Profile cover photo
Profile photo
Erfgoed Bossem
2 followers -
Kleinschalige kampeer- en logeeraccommodatie op een eeuwenoud Twents boerenerf met prachtige koeien
Kleinschalige kampeer- en logeeraccommodatie op een eeuwenoud Twents boerenerf met prachtige koeien

2 followers
About
Posts

Post has attachment
8 februari: Slooow Lekker Avond
Koeboer en chefkok nemen u mee op culinaire ‘rondreis’ door Twente
Zaterdag 8 februari aanstaande organiseren Landgoed de Holtweijde en Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp een Slooow Lekker Avond ter promotie van de prachtige, lokale voedingsmiddelen die in Noordoost Twente worden geproduceerd. 

Landgoed de Holtweijde, een sfeervol hotel met ambachtelijke topkeuken, en Erfgoed Bossem, een historische boerderij waar gasten het landleven beleven, organiseren als naaste ‘noabers’ en beide Slow Food lid gezamenlijk deze Slooow Lekker Avond op zaterdag 8 februari aanstaande, vanaf 16.00 uur. Culinaire lekkerbekken en smulpapen worden aan het einde van de middag ontvangen met koffie/thee en ‘koeienvlaai’ tussen de Brandrode Runderen van koeboer Dennis Rerink. In de strostal geeft hij tekst en uitleg over de biologische zoogkoeienhouderij, samenwerking met natuurorganisaties en het proces van een koewaardig leven tot aan de verwerking van kop tot staart.  

Daarna trekken we naar binnen waar Holtweijde chef de cuisine Rob Fiselier onze gasten een prachtige amuse presenteert bij de grote openhaard op de deel van de eeuwenoude Saksische boerderij. Daarna gaan we aan tafel om te proeven van prachtige delen van het Brandrode Rund, ondermeer dry-aged, en andere lokale producten, zoals zandaardappelen uit Manderveen, shi-i-takes uit Tilligte en boerenijs uit Nutter. Chefkok Rob zal u aan tafel vertellen waar al dat moois vandaan komt en over zijn culinaire passie en vakmanschap. 

De kosten voor dit avondvullende culinaire programma bedragen € 45,00 per persoon, exclusief drankjes. Leden van Slow Food krijgen 10% korting. Voor kinderen maken we met plezier een aangepast driegangen kindermenu (€ 13,50 p.p.). Deelname aan de Slooow Food Avond kan uitsluitend op basis van reservering. 
Photo
Photo
2014-01-15
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Kom heerlijk de herfst beleven en proeven bij Erfgoed Bossem. Met een smakelijk bokbiertje bij een knapperend vuur genieten van Twente in herfsttooi. En met een beetje geluk hebben jullie vanuit de knusse Sterrenkubus Sterrenkubus zicht op de overweldigende sterrenhemel.
Uittips: Cosmos Sterrenwacht bij ons om de hoek en het geheel vernieuwde museum Wonderryck Twente in Denekamp (op 6 km afstand). Op zaterdagavond verzorgen we een Twentse tabe d´hote om lekker bij aan te schuiven (op basis van reservering). Verder kunnen we diverse eetgelegenheden in de buurt aanbevelen. Zoals Eetcafé de Postelhoek in Ootmarsum; zij hebben nu ook mooie wildgerechten op de kaart.
Boek ons Vlammend Herfstarrangement hier http://www.bossem.nl/arrangementen/vlammend-winterarrangement-3/ of bel direct 0541 - 22 13 92.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded