Profile cover photo
Profile photo
Qendra Arsimit
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
Arsimi shqiptar, viktimë e papërgjegjshmërisë së kabinetit Rama
Panorama, Valentina Duka, 1 Tetor 2017  http://www.panorama.com.al/arsimi-shqiptar-viktime-e-papergjegjshmerise-se-kabinetit-rama/ Miratimi vetëm me votat e shumicës i Aktit Normativ për ndryshimet buxhetore, tregoi hapur qëndrimin shpërfillës dhe aspak ser...
Add a comment...

Post has attachment
Analize e vendimeve te akreditimit per Prill dhe Shtator 2017
Agjencia e akreditimit, në bashkepunim me Agjencine Britanike te sigurimit te cilesise, publikoi vendimin e Bordit te Akreditimit per grupin e dyte te institucioneve qe i nenshtrohen akreditimit. Njoftim mbi vendimarrjen në kuadër të procesit të akreditimit...
Add a comment...

Post has attachment
Diskutime mbi cilesinë e arsimit në Universitetin e Tiranës
Agjencia e akreditimit, në bashkepunim me Agjencine Britanike te sigurimit te cilesise, publikoi vendimin e Bordit te Akreditimit per grupin e dyte te institucioneve qe i nenshtrohen akreditimit. Njoftim mbi vendimarrjen në kuadër të procesit të akreditimit...
Add a comment...

Post has attachment
Diskutimet tek Gazeta Panorama dhe MAPO mbi arsimin e lartë në prag të përfundimit të sezonit të regjistrimit
Diskutimet mbi thelbin dhe rolin e arsimit te larte nisin gjithmone ne muajin shtator, koha kur fillojne regjistrimet. Si zakonisht jane pedagog te Universitetit Evropian te Tiranes, disa me dicka per te thene, e disa me dicka per te percjelle nga cfare u k...
Add a comment...

Post has attachment
PISA 2015 dhe një vështrim krahasues me teste të tjera të zhvilluara në Shqipëri
Arjan Shahini  Shqipëria vazhdon të përmirësojë treguesit e performancës në sistemin e
arsimit parauniversitar sipas rezultateve në testin e PISA, 2015 . PISA – Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve Studimi i PISA për arritjet në lëndët matematik...
Add a comment...

Post has attachment
Kerkohet largimi i Sekretarit te Pergjithshem te Ministrise se Arsimit, z. Plarent Ndreca
Kerkesa e Ministres teknike te Arsimit, znj. Mirela Karabina, per largimin e sekretarit te pergjithshem te MAS, z. Plarent Ndreca, eshte refuzuar nga Komisioni Kombëtar i Përzgjedhjes së Trupës së Lartë Drejtuese prane Departamentit te Administrates Publike...
Add a comment...

Post has attachment
Revista gjermane Spiegel mbi arsimin e larte ne Shqiperi dhe korrupsionin
Studium
in Albanien "So bekommt ihr nur
Esel"  [Shkollimi ne Shqiperi: "Keshtu dalin vec gomere" Im
Reiseführer wird Albanien neuerdings als Geheimtipp gehandelt, die Hauptstadt
Tirana gilt als "Partystadt". Nur an den Unis des krisengeprüften
Landes ist we...
Add a comment...

Post has attachment
Konsulence ligjore per aktet nenligjore te ligjit te arsimit te larte: Rrezik per klientelizem.
http://appa.al/raport-maj-2016-ministria-e-arsimit-dhe-sportit/ Rigels Xhemollari,   Raport Maj 2016 – Ministria e Arsimit dhe Sportit 1-Reforma në arsimin e lartë, MAS shkelje ligji nga “paaftësia” Sipas nenit 141 të ligjit për arsimin e lartë dhe kërkimin...
Add a comment...

Post has attachment
Raport me porosi te Komisionit Evropian mbi gjendjen e arsimit te larte ne Shqiperi
Nje raport i porositur per Komisionin Evropian mbi gjendjen e arsimit te larte ne Shqiperi eshte publikuar online nga programi "Western Balkans Platform on Education and Training" (Platforma e Ballkanit Perendimor mbi Arsimin dhe Formimin Profesiona). Studi...
Add a comment...

Post has attachment
Debati Cili-Fuga deshmon per nivelin e perfaqesimit publik te institucioneve te arsimit te larte ne Shqiperi
Debati personal ndermjet dy eksponenteve te rendesishem te arsimit te larte me nje profil te theksuar publik, ndermjet Henri Cilit, administrator i Universiteit Evropian te Tiranes, dhe Prof. Dr. Artan Fuga, pedagog i Universitetit te Tiranes, deshmon per n...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded