Profile cover photo
Profile photo
stipendije
20 followers -
Stipendije.ba je prvi bosanskohercegovački portal, koji se bavi tematikom stipendija u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. http://www.stipendije.ba
Stipendije.ba je prvi bosanskohercegovački portal, koji se bavi tematikom stipendija u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. http://www.stipendije.ba

20 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dvadeset petog marta 2012. godine internet portal Stipendije.ba ulazi u treću godinu svoga rada i djelovanja. Nastao je kao produkt želje i spremnosti mladih ljudi, bivših studenata Univerziteta u Sarajevu, članova nevladine organizacije “Spajalica” da pruže ruku podrške kolegama koji nastavljaju kročiti putem sticanja znanja. U protekle dvije godine rada na Portalu je objavljeno 716 konkursa za razne programe stipendiranja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu i 1083 priloga u drugim rubrikama.

“Udruženje za promoviranje, razvoj i unapređenje obrazovanja “Spajalica” se od samog početka fokusiralno na projekte iz oblasti stipendija, tako da pored projekta stipendiranja koji realizujemo već treću godinu zaredom pod motom “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo, tj. izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje”, internet portal Stipendije.ba je naš drugi projekat na koji smo posebno ponosni. Ono što želim istaći, jeste da se svi projekti Udruženja realizuju isključivo uz podršku članova Udruženja, mladih državljana Bosne i Hercegovine, bivših studenata koji vjerujući u napredak ustrajno grade bolju budućnost”, rekao je Davud Zukić, predsjednik Udruženja.

Potreba za jedinstvenim info servisom vezanim za tematiku stipendiranja i najnovijim informacijama vezanim za konkurse, rangiranje kandidata, studentske razmjene, iskustva stipendista, izgradila je jedinstveni portal Stipendije.ba.

“Tokom dosadašnjeg rada, možemo konstatovati da stipendiranje u Bosni i Hercegovini nije na nekom zavidnom nivo, no, ono što predstavlja glavne probleme u toj oblasti jeste nepostojanje jedinstvene politike stipendiranja na nivou države, problemi sa netransparentnom objavom konkursa koji ne prate početak akademske godine, kašnjenje sa isplatama stipendija, neuvezanost institucija itd. Napredak je svakako evidentan i mi ćemo nastojati svojim radom zajedno sa svim institucijama ustrajati na poboljšanju tog stanja. Ovom prilikom pozivamo sve institucije na saradnju i nudimo mogućnost objave svih informacija o stipendijama na jednom mjestu”, rekla je Ilda Zornić, urednica Portala.

Ponosni smo na dugotrajni rad, preciznost u radu i dobru komunikaciju koju smo tokom ovog perioda uspostavili kako sa korisnicima i posjetiteljima našeg portala tako i sa davaocima stipendija kako nevladinim organizacijama tako i vladinim institucijama, ambasadama, univerzitetima dodala je Zornic.

Internet portal Stipendije.ba pored informacija o konkursima, u svom sadržaju nudi i druge korisne rubrike kao što su: programi stipendiranja, info o konferencijama, ljetnim školama, praksama, obavijestima o preliminarnim rezultatima, uplatama stipendija, potpisivanju ugovora, najveću bazu konkursa, korisne savjete za apliciranje, bazu stipenditora i sl.

Danas, dvije godine kasnije, internet portal Stipendije.ba je kao informativni medij u Bosni i Hercegovini, u segmentu stipendija, pionir i centralno mjesto svakodnevnih susreta mladih Bosanaca i Hercegovaca.


http://www.stipendije.ba/novost/1167
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
INFO DAN - prezentacija programa mobilnosti ERASMUS MUNDUS 2
13 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded