Profile cover photo
Profile photo
Mika Martikainen
590 followers
590 followers
About
Mika's posts

Post has attachment
Haha. Karua kertomaa suomalaisesta hanke- ja EU-tukimaailmasta - ja tarkastelualueena tässä vain Pohjois-Karjala(n yksi kaupunki).

Monella hankkeella on hyvä tarkoitus tai ajatus. Suorastaan loistava. Ongelma on vain se, että hanke ei yleensä johda yhtään mihinkään muuhun, kuin kymmensivuisiin turhiin raporttinivaskoihin. Konkreettiset, positiivista toimintaa aiheuttavat, vaikutukset jäävät saavuttamatta. Tosin, silloinhan hanke olisi epäonnistunut, koska hanke ei enää kaipaisikaan jatkohanketta. :)

Milloinhan tähän toimintaan joku poliitikko tai virkamies uskaltaa puuttua ja uudistaa järjestelmä tehokkaammaksi ja toimivammaksi? Ei koskaan?

Post has attachment
Tästä asiasta lääkäreiden kanssa keskustellessa ei meinaa uskoa korviaan, miten voi olla vielä yhä tänä päivänä olemassa näin surkeita ohjelmistoja käytössä. Esimerkkinä vaikka se, että erilaisten terveydenhuollon yhteistyön lisääntymisestä johtuen, monissa kunnissa vaihdetaan ohjelmistosta toiseen, jotta esim. koko sairaanhoitopiirillä on sama ohjelmisto käytössä.

Tähän liittyen lääkärit joutuvat käyttämään kahta ohjelmaa rinnakkain (vanhat tiedot löytyvät vain vanhasta ohjelmasta/järjestelmästä, uudet uudesta) ja vain esimerkkinä, näiden välillä ei toimi copy-paste (saati, että tiedot siirtyisivät ohjelmasta toiseen jo valmiiksi..."ei ole mahdollista"). Tämä on vain yksi piirre näiden ohjelmien käytettävyyden ilosanomasta.

Melko kallista tekstintuottamista copy-pasten sijaan, kun siihen saattaa kulua lääkärin työajasta suurin osa. Tämä yhdessä "onnistuneiden" terveydenhuollon tietojärjestelmäprojektien, kadonneiden potilastietojen (digisanelimet) ym. kanssa tekee koko alueesta todellisen fiaskon, mutta kukaan ei tunnu olevan siitä vastuussa tai yritä tehdä asialle mitään.

siispä...WTF is this shit?

Post has shared content
Nyt täytyy sanoa, että yllätyin vähän tästä uutisoinnista.
OKM:n palautteessa Seinäjoen ammattikorkeakoululle ei taidettu sanoa mitään tradenomikoulutuksesta...

Tässä ote palautteen sisällöstä:
"Tavoitteen saavuttamiseksi ammattikorkeakoulun on tarkoituksenmukaista lakkauttaa matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutus (40 aloituspaikkaa). Edelleen ammattikorkeakoulun tulee vähentää kulttuurialan koulutusta lakkauttamalla muotoilun koulutus (50 aloituspaikkaa), luonnonvara-alan koulutusta lakkauttamalla metsätalouden koulutus (15 aloituspaikkaa) sekä tekniikan ja liikenteen alan koulutusta (15 aloituspaikkaa)."

Hyö kahtoo kato tulevaisuuteen, ja nyt kuuden vuoden hankerupeaman huipennukseksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun toiminta Järviseudulla vakinaistui. Rehtorin ajatuksiin voi tutustua täällä: http://www.seamk.fi/Suomeksi/Uutiset.iw3?showlocation=7247c2f3-3822-4010-908b-32a118cdbe69&newsID=b6ca779a-6684-4f70-bd06-e5400c64a12e

Uutisoinnista taas nappasin tämän:
"Tämä on iloinen päivä, summasi kaupunginjohtaja Kalevi Moisio tuntojaan.Hän muistutti, että Järviseutu oli ennen vuotta 2005 maakunnan seutukunnista ainoa, jossa ei korkeakouluopetusta annettu."

Minkälainen päivä tämä onkaan ammattikorkeakoulukentän rakenteelliselle kehittämiselle? Ja kuka osaa vastata mulle, kuinka kauan tämä toimipiste on voimissaan, kun OKM sanoo mikä homman nimi on? Onko tämä otettu huomioon?

Kuten Pitäkää tunkkinne Facebookissa sanoi: Saahan sitä pelata aluepolitiikkaa, mutta miksi sitä pitää pelata nuorten ihmisten tulevaisuudella; parin vuoden päästä kauhea poru, kun OKM näyttää vähän kirvestä amk-verkolle . Toivottavasti Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK ryllä on kanttia vastustaa harhaisten filiaalien perustamista.

Post has shared content
Loistava! :)
Oopperan kummitukselta terveisiä ministeri-Paavolle: Paavolle - aivan mainio!!

Post has shared content
Hyvä visualisointi valtion meno- ja tuloarviosta. Tällä saa menoluokat paremmin suhteisiinsa kuin numeroita tuijottamalla.

Post has attachment
Ja vuosittain julkaistava Yrittäjyyskatsaus on tullut julki tälle vuodelle. Tuoreimmat tiedot Suomen yrityksistä ja yrittäjyydestä.

Post has shared content

Post has shared content
‎Markus Leikola:n EVA:lle kirjoittama raportti 'Sairaat elämät - suomalaisen terveydenhuollon korjauspaketti'. "Arvelen, että 19 suosituksen toteuttamisella päästäisiin 1,3 miljardin kokoluokan säästöihin ja parempaan palveluun potilaalle samaan aikaan, ei toisiaan poissulkevasti. Kuntien määrästä tai kuntarakenteesta ei puhuta juuri mitään, vaan avain olisi palvelunäkökulman, kannustimien ja yksilöllistämisen vahvemmassa roolissa." http://www.eva.fi/julkaisut/3721/3721/

Post has attachment
Hyvä dokumentti (kuten edellisetkin osat). Kaikki lisäaineet eivät ole pahoja vaan enemminkin hyvin luonnollisia ja tarpeellisia.
Wait while more posts are being loaded