Profile cover photo
Profile photo
Cik Yaya
4,885 followers
4,885 followers
About
Cik's posts

Post has attachment
Imbasan Muhaya 'DIABETES'
Assalamualaikum dan selamat malam.. Tak sampai sejam lagi rancangan 'imbasan muhaya' akan bersiaran dan kali ni Yaya sebagai jemputan. Wink wink .. Macam mana boleh jadi jemputan? pihak penyiaran dapat melalui entri di blog Yaya..act segala perkongsian meng...

Post has attachment
Tinta Cinta Buat Adinda (8/6/2016)
Selamat pagi dunia..Sudah lama rasanya Yaya tak menulis apa-apa..terlalu banyak surat cinta dari Allah yang perlu dibalas. Jadi pagi ni Yaya nak kongsi segala cerita cinta yang Yaya lalui sehingga ke hari ini. Ini cinta buat adinda. 23/5/2016 (isnin), akak ...

Post has attachment
MANUSIA BODOH
Mungkin dulu aku manusia bodoh Bodoh - kau injak-injak, kau pijak-pijak hidup-hidup kau main wayang Kini, Giliran kau pula jadi bodoh, Bodoh mengharap aku yang dulunya bodoh Adakah kau lupa aku belajar untuk menjadi pandai dan aku semakin pandai dan aku tak...

Post has attachment
Sakit Tekak
Sakit tekak| Ya Allah..pepagi masuk office, tekak ni tak tahu lah nak cakap sakitnya macam mana..nak telan pun rasa perit. Ya Allah. Mungkin sebab keadaan cuaca juga kan? Korang semua mohon jaga kesihatan dan minum air kosong yang banyak. Yaya sekarang ni b...

Post has attachment
Rindu Berkasih
Assalamualaikum. Syahdu rasanya bila akak office bagi tengaok video adik dia buat khas untuk arwah ibunya yang telah pergi dalam 3 tahun lepas. Kak Wawa kata "hargailah ibu selagi masih ada Ya"...huwaaaaaaaaa :'(..nangis lelaju.. hargailah selagi masih puny...

Post has attachment
Check up
Check up| Assalamualaikum. lama dah tak cerita berkenaan sakit terindah ini dan Yaya pun hampir lupa dah kali keberapa Yaya check up. Tapi cuma nak bagitahu yang keputusan lab buat masa ini bagus dan baik cuma last check up ritu Dr. cakap potassium dalam ba...

Post has attachment
Allah beri tepat pada waktu dan tempatnya
Allah beri tepat pada waktu dan tempatnya| Assalamualaikum dan selamat malam. Kali ni tak nak cerita panjang sangat disebabkan kena buat ulangkaji besok dah start paper untuk semester 5. Dah sem 5 rupanya Yaya ni. Pejam celik pejam celik, kejap je masa berl...

Post has attachment
Final year
Final year| Assalamualaikum dan selamat malam. Hampir dua bulan Yaya tak update pape dalam blog. Malam ni baru berkesempatan. Itu pun curi-curi masa memandangkan wifi dekat library ni pun laju semacam je kan, sambil-sambil menyiapkan kajian yang bakal diben...

Post has attachment
Aku dan diabetes | Lupa
Aku dan diabetes | Lupa. Assalamualaikum semua. Lama tak bercerita dan tengahari ni Yaya nak juga kongsi cerita. Dalam dua tiga bulan ni Yaya sedar yang yaya sering dan mudah sangat lupa. Dekat mana kunci motor sedangkan memang selalu letak dalam poket bag,...

Post has attachment
Andai esok...
Andai esok aku lupa.. bagaimana mahu memula langkah, bangun dan berdiri, tolong pimpin tanganku, agar aku bisa kedepan. Andai esok aku lupa.. bagaimana mahu perkemas diri, tolong...jangan rimas melayan karenahku. Andai esok aku lupa.. diri aku, cerita kita....
Wait while more posts are being loaded