Profile cover photo
Profile photo
PL-asztik
1 follower -
Amit, ahogy. Hírek és kommentárok
Amit, ahogy. Hírek és kommentárok

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Igenis ki kell mondani, hogy egyáltalán nem volt minden egyes magyar katona (tábornok, tiszt, altiszt és ...közlegény) hős! Sőt! Nagyon sokan (túl sokan) váltak közülük álattá! Bűnözővé. Ezeket a bűnöket, a - nem kevés -hőstettel együtt ki kell mondani...
De amíg a jelen cikkben is mentegetjük a bűnösöket, és túlzó óvatoskodással bagatellizáljuk a cselekedeteiket, addig nem csináltunk semmit! Csak hintjük a port.... Csak egy példa: a cikkben a németek rémtetteket, a magyarok bűncselekményeket követtek el...pedig a magyarok cselekedetei is rémtettek voltak, némelyik még annál is rémisztőbb!
Mondjuk már ki végre, hogy nagyapáink, katona-elődeink túlságosan aktívan vettek részt a rémtettekben, sőt túlszárnyalták a nácikat! Mondjuk már ki végre, hogy akik ilyen rémtettekben résztvettek (annak elkövetésére utasítást, vagy parancsokat adtak, majd eltusolták és hasznot is húztak belőle) azokat elítéljük. Mi, az unokáik, a katona-utódaik...és egyáltalán nem dicsősség az ő példájukat követni. Nincs mit tisztelni ezeknek az elődöknek a példáján, sőt! Ezek az emberek nem hősök voltak, hanem a magyarok szégyenei, és miattuk...a humánummal ellentétes, rossz döntéseik, és kegyetlen tetteik miatt ...kellett később a magyar hátországnak elviselnie a szovjet hadsereg kegyetlenkedéseit, bosszúját. Hozhattak volna helyes döntéseket és lehettek volna - a helyzethez képest is - humánusak, emberségesek is, megakadályozhatták volna a magyarok rémtetteit.....ahogyan a keresztény hitük diktálta....de nem tették! Csak rajtuk múlott.
Aki ezeket nem ismeri el, az becsukja az egyik szemét...vagy fülét...vagy elfordítja a fejét....tehát nem akar az ügyben - annak fontossága ellenére sem - tisztán! Látni! De itt és most a nemzeti tisztánlátás és a kollektív lelkiismeret letisztítása sokkal fontosabb, mint bármely 70 éves politikai érdek...
Ez az utolsó esély!

Post has attachment
Lajos Peszt shared a photo with you from the Flickr app! Check it out:

Post has attachment
Török Gábor: a magyar választó szerint mindenki lop, csal, hazudik.
Igaz. Nem azért, mert Török G. állítja, hanem azért, mert így van! A korrupció (amit magyarul sógorság-komaság-nak, és kéz-kezet-mos-nak szoktunk mondani), már nagyon régóta fertőzi a magyar emberek kapcsolatait. Történelmileg velünk él. Nagyon nem szeretjük, (pláne, ha kimaradunk belőle) de szinte semmit sem tudunk - és igazából nem is akarunk elintézni egyetlen hivatali ügyet sem személyes kapcsolatok segítsége nélkül. Persze amit mi magunk teszünk az nem korrupció, de amit mások tesznek az az, és üldözendő. Üldözzük is őket!

http://buff.ly/1Ogy8NI

A legtöbb magyar ember nem is alkalmas a korrupciómentes életre! Hosszútávon, mondjuk évtizedeken át pedig biztosan nem. Ugyanis ahhoz mélyrehatóan ismerni kellene a országunkban gyorsan változó jogszabályokat, előírásokat és a törvényi elvárásokat! A magyar embert ezek nem érdeklik, mert nem szeret tanulni. Másoktól meg pláne!

Kár, hogy valaki lehet ilyen hatalmas politikai elemző úgy, hogy feltűnően hiányosak az mélymagyar ego-bugris ismeretei! De talán csak szelektív...mikor, hol, és miről kell beszélni...

Már abban az esetben, ha a jelenleg tapasztalt korrupciónak csak a fele igaz, már akkor ki kellett volna vernie a erkölcsi mélymagyar biztosítékot. Persze csak akkor, ha nem magyar történelmi összefüggésében várjuk el a reakciót, hanem öntudatos européer liberális kontextusban!
De sajnos most mindent bugris mélymagyar összefüggésében kell nézni, ráadásul történelmi folyamatban! Örökségként, és Istentől kapott ajándékként!

És így teljesen más a leányzó fekvése...nem is kell annyira harcolni ellene. Magunk ellen biztosan nem, mert ugye senki sem lehet ellensége saját magának!? Csak az ellenzék korrupt. Meg a brüsszeli politikusok mindegyike...akár liberális akár nem. Mindegy milyen sapka van rajta!Egyedül EZEK. Mindenki más ártatlan!
Aztán egyszer majd belelóg a kezünk a bilibe, és kénytelenek leszünk felébredni. De addigra már lekéstük a vonatot....

Post has attachment
Lehet kérem ezt a folyamatot nézni jobbról, vagy balról...sőt a szélről is! Akár a pályáról, akár a taccsvonalon túlról is! Lehet magyarázni így, vagy úgy...lehet hümmögni, tiltakozni, csendben maradni, vagy ordítani...de a Jobbik előbb-utóbb a FIDESZ-ben végzi. A Vona féle vonulat a FIDESZ támogatásával lett az, ami.... Ha kell a Jobbiknak a Vona Gábor, akkor vele, ha nem kell nekik, akkor is vele....Mennek a Purgatóriumba!
Ez utóbbi esetén talán kisebb létszámmal válnak - Vonát követve - a FIDESZ csicskáivá (mint a büszke MIÉP, a nyugodt erős MDF, vagy a mennybéli KDNP) de ennek bekövetkezését már nem lehet megakadályozni! (Persze lehetne, de a Jobbik nem alkalmas arra, hogy Vonát megbuktassa)

http://buff.ly/1OnStni

Nincs számukra jó döntés! Vonával becsicskulnak, Vona nélkül visszaesnek az 5% alá, és mehetnek vissza az utcára a Betyársereggel meg a 64 Vármegyével grasszálni a romák ellen! Csicskulás esetén a Vona (meg néhány őt követő nagyfejű) kaphat egy-két államtikár(helyettesi) pozíciót a negyedik orbáni kormányban...cserébe kuss....akik meg majd kiabálnak az utcán, azok kimaradnak a hatalomból....ennyi és nem több. Ez volt a Jobbik...
Lapozzunk!
#olvasnikell! #feedly #jobbik #vona #szakadás #beolvadás #fidesz

Post has attachment
"...Do not listen to what I say, pay attention to one thing: what I do " (Viktor Orbán,2006)
We can see that Viktor!

Post has attachment
"Nem szeretem az ilyen megnyilvánulásait, még akkor sem, ha tudom, hogy rajta kívül senki sem szólalt fel már évtizedek óta erélyesebben ebben a témában Magyarországon! Nem azért, mert nincs a szavaira szükség, hanem azért mert egyáltalán nem autentikus az, hogy éppen ő - mögötte az újkori magyar történelem legkevésbé környezetbarát politikai csoportosulásával - szól ilyeneket. A hangoskodásának időzítését is koncepciózusnak tartom...Ő, akinek sem személye, sem az őt az elnöki székbe juttató politikai párt sem képvisel a klímavédelem és a környezet-, és természetvédelem területén egy minimális gyakorlatot, vagy valami tapasztalatot, ami erre a kinyilatkozási kampányra predesztinálná. A hivatala igen, de nem ártana, ha autentikus személyiség is járulna a missziójához, és nem csak a kampánymódszerek! A kampányának sokkal inkább a közelgő párizsi klímakonferencia egyre közeledő megrendezése, és az azon való szereplés, vagy talán a nemzetközi politikai karrierlehetőség előkészítése látszik priornak a klímavédelemmel szemben. És ez árnyalja az Elnökünk hetek, hónapok óta építgetett környezetvédő profilját..."

Post has attachment
Beszéljen, mert beszélnie kell!

Post has attachment
A FIDESZ-hez löki a Jobbikos szavazókat....
Ugye-ugye! Még májusban - és azóta töbször is - az volt a kommentezők véleménye, hogy a címben leírt folyamat nem következhet be. Aztán mégis, csak egy jó kis esemény kellett hozzá. Természetesen magát az eseményt nem láthattuk előre, de a törekvést a Jobbik szavazóinak elcsábítására igen. A kívülállók mindíg tisztábban látnak, mint az érintettek.

(http://buff.ly/1KUEuRd)

Ha ehhez hozzávesszük még a Vona Gábor egy közelmúltbeli beszédében állítottakat, miszerint ő nem akar feltétlenül miniszterelnök lenni, és hogy a jövőben a Jobbik kormányzásra való képességeit és a nemzetközi beágyazódását kell fejleszteni, akkor már talán - rajtam kívűl is - sokaknál tisztul a kép!
De az sem változtat a lényegen, ha mégsem tisztulna. Az nem hiba, csak ciki...egy kicsit.

Egy újsághírben sohasem maga a hír a fontos, hanem annak előélete, és várható utóélete. A hírt kiváltó eseményfolyam az ami értelmet ad egy-egy száraz hírnek. Aki csak a hírt olvassa motorikusan, és nem köti össze a kapcsolódó eseményekkel, nem alkot véleményt az eseményfolyam várható utóéletéről, az nem lát semmit a világból. Az csak egy lebutított hírfogyasztó. Aki ezt szándékosan teszi, az vagy ....de ez már nem rám tartozik.

Post has attachment
"Ami most Magyarországon folyik, annak az egész világ a tanúja az újságírók, tévéstábok révén. A magyar nép semmivel nem rosszabb, mint bármely más nép, de hiába, ha a kormány lépései szégyenbe hozzák az országot."

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded