Profile cover photo
Profile photo
Alain Sadon
2,221 followers -
Owner SEOguru, research and training center, search engine optimization (SEO) through publications/books, training, coaching and consultancy.
Owner SEOguru, research and training center, search engine optimization (SEO) through publications/books, training, coaching and consultancy.

2,221 followers
About
Alain's posts

Post has attachment
Het wordt nog belangrijker dat we onze mobiele sites goed op orde hebben.

Google gaat de mobiele versies van onze sites namelijk als uitgangspunt gebruiken voor de vindbaarheid van niet alleen de mobiele versie, maar ook de desktop versie van de sites. Op dit moment is dat nog precies andersom. Dit betekent bijvoorbeeld dat als bepaalde content op de mobiele versie niet zichtbaar is (gemaakt), we op die tekst überhaupt niet gevonden gaan worden: noch via een mobiele, noch via een desktop zoekopdracht.

Google heeft de laatste weken e.e.a. over dit 'mobile first indexing'-fenomeen gezegd, hetgeen netjes is samengevat in bijgevoegd artikel van search engine land.


Post has attachment

Post has attachment
Zojuist gepubliceerd: SEO backlink analyse via Google Search Console en Screaming Frog. Aanvullingen van mijn mede seo specialisten, op deze methode, worden gewaardeerd!

Post has attachment
Zojuist heb ik een essay gepubliceerd over de noodzaak tot verwetenschappelijking van het SEO-vakgebied. Wat denken mijn vakgenoten hiervan? 

Zojuist heb ik even goed uitgezocht hoe we de zoekwoordplanner voor ons SEO-onderzoek kunnen blijven inzetten, gegeven de grote veranderingen die daar in juni j.l. en vorige week hebben plaatsgevonden rond de zoekvolumes. Zoekvolumes van vergelijkbare zoektermen worden tegenwoordig gecombineerd (juni) en bovendien zien we alleen nog een volume bereik (vorige week) zoals bijvoorbeeld 1k-10k.

Hier het resultaat van mijn speurwerk:
https://www.seoguru.nl/seo-blog/nieuwe-zoekwoordplanner-google/

Post has attachment
De zoekwoordplanner toont niet meer de exacte zoekvolumes, althans niet op de gebruikelijke manier (dwz de manier die ik heb beschreven in hoofdstuk 1 van mijn boek). Sinds kort zien we alleen de 'range' van het volume, bijvoorbeeld 10k-100k. Het vraagt nu om een paar extra stappen om alsnog de exacte volumes in beeld te krijgen.

Lees dit: http://searchengineland.com/google-keyword-planner-forecasting-258053
Of dit: https://www.screamingfrog.co.uk/accurate-google-keyword-data/

Post has attachment
Hier mijn test om een featured snippet of rich answer te realiseren op de zoekterm 'wat is seo'. Featured snippets zijn directe antwoorden van Google op bepaalde zoektermen. Het zijn zoektermen waarvan Google begrijpt dat het een vraag betreft waarbij een direct antwoord mogelijk is. Bij featured snippets gebruikt Google de informatie op websites en vermeldt de bron erbij. Ze worden ook wel gezien als een soort positie 0 in de organische rankings. De pagina is gisteren opgenomen in de zoekresultaten en staat nu op positie 29. Het zal vermoedelijk stevig moeten stijgen om als featured snippet te gaan verschijnen. Ik ga het volgen.

Post has attachment
Leuk artikel waarbij de vraag gesteld wordt hoe je er voor kan zorgen dat Google je pagina gebruikt voor het realiseren van (wat de schrijver noemt) 'rich answers'.

Post has attachment
Belangrijke verandering in de wijze waarop Google de zoekvolumes bepaalt in de Zoekwoordplanner. http://twinklemagazine.nl/praktijk/2016/06/google-keyword-planner-update-zorgt-voor-seo-hoofdpijn/index.xml#laatste_reactie

Post has attachment
Geweldige verbetering aanstaande in Google Analytics/Search Console. De gegevens uit beide tools kunnen binnenkort worden gekoppeld. Dat betekent dat de hele funnel van rankings (+url's), vertoningen, klikken, sessies, conversies in beeld gebracht kan worden.

Voor wat betreft SEO hebben we dan heel mooi in beeld welke zoekwoorden tot de meeste/beste conversies leiden. Deze zoekwoorden moeten de hoogste prioriteit krijgen bij onze seo inspanningen.
Wait while more posts are being loaded