Profile cover photo
Profile photo
Ténytár
96 followers -
Ténytár - tiszta politika
Ténytár - tiszta politika

96 followers
About
Posts

Post has attachment
A rendszer tehát a közpénz elherdálásán túl a választásokat a nyerészkedők zsibvásárává silányítja, ráadásul alkotmányosan is aggályos.

Racionális magyarázat a közpénz ilyen mértékű elherdálására egyszerűen nincs, egyetlen célja a protest szavazatok elaprózása lehet. Orbán ráadásul 2012-ben még a jelenlegi rendszer gyökeres ellentétéről: a teljes állami pártfinanszírozás felfüggesztéséről beszélt.
Add a comment...

Post has attachment
Az új választási szabályozás jelentősen megnehezíti, sőt ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó, vagy ideiglenes lakhelyüket.

Ez esetben két lehetőség közül választhatnak az érintettek: hazajönnek és a lakóhelyük szerint voksolnak, úgy mintha itthon élnének, vagy pedig az adott külföldi országban a helyi külképviseleten, ami lakóhelyüktől akár többszáz kilométer távolságra is lehet - persze csak ha beférnek. 
Add a comment...

Post has attachment
Tavaly az Orbán-kormány regnálásnak első három évét hasonlítottuk össze a Gyurcsány-kormányéval a két ciklus azonos szakaszaiban.

Most újra megnézzük, a mindenkori nagyobbik kormánypárt és az ellenzék támogatottságát, a kormányfőik népszerűségét, a kormányok tevékenységével kapcsolatos elégedettséget, valamint a közhangulatot is.
Add a comment...

Post has attachment
Kétéves mélypontjára zuhant a forint, miközben a nemzetközi piacokon is egyre feszültebbé vált a helyzet. 
Add a comment...

Post has attachment
Összesen 522 ezer forintra jön ki egy átlagos ház négyzetméterenkénti ára a lakóparkban. 

Csak érzékeltetésképp, a 34 millió forintos, négyzetméterenként átlagosan 522 ezer forintos árért Budapest legelitebb részén, a várnegyedben, vagy a rózsdombon is találhatunk 75 négyzetméteres eladó ingatlanokat. Vidéken pedig 8-9 millió forintért már könnyen lehet családi házat vásárolni.
Add a comment...

Post has attachment
A kivándorlás szociális szelepként szolgál, ami csökkenti az itthoni munkaerő-piaci feszültségeket. És a hazaküldött összegekkel pedig az itthon maradt családok anyagi, szociális helyzetét is valamelyeset kezelni tudja.
Add a comment...

Post has attachment
Az alkalmazott képlet minden alkalommal az, hogy jogszabály-módosításokkal átrendezték a tulajdonviszonyokat és (államosítás helyett) baráti kezekbe játszották az adott piacot a klientúra "kitöméséért".
Add a comment...

Post has attachment
2013-ban a megmaradt nyugdíjpénztárak ismét jól teljesítettek, minden alap hozama felülmúlta az inflációt – tehát 2013-ban is jobban járt az, aki a magánnyugdíjpénztárakban tartotta a pénzét az állami rendszer helyett.
Add a comment...

Post has attachment
Miután Matolcsy György év végén arról beszélt, hogy négy nagybank távozhat Magyarországról, később ezt a számot Varga Mihály 1-2 bankra szűkítette.

Ezt követően robbant a hír, hogy a Raiffeisen kivonulhat Magyarországról, és az Erste Bank is követheti.
Add a comment...

Post has attachment
Megvalósulni látszik a nagy baloldali összefogás: koordinált jelöltállítás helyett közös listát állít az ellenzék a választásokra, illetve az MSZP és az Együtt-PM a Demokratikus Koalíciót is felkéri az együttműködésre.

Szerintetek nőttek az esélyei a kormányváltásnak a szorosabb együttműködéssel?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded