers størrelse og samlede overfladeareal afgørende for lungerespons http://ow.ly/K640y #nanomaterialer
 ·  Translate
Størrelsen og det samlede overfladeareal af titaniumdioxid nanopartikler har stor betydning for responset i lungerne på mus målt som genekspressionen, viser ny forskning.
1
Add a comment...
Story
Tagline
NFA er et nationalt center for arbejdsmiljøforskning, forankret i Beskæftigelsesministeriet.
Introduction
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) er er et nationalt center for arbejdsmiljøforskning, forankret i Beskæftigelsesministeriet.

NFA skal medvirke til, at borgerne i den arbejdsduelige alder har et langt, sundt og produktivt arbejdsliv inden for rammerne af den teknologiske og sociale udvikling i samfundet.

NFA  udfører strategisk forskning og medvirker til at sikre den størst mulige koordinering af dansk arbejdsmiljøforskning. Desuden skal NFA overvåge den internationale arbejdsmiljøforskning på området.


Contact Information
Contact info
Phone
+45 3916 5200
Email
Fax
+45 3916 5201
Address
Lersø Parkallé 105