Profile cover photo
Profile photo
budak kampung
34 followers -
I love travelling, photography and cats
I love travelling, photography and cats

34 followers
About
budak's posts

Post has attachment
Japan Summer 2016 - Tokyo City Part 3
4.  Sinjuku Gyoen Garden Sinjuku Gyoen park yang paling popular di Tokyo.  Kenapa dia popular? Sebabnya dia cantik. Cubaan pertama ke Sinjuku Gyoen gagal sebab sesampainya kitaorang kat gate, rupanya dia tutup hari tu.  So lesson learned hari tu, park di To...

Post has attachment
Japan Summer 2016 - Tokyo City Part 2
Aku dah ambik masa berzaman-zaman nak setelkan cerita Japan Trip. Sangat tak elok perangai.  Penyakit tak cukup tangan lately Meh kita sambung cerita  beberapa bulan lepas.. tempat-tempat yang aku sempat explore di Japan tempohari. Kali ni aku cuma akan cov...

Post has attachment
The New Episode - 2016 Part 1
Hahaha.. I missed it again.  My actual plan is to start the 2016 post in year 2016 itself but again.. I'm just a slave to the envy running clock :).  Time flies kan Dik..  you already grow up and I'm getting older.  I could feel the age is catching me and m...

Post has attachment
Japan Summer 2016 - Tokyo City Part 1
Harap belum terlambat untuk aku ucap Selamat Tahun Baru 2017 pada semua.  Aku macam biasalah, hilang rentak tak kira tahun baru atau pun tahun lama. Mengimbas 2016; tahun yang penuh dengan warna warni untuk aku.  2016 adalah tahun di mana aku start beberapa...

Post has attachment
Japan Summer 2016 - Tokyo City Part 1
Harap belum terlambat untuk aku ucap Selamat Tahun Baru 2017 pada semua.  Aku macam biasalah, hilang rentak tak kira tahun baru atau pun tahun lama. Mengimbas 2016; tahun yang penuh dengan warna warni untuk aku.  2016 adalah tahun di mana aku start beberapa...

Post has attachment
The 2015 broken Promise - Part 4
Part 4.. Seoul was a planned but almost cancel trip. We went to Seoul in November 2015, 2 months after my service was
terminated by my former company.  To be frank, the call wasn't there
when November came but thinking of Ayah yet to travel anywhere in 20...

Post has attachment
The 2015 broken Promise - Part 3
Salam Sayang, Part 3.. It has been almost a year since the last time I wrote.  I really miss to do so but I didn't able to manage my time so well these days.  Life changes drastically since October 2015 and to be frank, I still adjusting to simpler life tha...

Post has attachment
Tokyo, Japan
Projet travel aku pada May lepas ialah project Tokyo di
musim panas.   Kenapa musim panas?   Tak lain tak bukan, sebab tiket yang murah.  Walaupun hati tak berapa sudi nak travel di musim panas duit kata tiket tu je yang kau mampu.  Minda kata tak usah ber...

Post has attachment
Small Tips untuk booking AIRBNB apartment
Mungkin ada antara korang yang suka pilih servis airbnb bila travel. Mungkin ada yang baru nak belajar berjinak-jinak dengan airbnb.  Post ni bertujuan experience sharing yang sangat tak seberapa.  Dalam belajar guna servis airbnb aku dengan tak sengaja bel...

Post has attachment
Etiqa dan Etika
Kita sering kali bercerita pasal travel.  Kita bercerita tentang preparation untuk travel.  Kita bercerita tentang tentang tempat-tempat menarik, pantang larang di negara orang dan yang paling kerap kita bercerita ialah tentang bajet yang perlu di sediakan ...
Wait while more posts are being loaded