Profile cover photo
Profile photo
Mineral water Mihalkovo (Минерална вода Михалково)
40 followers -
Михалково - Водата от Родопите. Уникална. Вкусна.
Михалково - Водата от Родопите. Уникална. Вкусна.

40 followers
About
Posts

Post has attachment
С ЛЮБЕЗНАТА ПОДКРЕПА НА ВОДА „МИХАЛКОВО“ ПРАЗНИКЪТ НА ДЕВИН И МИНЕРАЛНАТА ВОДА СЕ ПРЕВЪРНА В ПИЩНА ФИЕСТА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

С много спортни прояви, музикални изпълнения и конкурси протече тридневният празник на град Девин и минералната вода, организиран от Община Девин, СПА хотел „Персенк“ и Аквапарк „Персенк“ и с любезното съдействие на Компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково“.

Изпълнителният директор на Михалково АД г-н Димитър Дългъчев беше сред журито на Конкурса за красота. Заедно с Евгения Калканджиева, кмета на Девин Красимир Даскалов, управителите на СПА хотел „Персенк“ и на Аквапарк „Персенк“ избраха сред красивите претендентки за титлите - „Мис Девин”, „Мис Персенк 2018” и лице на газирана вода „Михалково“.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ВОДА МИХАЛКОВО ПОЛУЧИ ПОЧЕТНА ГРАМОТА ОТ МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ЗА ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС 2018

На 17 юли 2018 година в НДК Компанията за бутилиране на минерална вода МИХАЛКОВО получи от министър Лиляна Павлова почетна грамота като партньор на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018.

„Зад успешното провеждане на първото Българско председателство на Съвета на ЕС стоят усилията и вашата безрезервната подкрепа“, каза министърът по време на церемонията. Тя благодари на всички фирми за доверието и сътрудничеството.
„Заедно успяхме да представим българските храни, стоки и услуги пред повече от 36 000 делегати и гости, посетили страната ни по време на събитията от календара на председателството. Всички те успяха да се убедят в качеството и уникалността на родното ни производство“, каза министърът.

Лиляна Павлова изрази надежда, че помощта е била двустранна и че Българското председателство също е допринесло за рекламирането на българските продукти, стоки и услуги и за това те да получат заслужено признание и висока оценка на световните пазари.

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 сключи споразумения за сътрудничество с 18 сдружения и организации с нестопанска цел и 48 договори за спонсорство с компании, сред които и ТПК Михалково. Всички те в продължение на шест месеца оказваха логистична подкрепа на екипите на министерството.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
ВОДА „МИХАЛКОВО“ Е СРЕД ТОП 3 МАРКИ В РАЗДЕЛ БУТИЛИРАНИ ВОДИ НА КЛАСАЦИЯТА „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ“
Стартира Трети етап на класацията „Любимите марки на потребителите за 2017 г“. От 27 юни – 5 юли 2018 г.потребителите ще определят марка №1 във всяка категория. Както и ЛЮБИМАТА МАРКА на потребителите за 2017 г., събрала най-много гласове в хода на класацията.
Вода „Михалково“ е сред ТОП 3 марки в раздел „БУТИЛИРАНИ ВОДИ“.
Гласуването ще продължи до 23:59 часа на 5 юли 2018 г.
Приятели, подкрепете любимата вода „Михалково“.
Линкът за гласуване е:
http://www.mylovemarks.eu/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ЕВРОПЕЙСКАТА БУТИЛИРАЩА ИНДУСТРИЯ ПОДКРЕПЯ УСИЛИЯТА ЗА ПРИЛАГАНЕТО НА ЯСНА ЗАКОНОВА РАМКА В СЕКТОРА

От 20 до 22 юни 2018 година в София се проведе за първи път Генералната асамблея на Европейската Федерация на Бутилираните води (EFBW), чийто член е Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).
По време на форума бяха обсъдени теми, свързани с ангажиментите на индустрията към кръговата икономика; опазването на природните ресурси; постигането на 90% събираемост на всички PET бутилки; увеличаване на употребата на рециклиран PET; както и бъдещите инвестиции в иновации.

Представителите на двете организации заявиха своите очаквания към управляващите да приемат предложените от индустрията коментари и предложения във връзка с проекта за нов Закон за храните, който бе приет на първо четене в Парламента през октомври миналата година.
АПБНБ получи пълна подкрепа от страна на европейската бутилираща индустрия по въпросите, касаещи бъдещата регулация и развитие на сектора, както и по отношение усилията за опазването на природата и използването на отпадъците като ресурс.

ТПК Михалково е член на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ), а председателят на ТПК Михалково г-н Димитър Дългъчев е втори мандат председател на УС на Асоциацията.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ВОДА „МИХАЛКОВО“ – ПАРТНЬОР НА ЧЕТВЪРТИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА СТАРТИРАЩИ И ИНОВАТИВНИ ФИРМИ „ГОЛЕМИТЕ МАЛКИ“

100 компании се включиха в четвъртото издание на годишните награди на в-к „24 часа“ – „Големите малки“. 11 от тях получиха ваучер на стойност 10 000 лева за реклама в печатното и онлайн издание на вестника, а всички участници получават 50% отстъпка от рекламната цена на медията.

През 2015 г. Компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково“ беше сред наградените фирми в първото издание на конкурса.

Малките и средните предприятия са гръбнакът на икономиката. Те са тези, които разкриват най-много работни места, плащат данъци и осигуряват просперитета на нацията, затова и вода“Михалково“ се включи тази година в конкурса като партньор на в-к „24 часа“.
Снимка: 24chasa.bg
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Фабриката в Михалково отвори врати за посетители днес

Внедрените нови технологии не само увеличават капацитета на предприятието, но пазят и околната среда
Денят на отворените врати в компанията за бутилиране на вода „Михалково“ привлече множество любопитни. Заради интереса посетители продължиха да прииждат и след официално обявения карен час по обяд. Инициативата Ден на отворените врати в „Михалково“ АД се провежда ежегодно, тази година бе на 17 май, с акцент „Техническо обновление на производството, новите инвестиции и информация за резултатите на компанията от 2017 година“.
В прекрасната местност край едноименното село в магичната Родопа планина в двете халета до бистра река работят около 70 човека в цеховете за бутилиране и близо 34 в търговската структура. Лятото е активният сезон и работата е на две смени, зимата - една.
Групите в слънчевия четвъртък влизат организирано и са посрещани лично от г-н Димитър Дългъчев – изпълнителен директор на „Михалково” АД и председател на Управителния съвет на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Всеки получава бяла престилка и боне от нетъкан текстил за разходката из базата, както и бутилка от продуктите на фабриката по свой избор.
Ролята на гид за посетителите изпълнява самият Дългъчев. Разказът му започва от далечната 1956 година, когато тук е бутилирана първата бутилка вода изобщо в България. Това става ръчно в дъсчена барака. От там легендарното зелено шише с михал­ковска вода заминава като експо­нат на Пловдивския панаир и печели Златен медал.
Ако се чудите къде изчезна любимата на много поколения зелена тумбеста бутилка от половин литър, трябва да ви разкажем, че след множество проучвания тя е заменена с новия по-фин дизайн на стъкленото шише, който не позволява бързо износване на бутилката.
„Това е сградата на старата фабрика, открита е през 1970 г.,“ продължава разказа си директорът и ни повежда към високата част на двора над реката. Нито отвън, нито отвътре помещенията напомнят за преди повече от 50 години. Сградата е санирана по всички изисквания. В момента на посещенитео ни в този цех се бутилира естествено газираната вода в малки шишенца.
Разбираме, че през изминалата година компанията е направила инвестиции в технологично модернизиране. Въведена е в експлоатация нова бутилираща линия за газирана и изворна вода в ПЕТ-бутилки на стойност над 1,6 млн.лв., спечелени по ОП „Иновации и конкурентноспосоност“. С тях постига не само по-висока производителност и качество, но и редица екологични ефекти.

Сега техниката им позволява 2,5 пъти по-бързо изплакване, пълнене и затваряне на бутилките в непрекъснато контролирана среда. Новата производствена линия има капацитет до 12 000 бутилки на час от 0,5 литра и до 8000 бутилки/час от 1,5 литра. Допълнителните ефекти са: по-малко потребена ел. енергия; намаляване на количеството влагани суровини, по-леки бутилки и капачки; намаляване на отпадъците от производствения процес и при крайния консуматор. В края на януари тази година е инсталирана и нова издувна машина за ПЕТ-бутилки, която рециклира използвания въздух.
До края на месец май ще бъде автоматизиран и последният цикъл – палетизирането на бутилираната вода. Машините вече са доставени, предстои да се пуснат в експлоатация.
„Капацитетът на двете фабрики е около 16,5 млн. опаковки газирана и около 4 млн. опаковки изворна вода, сочат данните за 2017-а година. 99 % от малките и големи бутилки се реализират в България. "Михалково" е лидер на пазара на газирана вода в България с пазарен дял от над 55 %.
С тези технологии и нови линии, които сме монтирали, можем да правим почти три пъти повече. И ние точно за това се готвим,“ обявява директорът Димитър Дългъчев в края на обиколката ни.
После споделя, че от два месеца дружеството е подало заявление към В и К – Смолян, във връзка с публично - частно партньорство, което иска да реализира с изворите Персенк 1 и 2, 3 и 4. „За своя сметка да възстановим водопровода, които захранва село Михалково и евентуално свободния ресурс, които остава, да го ползваме при нас. Още нямаме отговор обаче,“ споделя Дългъчев, който работи във фабриката от края на 80-те години на миналия век.
Компания „Михалково” е един от най-старите произ­водители на бути­лирана мине­рална вода в България. Само три са минералните извори в света, чиято вода се доближава по състав, вкус и качества до тази в Михалково: Виши във Франция, Боржоми в Грузия и Фахинген в Германия.
Ако се разходите до това живописно кътче на Родопите може сами да си налеете от естествено газираната вода на чешмата, която е изградена пред портала на дружеството преди близо 2 години.
Статия: http://podtepeto.com/pod-nebeto/fabrikata-v-mihalkovo-otvori-vrati-za-posetiteli-dnes/

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded