Profile cover photo
Profile photo
Luisterberichten
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
A.s. vrijdag in Leuven: een studiedag voor de audiosector die ook interessant is voor luisterliefhebbers. Zo kun je audio met een visuele component ontdekken van Lucas Derycke, Adriaan Van Aken, Amber Meulenijzer en Duncan Speakman.

http://www.nieuwstedelijk.be/project/de-24-uur-van-de-audio-2017
Add a comment...

Post has attachment
Nu online: een nieuw blogbericht met luistertips voor de Dutch Design Week, die a.s. zaterdag van start gaat.
Add a comment...

Post has attachment
4/10: The hearing body bij Marres in Maastricht (19:00-21:00)
Welke invloeden hebben geluiden op ons zelfbeeld en ons gedrag? Onderzoeker Ana Tajadura-Jiménez vertelt je meer over de invloed van lichaamsgeluiden op ons lichaamsbeeld en geluidskunstenaar Paul Devens laat je horen hoe geluid gedrag kan beïnvloeden tijdens deze bijeenkomst uit het Engelstalige Training the Senses programma.
Lees verder op: http://bit.ly/2wTSvnz
LT // The hearing body
LT // The hearing body
luisterberichten.com
Add a comment...

Post has attachment
t/m 24 september: minifestival C-TAKT#1 bij C-mine in Genk
Met afgewerkte producties en work-in-progress van jong podiumkunsttalent. Interessant voor de oren is o.a. het radiotheater van Lucas Derycke over vrijwilligers in een vluchtelingenkamp (21/9), een installatie van Kyoko Scholiers met fragmenten uit telefoongesprekken (22-24/9) en de actieve luisteravond op 24/9 waarin je o.a. mee kunt zingen in een koor.
Meer over wat je er kunt beluisteren:
http://luisterberichten.com/luistertips-2017/#LT_C-TAKT1
Een overzicht van het programma:
http://ymlp.com/zTFyZx
Add a comment...

Post has attachment
t/m 23/9: zomerexpositie Pfeifen im Wald
Deze openluchtexpositie in Klankenbos in Neerpelt bevat 7 klankinstallaties van studenten van de Hochschule der Bildenden Künste Saar. Ze zijn gemaakt onder leiding van hun docent, geluidskunstenaar Andreas Oldörp. Je kunt ze doorlopend bezoeken.

Meer info: https://www.klankenbos.be/nl/activities/zomerexpo-pfeifen-im-wald
Add a comment...

Post has attachment
Nieuw luisterbericht: een verslag van een muzikale luisterwandeling en performance van componist, muzikant en softwareontwikkelaar Christopher Tignor, afgelopen zaterdag bij Marres in Maastricht.
"Als een dirigent zoekt hij met iedereen oogcontact. Je hebt je vinger op de play-knop. Tignor telt af. We starten de muziek..."

https://luisterberichten.com/2017/07/12/listening-walk-christopher-tignor/
Add a comment...

Post has attachment
Komend weekend kun je al proevend en luisterend kennismaken met een nieuw stukje groen bij Oostende: de Tuinen van Stene. In het kader van het Dansand! festival is er een picknick met een artistiek menu. Daarop staat o.a. 'Etude: vogels spotten' (een klanklaboratorium, luisteroefening en voorstelling op een spottersplek) en geluidsinstallaties van Hans Beckers (beide doorlopend tussen 11:00 en 15:30).

Het volledige programma en meer informatie vind je op: https://dansand.kaap.be/programma/picknick
Add a comment...

Post has attachment
De komende weken hoor je interessante dingen bij Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Woensdag 21 juni is er een avond over synesthesie onder de titel Mixing the Senses. Vanaf 30 juni is er 2 weken lang een performance-programma met geïmproviseerde muziek- en dansstukken, interventies en complete voorstellingen bij de tentoonstelling The Painted Bird. Zo geeft componist en muzikant Christopher Tignor op 7 en 8 juli een life performance van zijn solo album Along a Vanishing Plane en begeleidt hij op zaterdag 8 juli een wandeltour, gericht op een lichamelijke ervaring van muziek en ruimte.

Lees en luister verder op: https://luisterberichten.com/2017/06/17/lt-luisteren-bij-marres/
Add a comment...

Post has attachment
Tijdens kunstmanifestatie documenta 14 kun je luisteren naar het radiokunstproject 'Every Time A Ear di Soun'. 8 radiostations uit 8 landen maken ieder 3 weken non stop radio. Je hoort een deel van hun reguliere programmering in de eigen taal, speciaal voor documenta gemaakte radiokunstwerken, opgediept archiefmateriaal en opnames van het publieksprogramma van documenta.

Vanaf a.s. zaterdag is het de beurt aan de tijdelijke Berlijnse radiozender SAVVY Funk met o.a. gezongen nieuwsbulletins en een onderzoek naar migratie van Afrikaanse ritmes door ruimte en tijd.

Lees verder op:
https://luisterberichten.com/2017/06/15/lt-radioproject-documenta14/
Add a comment...

Post has attachment
3 nieuwe Nederlandstalige podcasts
Of eigenlijk: 2 nieuwe podcasts en 1 nieuw seizoen van de podcast Ongesigneerd, waarin Tjitske Mussche en Laura Stek verhalen vertellen achter onopvallend design, zoals de vormgeving van straatnaambordjes.

In de 3-delige podcastserie 'Iets doen, hoe doe je dat' gaat Nikki Dekker op zoek naar manieren om meer maatschappelijke betrokkenheid te tonen dan enkel van je laten horen op social media.

En journalist Gijs Groenteman maakte een podcast met 25 afleveringen over de liedjes van componist Harry Bannink. Hij sprak met mensen die met Bannink samenwerkten en luisterde samen met hen naar de liedjes.

Meer informatie op: http://luisterberichten.com/luistertips-2017/#LT_3podcasts
Luistertips 2017
Luistertips 2017
luisterberichten.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded