Profile cover photo
Profile photo
Фото-Ман Фотография
33 followers -
Фотографията е начин на живот
Фотографията е начин на живот

33 followers
About
Posts

Post has attachment
Може би искате да се занимавате с фотография и се опитвате да се научите да боравите с фотоапарата. Виждате обаче, че снимките ви изглеждат много различно от тези на професионалните фотографи и не знаете защо.

Това е напълно нормално, но за жалост кара много хора да се отказват твърде бързо от фотографията. Не се обезсърчавайте, ако не получавате бързо качествени резултати. Има много какво да научите и ще ви помогнем като отговорим на 10-те най-често задавани въпроси от аматьорите фотографи.

http://foto-man.com/foto-trik/295-otgovori-na-10-te-naj-chesto-zadavani-vaprosa-za-fotografiyata.html
Add a comment...

Post has attachment
Композицията – разположението на обектите в кадъра – е едно от най-важните неща, за да ви се получават снимките. Правилото на третините е едно от най-известните във фотографията и всеки фотограф трябва да е запознат с него.
http://foto-man.com/foto-trik/294-praviloto-na-tretinite-vav-fotografiyata.html
Add a comment...

Post has attachment
Продуктовата фотография изисква добро осветление. Да осветиш даден предмет така, че да покажеш истинските му цветове, детайли и красота обаче може да е трудно.

Тук на помощ идва кутията за продуктова фотография. Подобна е на палатката, но се изработва по различен начин. Тя ще ви предостави добро разпръскване на светлината и чист, равномерен фон, пред който да поставите обекта.
http://foto-man.com/foto-trik/293-kak-da-si-napravim-evtina-kutiya-za-produktova-fotografiya.html
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Доста интересен проект спечели сърцата на инвеститорите и събра над 840 000 долара в популярния сайт за финансиране kickstarter.
Според създателите на YoCam - това е най-малката в света херметична видеокамера с габарити 85 х 30 х 21 мм, тежаща само 55 грама.
http://foto-man.com/foto-revyu/291-startira-proizvodstvoto-na-yocam-naj-malkata-v-sveta-hermetichna-videokamera.html
Add a comment...

Post has attachment

Ако снимате макро, може да ви е трудно да насочите достатъчно светлина към обекта. Рефлекторите са чудесно средство именно за тази цел и са още по-удобни, защото не е нужно да ги държите. Рефлекторът използва светкавицата на фотоапарата ви и отразява светлината от нея към предмета, който снимате. Ето и как да си направим един такъв много евтино.
http://foto-man.com/foto-trik/290-kak-da-si-napravim-evtin-reflektor-za-makro-fotografiya.html
Add a comment...

Post has attachment
Може да сте си купили DSLR фотоапарат преди няколко месеца и да сте далеч от експерти, но все пак искате да се научите да правите красиви снимки нали? За целта е добре да започнете с най-основните неща. Не си мислете, че те не са важни – хубаво е да се запознаете с начина на работа на фотоапарата и основните принципи на фотографията.
http://foto-man.com/foto-trik/289-osnovni-nastrojki-koito-tryabva-da-znaete-pri-parvi-stapki-vav-fotografiyata.html
Add a comment...

Post has attachment
Ако планирате да използвате вашия цифров фотоапарат за зимна фотография е нужно да се съобразите с някои неща? Ето няколко полезни съвета!
http://foto-man.com/foto-trik/288-kak-da-pravim-po-dobri-snimki-prez-zimata.html
Add a comment...

Post has attachment
Не ви е нужно скъпо оборудване, за да снимате под вода. В този урок ще ви покажем как само с един обикновен аквариум ще можете да направите чудесни подводни снимки.
Този метод ще ви даде съвсем нова перспектива на снимане, макар че определено ще се превърнете в голяма атракция, ако около вас има други хора.
http://foto-man.com/foto-trik/287-kak-da-snimame-pod-voda-s-pomoshtta-na-akvarium.html
Add a comment...

Post has attachment
За пореден път се убеждаваме, че за фотографите няма граници. Креативните "художници със светлина" постоянно търсят нови места и екстремни ситуации, за да покажат своето виждане за красота.
http://foto-man.com/foto-aktzent/286-da-snimash-goresht-chaj-pri-minus-40-gradusa.html
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded