"Iskolánk 7. évfolyamáról 41 gyerek és 5 felnőtt vett részt május elején az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul program keretein belüli szlovéniai utazáson, mondhatnánk tapasztalatcserén. 
A Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja.

A kirándulás remekül sikerült, az idő és a táj szépsége elvarázsolt mindenkit. Idegenvezetőnk Patyi Zoltán volt, aki igyekezett a 3 nap alatt minden érdekességgel megismerteteni minket.

Jártunk többek között egy működő vízimalomnál, ami a Mura folyónál található, Muraszombaton, a Sapáry kastélyban, Zsitkócon a Deák emléktáblánál.

Horvátországban is jártunk, Csáktornyán a Zrínyiek ősi fészkénél, Varasdon az egykori fővárosban.

Bántornyán az Aquilia Szent János álal készített freskókat tekintettük meg, Radamoson pedig a Mária fát. A Bakonaki-tónál energiával töltődtünk fel, ittunk a forrásból és megtekintettük a Szent Vid kápolnát.

Szállásunk Lendván volt, ami szinten bővelkedett látnivalóban. Voltunk a Bánffy magyar központban, a Szentháromság kápolnában, ahol Hadik Mihály múmiáját is láthattuk, a lendvai Bánffy várban, a Szent Katalin templomban, valamint a Makovecz Imre által tervezett szinházteremnél.

Szerda délelőtt a Göntérházi Általános Iskola vendégei voltunk, ahol megismerkedhettünk az iskola hagyományaival, tanulóival és tanáraival.

Felejthetetlen 3 napot töltöttünk Szlovéniában."

Barta Edit
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Határtalanul program 2015.
24 Photos - View album
Shared publiclyView activity