Profile cover photo
Profile photo
Pha Is
3,964 followers -
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between

3,964 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
CUKUR KEPALA BAYI | dalil, cara, dan tips
Tahun 2018 yang lepas, macam-macam jadi kat aku. Mac 2018 aku sah bergelar suami , Desember 2018 pulak aku sah bergelar bapak . Alhamdulillah. Agak “fast track” jugak la. Hehehe.. Selepas lahir, aku panggil tok bidan (orang tua-tua) untuk cukur kepala bayi....
Add a comment...

Post has attachment
Public
Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com
Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk g...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Benda Tumpang
Mesti korang pernah lalu kat jalan yang gelap, sorang-sorang, tengah malam, yang agak menyeramkan. Kan? Kalau korang lalu kat jalan yang macam ni, antara naik kereta atau naik motosikal, yang mana lebih korang prefer? Dulu sudah beberapa kali isteri aku mar...
Benda Tumpang
Benda Tumpang
budakpening.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kisah laki bini : Kasut
Kisah laki bini : Kasut Sebelum ni aku pernah cerita pasal kasut antara lelaki dan perempuan (lihat entri Perempuan dan kasut ). Tapi kali ni dari segi perspektif yang berbeza sedikit. Kisahnya begini. Situasi 1  Isteri : abang, kasut biy ni dah 3 tahun dah...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pencapaian hidup
Pencapaian hidup Korang ada tak target life achievement (pencapaian hidup)? Pencapaian hidup ni dia macam impian, tapi lebih kepada target. Contohnya, aku ada seorang kawan ni, dia kata nanti bila dah masuk umur 40 tahun, sekurang-kurangnya dia nak dapat ge...
Pencapaian hidup
Pencapaian hidup
budakpening.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Bahagian tempat tidur suami isteri atas katil
Sebelum aku kawin, dah banyak kali aku tengok gambar macam kat atas tu. Lepas kahwin, bahagian tempat tidur lelaki atas katil akan hanya kecik berbanding perempuan. Mula-mula, aku ingat gambar tu Cuma sekadar lawak, situasi dan keadaan yang saja dilebih-leb...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Review Tayar Metzeler sportec street
Review Tayar Metzeler sportec street Habis saja aku pakai tayar Pirelli Angel City (lihat review : Pirelly Angel City ), aku try plak tayar Metzeler sportec street . Asalnya aku plan nak try tayar metzeler M5, tapi disebabkan metzeler M5 tak ada saiz 150, C...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Honda CBR650R menggantikan Honda CBR650F?
Honda CBR650F 2019 Semalam tengah asyik aku rehat di bertam moto gear sementara menunggu  #GadisBertudungBiru aku tengah ber-spa, tetiba pak din (tokey kedai) tanya aku. GadisBertudungBiru berspa “hang dah tengok moto CBR650 yang baru? Sekarang dah taka da ...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Jambatan pertama dan kedua tertinggi di Malaysia
Alhamdulillah, baru-baru ni aku telah diberi kebenaran oleh isteri tercint a berpeluang ride #GadisBertudungBiru dari penang ke kota bharu melalui gerik dan pulang ke penang melalui gua musang dan Cameron highland. Total perjalanan dalam 898km pergi dan bal...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ride Merdeka Mashoor
Disebabkan pada entri lepas (lihat entri Jenis-jenis helmet | kelebihan dan kekurangan ), isteri kesayangan aku dah bagi green light untuk aku pergi ride, siap nak belanja helmet baru lagi, maka dapat lah aku join ride dengan budak sekolah aku dengan helmet...
Ride Merdeka Mashoor
Ride Merdeka Mashoor
budakpening.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded