Profile

Cover photo
Péter Cziczlavicz
496 followers|324,430 views
AboutPostsPhotos

Stream

Péter Cziczlavicz

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Péter Cziczlavicz

Shared publicly  - 
 
"Az adósságunkban, az egész hitelpiacban és a pénzellátásban egy szabályos mintát fedeztünk fel, ami garantálja ezek bukását."
 ·  Translate
„Egy tudósokból, közgazdászokból és geopolitikai szakértőkből álló csapat megdöbbentő következtetésre jutott. A csapat egyik tagja, Chris Martenson, biokémikus, a Pfizer korábbi elnök-helyettese, így ...
1
Add a comment...

Péter Cziczlavicz

Shared publicly  - 
 
A valódi szabadság kérdését boncolgató, tartalmas interjú részlet Jim Morrisonnal, The Doors együttes énekesével.

*****Lizzie James: Véleményem szerint a Doors rajongói a megmentőjüknek hisznek téged, vezetőnek aki fel fogja őket szabadítani. Mit gondolsz erről? Ez nehéz teher számodra?

Jim Morrison: Ez abszurd. Hogyan tudnék bárkit is felszabadítani, akinek annyi bátorsága sincs hogy felálljon és kijelentse a saját szabadságát? Szerintem ez hazugság – az emberek azt állítják hogy szabadok akarnak lenni- mindenki azt állítja hogy a szabadság az amit a legjobban akarnak, az a legszentebb és legértékesebb dolog amit az ember birtokolhat. Ez egy baromság! Az emberek rettegnek a felszabadítástól- kapaszkodnak a láncaikba. Harcolnak bárkivel aki el akarja vágni a láncaikat. Ez az ő biztonságérzetük.. Hogyan várhatják el tőlem vagy bárki mástól, hogy felszabadítsák őket, ha ők nem is akarnak igazán szabadok lenni?

Lizzie: Miért gondolod hogy az emberek félnek a szabadságtól?

Jim: Az emberek ellenállnak a szabadságnak, mert félnek az ismeretlentől. De ez ironikus... Az ismeretlen egyszer nagyon is ismert volt. Ez az ahová a lelkünk tartozik...Az egyetlen megoldás ha szembesítjük őket – szembesítsd magad—a legnagyobb félelemmel szemben ami elképzelhető. Mutasd meg magadnak a legmélyebb félelmet. Ezután a félelemnek nincs hatalma, és a szabadság félelme alábbhagy és eltűnik, és te szabad vagy.

Lizzie: Mit gondolsz amikor azt mondod „szabadság”?

Jim: Különböző lehet a szabadság fogalma—sok félreértés van erről... a legfontosabb szabadság az amikor önmagad vagy. Üzletelsz a valóságodban egy szerepre. Eladod az érzékelés/érzés képességét egy szerepért. Feladod azt hogy érezz és cserében felteszel egy maszkot. Nem lehet addig forradalom, amíg nincsen egyéni forradalom. Ennek belül kell megtörténnie először.(...)

Lizzie: De hogy lehet bárkinek is hatalma arra hogy elvegye valakinek az érzelmi szabadságát?

Jim: Pár ember feladja a szabadságát akarattal—de a többi kényszerítve van hogy feladja a szabadságát. A börtön a születéssel kezdődik. Társadalom, szülők, megakadályozzák hogy megtartsd a veled született szabadságot. Különböző módok léteznek arra hogy büntessenek azért valakit mert érez. Azt látod hogy mindenki igaz, természetes érzése el lett pusztítva. Utánozod, amit látsz.

Lizzie: Azt állítod, hogy valójában mi arra lettünk nevelve hogy megvédjük és állandósítsunk egy társadalmat, amely megfosztja az embereket az érzés szabadságától?

Jim: Persze.. (...) Olyanok vagyunk mint a színészek akik szabadjára engedve vándorolnak a világban, keresgélve egy ábrándképet... vég nélkül keresni egy félig elfelejtett árnyékát az elvesztett valóságunknak. Amikor mások azt követelik hogy azok legyünk amit elvárnak tőlünk, akkor arra kényszerítenek bennünket hogy elpusztítsuk azt a személyt akik igazán vagyunk. (...)

Lizzie: Gondolod hogy valaki képes felszabadítani önmagát ezektől az elnyomó erőktől egyes egyedül?

Jim: Ez a szabadság nem kapható csak úgy. Senki sem szerezheti meg számodra. Ezt egyedül kell megtenned. Ha valakit megkeresel a feladatra, hogy megszerezze neked, akkor te még mindig függesz a többi embertől. (...)

Lizzie: De nem lehetséges a szabadságra vágyó embereknek egyesülni – egyesíteni az erejüket, erősíteni egymást? Ennek működnie kéne, nem?

Jim: A barátok tudnak egymásnak segíteni. Az igaz barát az aki engedi hogy teljesen önmagad legyél szabadon- és különösképpen hogy érezz. Vagy ne érezz. Bármit is érezz a pillanatban az teljesen normális számukra. Ez az ami az igaz szeretet—engedni az egyént annak lenni ami.. Hogy megtartsd a szeretetüket, úgy teszel mintha.. szeretet kapsz látszólag.. Ez az igazság, be vagyunk zárva egy képbe, egy színjátékba—és az a legszomorúbb hogy az emberek teljesen hozzászoknak ehhez a képhez—hozzánőnek a maszkjukhoz. Ők a láncaikat szeretik. Teljesen elfelejtik kik is ők valójában. És ha emlékeztetni próbálod őket, utálnak érte—azt érzik hogy te megpróbálod ellopni a legjobban féltett tulajdonukat.

Lizzie: Ez ironikus.. ez szomorú. Nem látják hogy te csak megmutatod az utat a szabadsághoz?

Jim: A legtöbb embernek fogalma sincs mit hiányolnak. A társadalom rettenetes erőt gyakorol az irányításra – eltakarni amit érzel. Az utánzó kultúránk, a „primitív kultúránk”maga az önérzetünk elnyomása a természetes ösztönnek és ösztönzésnek.

(...)

Lizzie: Egy beteg társadalomban élünk.

Jim: Ez az igazság—és a betegség része hogy nem tudunk róla hogy betegek vagyunk...A társadalmunk túlságosan is kapaszkodik ehhez.. a szabadság a lista végén áll.

(...)
 ·  Translate
1
Add a comment...

Péter Cziczlavicz

Shared publicly  - 
1
Endre Majoros's profile photo
 
Ezt az utolsó bekezdést lefordítom asszonynak :)
 ·  Translate
Add a comment...

Péter Cziczlavicz

Shared publicly  - 
1
Add a comment...