Profile cover photo
Profile photo
izyan zulkiply
25 followers
25 followers
About
izyan's posts

Post has attachment
biasiswa
suami dah mula kan semester, saya tangguh.. sem depan baru start.. sebenarnya saya rasa kerajaan memang sangat kritikal x da duit semasa saya menyertai BTN bagi persedian keluar negara kami di beri taklimat oleh KPM. su bahagian bendahari ada beri tahu wala...

Post has attachment
potty train anak bawah dua tahun lagi mudah?
assalamualaikum semoga yang membaca ni dalam rahmat ilahi lama dah x berblog..piluuu ok saja nak share pengalaman potty train si hud thoha ni.. saja mula awal.. sebab ada terbaca kata kalau bawah 2 tahun lagi mudah x tau la apa y mudah nya..kita try aje hud...

Post has attachment
keluar dari comfort zone
assalamualaikum tahun depan sudah masuk 30 tahun tapi rasa kosong dalam jiwa rasa takut sebab terasa tidak mengunakan masa muda dengan semaksimum nya ye mungkin menuntut ilmu, berada di samoing suami dan suami itu lebih baik tapi jiwa meronta..jiwa untuk me...

Post has attachment
x tau la perasaan apa ni..
hari jumaat ni.. kami bakal sambung belajar secara rasminya sebelum ni kami gerak sendiri2 dulu.. suami menulis dahulu dan berjumpa sv.. walaupun x reg lagi..dia memang rajin lain macam sikit hahah so..hurmmm sampai x perasaan saya pada korang ni? saya menu...

Post has attachment
**
keguguran itu sesuatu y emosi walaupun kita sudah ada anak sebelum nya.. x tahu mengandung : saya demam dan minta suami belikan ubat tapi saya minta suami beli kan juga upt sebab saya dah lewat period beberapa hari. lepas buat test saya tengok negative dan ...

Post has attachment
sunat bayi lelaki #hudthoha
hud thoha dah selamat bersunat 2 julai 2015 hari ke 31 dia lahir alhamdulilah.. sebenarnya sunat bayi lelaki ni memang perkara baru dalam mana2 family... macam2 orang akan tanya..betul ke nak sunat?x kesian ke? budak tu kecik lagi.. nak jaga macam mana? x p...

Post has attachment
7 perkara sunat selepas lahir #hudthoha
alhamdulilah.. waktu tahu saya mengandung..saya dan suami dah berhajat nak cuba buat perkara sunat pada hari ke 7... terutama aqiqah la.. so kami dah kumpul duit awal dan simpan x mo sentuh supaya cita2 itu terlaksana... waktu al fateh dulu..x da rezeki unt...

Post has attachment
tali pusat ~ perbincangan dengan doc
bila berhajat nak bersalin private ni.. konon2 nya nak wat birth planning la.. tapi x de nye nak membuat..duk tanguh2 las x buat cuma saya ada bincang dengan doc .. tentang delay clod clamping or dlam bahasa melayu nya melambat2 kan potong tali pusat ,,kehk...

Post has attachment
berpantang orang menuntut ilmu
haha tajuk x boleh belah kan syahdu sungguh.. tapi itu la hakikatnya..memang syahdu lagii sendu.. hari ke 15 berpantang saya dah berjalan.. x takut bentan ke? huhu sapa x sayang badan..tapi apa kan daya tuntutan belajar... anak first dulu memang saya x pant...

Post has attachment
di sebalik nama hud thoha ~
benda y paling best bila ada anak ni nak decide nama kan? hehehe... bila dah tahu jantina memang kami dah start cari nama.. cuma sampai la baby bersalin pun x sure .. x macam al fateh dulu.. waktu kandungan 4 bulan pun kamii dah sebulat hati n cmfirm nak bu...
Wait while more posts are being loaded