Profile cover photo
Profile photo
Rob de Joode
41 followers -
Fotograaf is niet alleen mijn beroep, ik bén het ook!
Fotograaf is niet alleen mijn beroep, ik bén het ook!

41 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Er is een nieuw blog-artikel op mijn website verschenen met de titel: 'had ik het maar geweten?' De keus om wel of geen fotograaf bij een uitvaart te betrekken. Maar ook uitleg over het verschil tussen een uitvaartfotograaf en een afscheidsfotograaf.

Ben je nieuwsgierig?
Add a comment...

Post has attachment
Special-4U fotografie

Een vorm van fotografie met mensen met een beperking. Van jong tot oud. Dementie, syndroom van Down, ADHS, autisme etc. Er word een sfeer gecreëerd, waarbij, rust en geduld van belang is. Vaak in de huiselijk of vertrouwde omgeving, zodat er geen onverwachte trigger zijn.

www.kiekfoto.nl/fotografie-met-zorg

#kiekfoto #special-4U #fotografie #zorgrvraag #momentdesign

Photo
Add a comment...

Post has attachment
*Uitvaartfotografie *
Deze week heb ik met twee verschillende uitvaartondernemers afspraken kunnen maken. Na een goed gesprek en het bekijken van mijn werk (portfolio) hebben ze beiden aangegeven om met Afscheidsfotograaf Rob de Joode te gaan werken als er bij de nabestaanden de wens bestaat om van de uitvaart een blijvende herinnering vast te leggen.

Wilt u meer weten over uitvaartfotografie:
www.kiekfoto.nl/uitvaartfotografie

#afscheidsfotografie #uitvaartfotografie #epe
Photo
Add a comment...

Post has attachment
* Uitvaartfotografie *
Vandaag heb ik een fijn gesprek gehad met Impact Uitvaartverzorging. Op verschillende vlakken hadden wij een match. Samen hebben we mijn portfolio bekeken zodat zij een beeld kreeg van hoe mijn werk er uitziet. Na afloop van het gesprek hebben we de intentie naar elkaar uitgesproken dat wij graag elkaar willen aanvullen. Natuurlijk ben ik hier erg blij mee.

#uitvaartfotografie #afscheidsfotografie
Add a comment...

Post has attachment
Special-4U fotografie met zorg

Behind the scene, foto gemaakt door collega Yvonne ten Bruggencate. Zoals al eerder vermeld zijn wij woensdag op bezoek geweest bij Lotte. Een jong puber meisje met een meervoudige handicap, omringt door alle zorg die ze nodig heeft. Wij hebben haar gefotografeerd in haar eigen thuissituatie.

Vorig jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met fotografie met zorg. Ik vond het fotograferen met deze mensen zo waardevol, ik heb daar zulke mooie foto's mogen maken. Dit heeft mij bezig gehouden en ik heb daar een eigen concept voor bedacht. Op een bepaald moment heb ik dit gedeeld met Yvonne, en ik ben heel blij dat zij dit nu ook ook omarmd en daar haar eigen wijze van fotografie aan verbind. Twee onafhankelijke fotografen met een zelfde doel, mooier kan toch niet.

Afgelopen woensdag hebben we bij Lotte, een deel van onze portfoliofoto's mogen maken. Voor mij de 'echte' start van Special-4U fotografie.
Wat is onze doelgroep: iedereen met een beperking, jong, oud, dementie, syndroom van down, autisme etc. Wij vinden dat iedereen, een mooie foto waard is.

Voor meer informatie:
www.kiekfoto.nl/fotografie-met-zorg

#kiekfoto #special-4U #zorgvraag #fotografie #life #familiefotografie #gezin #spierziekte #momentdesign
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Special-4U fotografie met zorg

Nog een bijdrage van afgelopen woensdag met ons topmodel Lotte. Samen op de bank met mama Erika en papa Marco. Een gezellig onderonsje, elkaar leuke dingen vertellen. Puur en oprechte fotografie, mensen zoals ze écht zijn.
Lotte, Erika en Marco, dankjewel voor jullie medewerking en toestemming voor het publiceren van deze mooie momenten.

Fotografen:
Yvonne Ten Bruggencate (Heiloo) en Rob de Joode (Epe)
Special-4U Fotografie 'met zorg'

http://www.kiekfoto.nl/fotografie-met-zorg #kiekfoto #special-4U #fotografiemetzorg #familiefotografie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Familiefotografie

In navolging van vorig jaar krijg ik wederom veel aanvragen voor familiefotografie. Van een jong gezin tot aan ouders die 50 jaar getrouwd zijn en met de hele familie een fotoshoot willen doen. Een vader die 65 jaar is geworden en het een leuke gelegenheid vindt om dit vast te leggen. Als familiefotograaf kan ik dit alleen maar toejuichen.

Afgelopen week, twee aanvragen voor wel echt grote groepen, familiefotografie voor een familie met 28 personen en een andere shoot met 32 personen. Erg leuk om te doen!

#familiefotografie #familiefotograaf #kiekfoto
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Afscheid kent geen tijd

Vanochtend kreeg ik een whatsapp bericht van een uitvaartverzorger. "Rob heb jij dinsdag tijd voor een afscheidsreportage, ik ben in gesprek met de familie en wil vast weten of je kunt".

Ja, natuurlijk kan ik, in alles wat ik doe hou ik rekening met afscheidsfotografie / uitvaartfotografie. Een overlijden is niet te plannen en ik als afscheidsfotograaf zet dan all zeilen bij. Mocht het zo zijn dat ik echt niet kan, dan heb ik goede collega-fotografen waar ik op terug kan vallen. Of ze nemen de uitvaartreportage van mij over of eventueel de andere opdracht. Dit gaat altijd in overleg met de fotograaf, de familie, de uitvaartverzorger of de opdrachtgever. Als een uitvaartverzorger / familie mij belt, dan zal ik er altijd voor zorgen dat de herinnering zal wordt vastgelegd. Bij mij is er geen 'Nee', Afscheidsfotograaf Rob de Joode denkt altijd in oplossingen.

Ook op zondag, 24/7 bereikbaar, immers overlijden kent geen tijd.
Aankomende dinsdag mag ik een afscheidsreportage gaan maken in de Achterhoek. Afscheidsfotograaf Rob de Joode werkt landelijk, zonder hoge reiskosten.

Voor meer informatie:
www.kiekfoto.nl/uitvaartfotografie
www.kiekfoto.nl/afscheidsfotografie

#uitvaartfotografie #afscheidsfotografie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Stichting Stop Pesten Nu heeft de foto die ik gemaakt heb van Ferry de Graaf, presentator bij RTL4 en ambassadeur van de stichting, gebruikt voor haar campagne voor de Landelijk dag tegen het pesten. #kiekfoto #stoppestenu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
In het buitenland bezoek ik graag even een begraafplaats. Al snel zie je dan hoe er in dat land herdacht word. Mooie gedenksteen, rituele uitingen en geloofsovertuigingen, alles door elkaar, zo veel anders dan bij ons. Deze week was in Kutná Hora Tsjechië. Tijdens mijn bezoek samen met een zonnetje. #uitvaartfotografie #uitvaartfotograaf
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded