Profile cover photo
Profile photo
Pha Is
3,989 followers -
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between
a part time blogger and a full-time pharmacist, and a rider in between

3,989 followers
About
Pha's posts

Post has attachment
Public
WW #150 | Alone Time
salam wordless wednesday.. tak semua orang yang menyendiri itu kesunyian. kadang-kadang kita perlu bersendiri tanpa sesiapa disisi. bukan kerana kesunyian, tapi sebab kadang-kadang, kita perlu luangkan masa bersendiri untuk menjadi diri sendiri. sesetengah ...

Post has attachment
Public
Jimat Dengan KFC Value Treats
suatu tengah hari yang panas terik, tetiba kawan aku tanya nak makan kat mana. lantas aku pun jawab, "kau tau tak, kadang-kadang tengah hari panas-panas macam ni bila aku lapar, aku akan cari KFC." "kenapa KFC?" "sebab tengah-tengah hari yang panas macam tu...

Post has attachment
Public
Review | Fast and Furious 8
Jarang sebenarnya aku nak review filem dalam blog. Hmm.. rasanya macam tak pernah kot untuk filem-filem baru. Tapi kali ni sebab aku teruja sangat lepas tengok filem fast 8, so nak review jugak filem The Fate of the Furious ni . Review |  The Fate of the Fu...

Post has attachment
Public
WW #149 | Don't Break Someone's Heart
salam wordless Wednesday. Jangan patahkan hati seseorang. kesian dia, sebab dia cuma ada 1 je hati. kalau dah patah hati, habis lah. so, be consider, jangan patahkan hati. patahkan tulang dia.! muahahahaha!!!

Post has attachment
Public
Jalan Kehidupan
Baru-baru ni aku buat ekspedisi ride moto secara solo dengan #GadisBertudungBiru selama 3 hari 2 malam dalam Misi Tawan Tanah Tinggi. Antara kawasan tanah tinggi yang berjaya aku singgah ride antaranya Genting Highland, Bukit Tinggi, Fraser Hill, dan Camero...

Post has attachment
Public
27 Tahun Hidup
Baru baru ni tanggal 26 mac sebenarnya dah cukup umur aku 27 tahun kalau ikut kalender masihi. dah tua dah. hahaha.. so, hepy besday to me! 27 Tahun Hidup sambut besday dengan hiking bukit tokun. lihat entri yana untuk cerita penuh disini : Hiking di Ceruk ...

Post has attachment
Public
Kenapa nak try ex kepada kawan sendiri?
okay, entri ni sebenarnya berkenaan tweet yang aku quote berkenaan ex-kepada member . aku quote tweet kat bawah ni sebab aku rasa macam ianya satu fakta. Sebab aku sendiri pernah rasa benda yang sama. well, tapi aku ni tak pernah pun sailang mana-mana ex me...

Post has attachment
Public
Mengalirnya Air
Dalam tenang air disangka Buaya ganas menanti mangsa Bulat air dalam bentungan Muafakat manusia mengambil pedoman Cincang air cincang saudara Selamanya takkan terputus jua Saat tekak haus dahaga Saat badan bau terasa Saat kotor masih tersisa Air juga dicari...

Post has attachment
Public
WW#148 | Move On Please
move on.... follow instagram BloggerUtara untuk quote2 inspirasi setiap hari! 

Post has attachment
Public
Hiking Kinabalu part 3 | Itinerary
Hiking Kinabalu part 3 | Itinerary  Previously >> Hiking Kinabalu part 2 | Kelengkapan hiking So, kalau sebelum ni kita sembang pasal bajet dan kelengkapan, kali ni kita sembang pasal itinerary dan perjalanan sepanjang hiking Kinabalu kami baru-baru ni. Kam...
Wait while more posts are being loaded