Profile cover photo
Profile photo
hamidah haron
34 followers -
PERSADA INI MENJADI BUKTI RASA HATI...MOGA PERSADA INI JUGA MENJADI SAKSI CINTA HAMBA PADA ILLAHI
PERSADA INI MENJADI BUKTI RASA HATI...MOGA PERSADA INI JUGA MENJADI SAKSI CINTA HAMBA PADA ILLAHI

34 followers
About
hamidah haron's posts

Post has attachment
..::KUSAYANG PADAMU....BUKU::..
Bismillah....  hari ni tetiba tertarik utk baca tulisan ustaz hasrizal abu jamil... (antara ustaz yg aku gemar penulisannya)... setelah lama x baca sbb klu ustaz tulis kena baca line by line dan amik masa sebab panjang dan banyak fakta dan sangat rugi kalau...

Post has attachment
..BUKIT BATU CHONDONG::..
Bismillah... ini cerita lama.... tapi masih dlm thun ni (15.01.2017).... Asalnya plan nak naik bukit tabur tapi ada member cakap tabur dah tutup utk hiking sbb banyak kes... sesiapa yg naik juga dianggap menceroboh... jadi kami2 ni da la semua gegirl, pastu...

Post has attachment
..::SATU NAMA::..
Bismillah tajuk hari ni move on.... tiba2 rasa nak sharing benda ni.... aku rasa aku da move on, tapi kenapa setiap kali ada orang yg sama nama dengan dia, aku terus teringat dia.... kan ke lagi bagus klu siapa yg nama muhammad aku teringat kat nabi muhamma...

Post has attachment
..::DALAM AKU::..
Bismillah.... Dua tiga hari ni aku tertarik dgn lagu Dalam Aku, Black Feat Rabbani... asik ulang2 sambil hayati liriknya.... agar meresap dalam jiwa.... begitulah aku klu mendengar sesuatu lagu.... moga apa yg aku dengar tidak sia2...  Kalau diikutkan zaman...

Post has attachment
..:: KESEDARAN DRPD MAK::..
Bismillah... saban tahun niat utk meriahkan blog ni hanya tinggal niat je... huhu... mudah-mudahan tahun ni boleh bertambah sikit post dr thun lepas....aminn kadang2 aku ni ada je benda dlm kepala, tapi x terluah pulak di media2 sosial...bimbang klu ada ter...

Post has attachment
..:: AL-FATEH 3 TAHUN ::..
Bismillah... setelah blogwalking baru2 ni, aku macam nak kumpul balik apa yg pernah aku tulis sebelum ni... sebabnya, pada asalnya blog ni pun lebih kurang diary la utk aku... tapi sekarang ni mcm x je...haha... so aku rasa better aku tempatkan apa yg perna...

Post has attachment
..:: SURAT ADIK UNTUK ABAH ::..
Pertama tamanya marilah bersama sedekahkan al-fatihah utk arwah Abah dan insan2 yang kita sayang yang telah kembali pada Penciptanya......moga Abah berada di kalangan yg diredhaiNya... Amin... Kali ni sempena hari raya korban (SBB temanya adlh pengorbanan) ...

Post has attachment
..:: RENTETAN RASA ::..
Assalamualaikum... =) Semoga sntiasa berada dalam naungan Kasih Sayang Allah yg Maha Luas... Ok berkenaan tajuk kat atas ni... saja je nak post blik hasil nukilan (ecece nukilan la sgt..hihi) yg sebelum ni post kat FB.. disebabkan ni blog persendirian, so,...

Post has attachment
..::1435H::..
Bismillahhirrahmanirrahim... Salam Awal muharram 1435H... moga lembaran baru yg dibuka akan dipenuhi dengan usaha2 mendekatiNYA... insyaAllah...moga diberi keizinan dan kekuatan... Amin ya Rabb...  Jom klik kat video bawah ni dan hayati lirik yg bawah video...

Post has attachment
..::TAFSIR SURAH YUSUF #2::..
Bismillahhirrahmannirrahim... ** Post yg da lama bersarang kat sini... huhu...pengajian tafsir da habis da tapi sang pendengar yakni penulis ini sendiri yang tidak istiqamah ntuk update..huhu...maaf ye ** senyumm ** Kalini ustazah hafizah memulakan kuliah d...
Wait while more posts are being loaded