Profile cover photo
Profile photo
Vicent Santamaria
169 followers
169 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Ens complau de convidar-vos a inaugurar l’exposició “El pas del temps farà de nosaltres colors. Ovidi, 20 anys de vacances” de Jordi Albinyana, que tindrà lloc el pròxim divendres 12 de juny a les 19:30 h a la Casa de la Joventut i que es podrà visitar del 12 al 26 de juny.

L’Ovidi cantava “El pas del temps farà / de nosaltres colors”, i ara, vint anys després que començara les vacances, els colors en què s’ha convertit ens tornen impresos en fulls d’artista. Gravats que condensen en un dibuix tot el sentiment d’una cançó del mestre. Deu gravats: deu cançons.

“El pas del temps farà de nosaltres colors. Ovidi, 20 anys de vacances” és el títol de l’exposició que a partir del 12 de juny tindrem a la Casa de la Joventut. Jordi Albinyana representa a través de la seua obra artística la profunditat de les cançons d’Ovidi Montllor, i de les interpretacions que en feia. Són deu gravats amb una visió personalíssima i d’inspiració irrefrenable que retraten deu dels temes musicals destacats de l’artista, el cantant, el pallasso…

Jordi Albinyana (L'Olleria, 1982) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sant Carles de València en l'especialitat de Dibuix. Ha desenvolupat gran part del seu treball mitjançant les diferents tècniques del gravat, la xilografia i la serigrafia. Com a il·lustrador ha realitzat nombrosos treballs, entre el quals les portades dels discs "Te'n cantaré més de mil" de Pep Botifarra, "Miquel Gil & Manel camp trio" o "El poder del voler" de Senior i el Cor Brutal.​
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A l’illa d’Incastruç fan escola de nit i el sol es pon per l’est. Aquest territori singular es regeix per la Norma, que limita i ordena les accions dels seus habitants, sobretot els més joves. Toni és un d’ells. Aventurer nat, no s’hi conforma i desitja anar més lluny. Toni vol explorar les misterioses coves de l’illa i també anar més enllà de la seua mar dolça, fins al lloc on diuen que tot és al revés que al seu món. Per això ha decidit transgredir la Norma i, després de trobar un amulet amb ànima pròpia, emprendrà un viatge màgic i apassionant que canviarà per sempre la seua vida. 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Aquest divendres es presenta un nou llibre a la biblioteca de Cocentaina.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dimecres 26 de novembre. 18:30 h. Centre Cultural El Teular
Cinema a l'Escola: "Divergent"
El cicle del Cinema a l'Escola 2014 es tanca amb aquesta pel·lícula de ciència ficció que conta la història d'una societat que ha quedat dividida, després de la guerra, en cinc categories i cal triar-ne una als setze anys. Triar malament o no superar les proves deixarà fora els sense facció i els divergents.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Per fi presentem el treball d'Ivan Carbonell titulat “Llegendes de Cocentaina i del Comtat. Estudi i difusió”. Es tracta d'una extensa anàlisi de més de 140 pàgines construïda fonamentalment a partir del treball de camp, i centrada en les nostres llegendes. El motiu d'haver triat aquesta investigació, segons afirma el mateix autor, és perquè “les llegendes formen part d’un patrimoni oral i escrit intangible d’un valor incalculable. El llegendari popular narra la manera en què una col·lectivitat s’ha relacionat amb el seu medi natural i monumental. Les llegendes indiquen la religiositat, les pors, els tabús o els mites d’un poble, així com la manera com ha perviscut en el temps. Les narracions llegendàries són el tresor literari que una societat ha sabut transmetre a través de les generacions com un tret distintiu més d’identificació del grup del qual es forma part.”

En aquest estudi, Ivan Carbonell agrupa les llegendes en cicles llegendaris. Així, hi trobem, entre moltes altres, narracions com ara “El túnel del castell i el palau comtal de Cocentaina” o “La dama encantada del castell de Millena”, dins del cicle de llegendes dels castells del Comtat; o com ara “La vida i la llegenda del Manco de Calderón”, dins del cicle de llegendes històriques; “Els galls negres de Gorga” en el cicle de llegendes de la bèstia o “La llegenda de la donzella Mariola i la pantera” dins del cicle de llegendes de la dona tràgica.
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Excel·lent reportatge fotogràfic de Toni Barceló per a fer-se una idea de com va resultar d'interessant la passejada nocturna que va organitzar el Guaret el passat dissabte.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Passejada Nocturna "El Raval al llarg del temps""
89 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
La Garbera Cultural El Guaret organitza una passejada nocturna pel Raval del Cocentaina per conèixer la seua història, la seua configuració urbana i la gent que hi ha viscut. Es farà un sopar de cabasset a la placeta de Sant Miquel a les 9 de la nit i a les 9:45 començarà la passejada que eixirà des de la mateixa placeta. Qui vulga pot acudir al sopar, en què hi haurà unes taules amb beguda i acompanyament cortesia de l'organització, o bé anar directament a la passejada, que inclourà també alguna sorpresa.

Per favor, ajudeu-nos a fer la màxima difusió d'aquesta activitat.

Gràcies!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
La Regidoria de Promoció Lingüística i AVIVA Cocentaina convoquen una nova edició de la ruta literària i històrica basada en la novel·la La llegenda del corsari, de Francesc Gisbert, ambientada en la Cocentaina del segle XVI, on convivien moriscos i cristians.

Es tracta d’un recorregut per alguns dels principals punts d’interés de Cocentaina, presents en la novel·la. La ruta comença al Palau Comtal, continua pel carrer dels Dolors i les restes de l’antiga muralla, passa per l’església de Santa Maria, el Pla de la Font i torna a pujar pel carrer Major, just per davant del museu arqueològic i etnològic. Després, abandona l’antiga vila per endinsar-se al raval morisc.

La ruta és resultat de la col·laboració entre la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, l’Ajuntament de Cocentaina i Edicions Bromera. S’han editat uns díptics informatius amb l’itinerari de la ruta que estan a disposició de tots els assistents i de les persones interessades.

Guiada per l’autor de la novel·la, Francesc Gisbert, i per l’historiador Rafa Enguix, que contextualitza cada punt amb la història de Cocentaina, la ruta literària esdevé una ocasió immillorable per a conèixer Cocentaina a través d'una activitat que ajunta alhora informació cultural, literària, històrica i, fins i tot, turística.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded