Profile cover photo
Profile photo
Huda Engku
378 followers -
Jack of all trade, master of none.
Jack of all trade, master of none.

378 followers
About
Posts

Post has attachment
Isnin blues ke?
Hari ini saya bangun awal. Haha, sebetulnya bukan bangun awal tapi almost tidak tidur. Beberapa hari ini anak saya 'keliru' antara siang dan malam. Tiba siang, dia tidur. Berlabuh malam, dia berjaga. Jika tidur pun cuma sejenak. Apa pun, selamat pagi. Isnin...
Add a comment...

Post has attachment
Waktu baharu saya
10am is my new 7am these days. Selepas solat Subuh, ikut baby tidur sebab malam dah jadi burung hantu.
Add a comment...

Post has attachment
First-time mother syndrome?
First time baby tidur nyenyak after 3am and before 7am, and so I was like, 'peliknya!' and put my hand on his chest to check his breathing. Sindrom first-time mother kot. Ok, boleh tidur now sebelum baby bangun tidur. 😬
Add a comment...

Post has attachment
Raees first time kembung perut
Semalam pertama kali perut Raees kembung. The thing is, Raees tidak kuat menangis dan makin kerap minum susu. Dia cuma merengek mahu susu. Apabila beri susu, sekejap sahaja sudah lelap. Five minutes later Raees bangun semula, demanded more susu. Normal ke b...
Add a comment...

Post has attachment
Raees' first tummy time
Semalam baca tentang milestone baby and stumbled upon a phrase 'tummy time' di mana kita meniarapkan baby. Baby sejak lahir sudah boleh dimeniarapkan dan ia bagus untuk perkembangan motor skill baby. Semalam awal pagi cuba buat tummy time dengan Raees denga...
Add a comment...

Post has attachment
Ummi Raees: Edisi Mengantuk
Alhamdulillah bertolak dari Kota Bharu sekitar 5 petang, tiba ke destinasi pada pukul 5 pagi. Sekarang baru berpeluang urus diri dan rehat sebab anak sudah tidur nyenyak. Mengantukkkkkkk! 😴
Add a comment...

Post has attachment
Njoi pun best apa!
Di rumah mentua saya, Astro sudah diganti dengan Njoi. Salah satu channel yang diberi apabila melanggan Njoi adalah Go ASEAN yang memaparkan perkara menarik di negara-negara ASEAN termasuk Malaysia. Setelah menonton channel tersebut makin terujalah saya unt...
Add a comment...

Post has attachment
Raees' first road trip
Raees' first road trip; balik kampung. Raees tak banyak ragam as usual. The whole trip he was either asleep or menyusu. Lambat dapat susu, merengek. Struggle cari susu, cemas. Apabila anak cemas, Ummi pun cemas... 😅💆🏻 Raees Hakim: 22-days old
Add a comment...

Post has attachment
Blessings around us
Orang lain aqiqah ada pelamin, goodie bags. Aqiqah Raees pula tetamu dapat jumpa Raees yang comel hehe! Having family and friends around is already a blessing, right? Raees Hakim: 15-days old ❤
Add a comment...

Post has attachment
Jom ziarah!
Selepas bersalin, adik-beradik pakat WhatsApp minta gambar anak saudara baharu mereka. Jokingly, cikgu Fattah beritahu, saja tak mahu kongsi gambar. Kalau nak tengok baby, baliklah rumah nanti. Padahal anak masuk NICU tak boleh ambil gambar. Surprisingly, a...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded