Profile cover photo
Profile photo
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ
88 followers
88 followers
About
ΔΗΜΗΤΡΗΣ's posts

Post has attachment

Post has attachment
**
Μέσα από Σένα ραδιοφωνική εκπομπή στην Αυστραλία με το Symban World Radio Δημήτρης Βαρβαρήγος. Άσπα Τομπούλη. Τζένη Δάγλα. Νιόβη Ιωάννου Δημήτρης Βαρβαρήγος-Νιόβη Ιωάννου Πέμπτη 18 Μαΐου στις 11 με 13 το πρωί, μέσα από το Symban World Radio, Τζένη Δάγλα Άσπ...

Post has attachment
Θεσσαλονίκη, Μάιος 2017, παρουσίαση του βιβλίου Εις Άτοπον, της Νιόβης Ιωάννου. Μίλησαν Κώστας Κρεμύδας, Δημήτρης Βαρβαρήγος. Κατερίνα Παναγιωτοπούλου.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
12/5/17
13 Photos - View album

Post has attachment
«Δημήτρης Βαρβαρήγος: Ο σύγχρονος συγγραφέας, ο λογοτέχνης παλιάς κοπής»
Της Τζένης Κονταρίνη Κόκκαλη //

Ένοιωσα απλά το δέος που σε κυριεύει όταν ζεις από κοντά την απλότητα, την ευγένεια, την απόλυτα σωστή συμπεριφορά, το ανοιχτό πνεύμα, την απίστευτα πολυσχιδή προσωπικότητα ενός αξιολογότατου και καταξιωμένου λογοτέχνη -συγγραφέα.

Μια γνωριμία δια ζώσης μου απέδειξε για άλλη μια φορά πως μέσα στο υποσυνείδητο μας φωλιάζουν σκέψεις και επιθυμίες που όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία εμφανίζονται ξαφνικά και συνδυαζόμενες με ένα τυχαίο γεγονός μας δίνεται η εντύπωση είτε αυτό που συμβαίνει το έχουμε ξαναζήσει, είτε απλώς κλείνει με την εμφάνιση τους το παζλ της ζωής μας.

Από μικρή είχα την τύχη να «συγκατοικώ» με ανθρώπους που αγαπούσαν τα ταξίδια και τις κάθε είδους φιλοσοφικές αναζητήσεις. Ζώντας λοιπόν μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον γνώρισα από πολύ μικρή, ανθρώπους και πόλεις με ιστορική αξία, όπως και την Αλεξάνδρεια, την Αλεξάνδρεια των Φιλοσόφων, την Αλεξάνδρεια των ποιητών και συγγραφέων και ταυτόχρονα αυτή η «συγκατοίκηση» μου έδωσε την δυνατότητα με η χωρίς την θέληση μου πολλά πράγματα να έχουν μπολιάσει την σκέψη μου και τις συνήθειες μου.

Τα αρχαία κείμενα, η αρχαία φιλοσοφία με έχουν φέρει άπειρες φορές σε συνάντηση με ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό. Την Υπατία, την Αλεξανδρινή φιλόσοφο, την γυναίκα που κυνηγήθηκε ως μάγισσα την είχα «γνωρίσει» από παλιά… Δεν πίστευα όμως πως, κάποια στιγμή, ένα βιβλίο θα με έφερνε κοντά στον Έλληνα συγγραφέα που επιμελώς καταπιάστηκε με την Αλεξανδρινή φιλόσοφο, δημιουργώντας για αυτήν την γυναίκα ,ένα έξοχο μυθιστόρημα που όχι μόνον έγινε μπεστ σέλερ αλλά και παρουσιάστηκε στην Αίγυπτο, στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρεια από Έλληνες και ξένους λόγιους, τον Δημήτρη Βαρβαρήγο.

Από την γνωριμία μου με αυτόν τον εξαιρετικό Άνθρωπο και λογοτέχνη και δημιουργό δεν ένοιωσα όμως καμιά έκπληξη. Ένοιωσα απλά το δέος που σε κυριεύει όταν ζεις από κοντά την απλότητα, την ευγένεια, την απόλυτα σωστή συμπεριφορά, το ανοιχτό πνεύμα, την απίστευτα πολυσχιδή προσωπικότητα ενός αξιολογότατου και καταξιωμένου λογοτέχνη -συγγραφέα.

Εξεπλάγην λοιπόν, ευχάριστα, το ομολογώ, όταν αντιμετώπισα έναν ευγενή καθόλου υπερόπτη άνθρωπο. Παρόλο που η πορεία του ως συγγραφέα αλλά ως άνθρωπο γενικώς των γραμμάτων κυρίως δε του πολιτισμού, θα μπορούσε να του «δώσει» το δικαίωμα» της αίσθησης της ανωτερότητας» εκείνος πάραυτα είναι ένας απλός και συγκροτημένος κύριος. Έχοντας δε προσωπική άποψη για την συμπεριφορά μερικών » γνωστών» (συγ)γραφέων μπορώ πια να καταλάβω τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι ένας αγαπητός άνθρωπος.

Η απεριόριστη γνώση του, όχι μόνον σε ότι αφορά την «απόλυτη» γνώση της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της κοινωνικής συμπεριφοράς, της πολιτικής, αλλά και η γνώση της ανθρώπινης ψυχής, που χρησιμοποιεί όχι μόνο για να δημιουργήσει αλλά και να την παραδώσει σε όλους που την ζητούν!

Θεωρώ επομένως πως είναι μεγάλη τιμή και χαρά να με θεωρεί φίλη του και να απευθύνω τον λόγο μου στον Έλληνα συγγραφέα μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του ομίλου Ιστορικών Συγγραφέων, τον Πολιτιστικό εκπρόσωπο της Unesco λόγου, τεχνών κι επιστημών για την Πετρούπολη, τον συντάκτη της εφημερίδας “Μορφωτικός της Πετρούπολης”, δάσκαλο δημιουργικής γραφή στο Δήμο Πετρούπολης και όχι μόνον.

Το έργο αυτού του λογοτέχνη-συγγραφέα δεν είναι καθόλου εύκολο να το απαριθμήσω.!

Στέκομαι απλώς δίπλα και ακολουθώ την πορεία του, διαβάζω κάθε τι που δημιουργεί και νοιώθω πολύ ευτυχής γιατί με θεωρεί φίλη του!


Photo

Post has attachment
"Μέσα από Σένα"
Δημήτρης Βαρβαρήγος-Νιόβη Ιωάννου
Πέμπτη 4 Μαΐου στις 11 με 13 το πρωί, μέσα από το Symban World Radio, καλεσμένη μας η Δρ Πανεπιστημίου Αθήνας - κριτικός λογοτεχνίας Αγγελική Κομποχόλη. Μιλήσαμε για φιλοσοφία και ζητήματα που αφορούν τον Άνθρωπο.
http://www.onradio.gr/player.php?id=411
www.dvarvarigos.gr...
https://plus.google.com/u/0/104845821882179796438/posts
http://dimitrisbarbarigos.blogspot.gr/
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/5/17
5 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
**
"Μέσα από Σένα"  Δημήτρης Βαρβαρήγος. Αγγελική Κομποχόλη. Νιόβη Ιωάννου. Δημήτρης Βαρβαρήγος-Νιόβη Ιωάννου Πέμπτη 4 Μαΐου στις 11 με 13 το πρωί, μέσα από το Symban World Radio,  καλεσμένη μας η Δρ Πανεπιστημίου Αθήνας - κριτικός λογοτεχνίας Αγγελική Κομποχό...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
**
Τώρα στην πλήρη αναστολή του χρόνου,  στο αχανές κέντρο του  η ακολουθία των θαυμάτων  δείχνει στους αναποφάσιστους,  πως στη ζωή υπάρχουν δυο χρόνοι.  Το τώρα και το πολύ αργά. www.dvarvarigos.gr. .. https://plus.google.com/u/0/104845821882179796438/posts ...
Wait while more posts are being loaded