Profile cover photo
Profile photo
Sveriges Kommunistiska Parti
4 followers -
Kommunisterna
Kommunisterna

4 followers
About
Sveriges Kommunistiska Parti's posts

Post has attachment
Den som håller sig á jour med vänstertidningar kanske har läst ledaren (Skydd för landet) i det senaste numret av Proletären, där Kommunistiska Partiet (KP) presenterar sina lösningar för att minska våldet i förorten, införsel av illegala vapen och arbetskraft. Det handlar konkret om att skydda landet genom att upprätta ett gränsskydd.

Post has attachment
En stridbar hamnarbetare
Den tidigare förbundsordföranden för Svenska Hamnarbetarförbundet, Gunnar Norberg, var även med att återupprätta det kommunistiska partiet i Sverige APK 1977.
Läs artikeln på http://riktpunkt.nu/2017/02/en-stridbar-hamnarbetare/
Photo

Post has attachment
Studerande ungdomar från flera skolor i Aten och Pireus anordnade en dynamisk marsch i Atens centrala delar den 13 februari. De studerande ungdomarna mobiliserade mot skolorna som krossar dem istället för att utbilda dem. Skolorna ifråga fungerar enbart som ett examineringscenter som lär ut hur man lär sig saker som en papegoja och diverse fragmentariska kunskaper.

Post has attachment
Programmet den 12 februari om Bertolt Brechts liv och verk, med musikaliska exempel på samarbetet med kända, likaledes epokgörande, tonsättare som Hanns Eisler och Kurt Weill blev mycket uppskattat.
Amatörer och professionella kulturarbetare tillsammans skapade ett viktigt kulturellt bidrag till kampen för fred, sanning, bildning och en socialistisk värld.
Se fler foton på http://stockholm.skp.se/
Photo

Post has attachment
Ett stort stöd har utvecklat sig för Patras kommunistiska borgmästare Kostas Peletidis som ställdes inför rätta den 13 februari efter en stämning från en före detta parlamentsledamot från Gyllene Gryning. Kostas Peletidis anklagades för vanskötsel av borgmästarämbetet eftersom han verkställde kommunalrådets enhälliga beslut 2015 och försvårade det nazistiska och kriminella Gyllene Grynings verksamhet.

Post has attachment
2013 blev byggnadsarbetaren Lars Lundberg kallad till Byggnads regionkontor i Dalarna. Mötet handlade om tidningen Byggkommunisten, som ges ut av Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) där han är aktiv sedan länge. Lundberg säger att ett medlemsmöte hade beslutat att tidningen fick delas ut på arbetsplatser i Gästrikland, skriver Arbetarbladet.

Post has attachment
Ett antal kommunist- och arbetarpartier publicerade nyligen ett uttalande där man fördömde den pågående rättegången i Kiev vars mål är att förbjuda Ukrainas Kommunistiska Parti (CPU). Kievs appellationsdomstol har fastställt nästa förhandling till den 21 februari. CPU uttryckte sin tacksamhet över det internationella stödet.

Post has attachment
Ukrainas Kommunistiska Parti (CPU) har gjort ett uttalande om den aktuella situationen, där regimen försöker förbjuda CPU.

Post has attachment
Kommunisternas blogg. Landstinget i Västernorrland, numera regionfullmäktige, beslutade att Akutortopedin, kvinnosjukvården och BB skulle läggas ner den 31 januari 2017.

Post has attachment
Postnord i snigelfart – sparkar 1 000 arbetare
Postnord skall sparka 1 000 man men behåller förmodligen direktörerna så de kan fortsätta att lönedumpa för transportörer. Förmodligen kommer att avskedanden ske i Sverige därför i Danmark har de anställda i Postnord rätt till tre års avgångsvederlag till skillnad mot Sverige där arbetsköparna gnäller över lag om anställning, som i bästa fall kan ge en ersättning under sex månader. LAS som man påstår hotar den svenska konkurrenskraften.
Bankernas rekordprofiter som de skaffat sig genom statsstöd och styrning av bostadsmarknaden för att genera profiter. Vi kräver en statlig bostadsbyggnadsbank och avskaffande av de privata bankmonopolen genom förstatligande.
Och en del annat, som arbetskraftsinvandring, gör facket till en kamporganisation och pensionerna.
Wait while more posts are being loaded