Profile cover photo
Profile photo
Списание Финанси
150 followers
150 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Половината от разплащанията, направени по време на Световното първенство по футбол 2018 в Русия, са безконтактни, показват данните на Visa, официален партньор на FIFA за платежните услуги. Половината разплащания на Световното първенство по футбол са безконтактни.

Post has attachment
Само 32% от рибата и морските деликатеси на пазара у нас са с български произход. Останалите 68 на сто се доставят охладени или замразени от други страни по света.

Post has attachment
Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина границата от 7500 долара за първи път от месец насам, съобщава Bloomberg.Биткойнът премина границата от 7500 долара.

Post has attachment
България е най-големият износител на диворастящи билки в Европа. Родни предприемачи търгуват с над 100 различни вида билки, като основно изнасят продукцията зад граница.България е най-големият износител на диворастящи билки в Европа.

Post has attachment
Японската компания Sharp Corp. изостави плана си за издаване на нови акции на стойност до 2 млрд. долара, след като инвеститорите започнаха да продават акциите си в компанията поради опасения за намаляване на печалбата на ценните книжа.Sharp се отказа да издава нови акции за $2 млрд.

Post has attachment
„Турция ще построи и трета атомна електроцентрала“, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БГНЕС и Нова телевизия. Турция ще строи трета атомна електроцентрала. По време на емисия на въпроси и отговори в социалните медии Ердоган каза, че Турция ще изгради своя собствена АЕ, след като тази в Аккую бъде построена от Русия.

Post has attachment
Щатският долар е най-силната валута по време на рецесия, твъpдят aнaлизaтopи oт ЈРМоrgаn Сhаѕе & Со., цитирани от „Блумбърг“. Πpeз пocлeднитe мeceци зeлeнитe пapи pacтaт пo-бъpзo oт oчaĸвaнoтo, тъй ĸaтo тъpгoвcĸoтo нaпpeжeниe ecĸaлиpa.Коя е най-силната валута при рецесия.

Post has attachment
Ускоряването на растежа на българската икономика все още не е приключило, прогнозира икономическият екип на УниКредит Булбанк в последния си тримесечен анализ за икономиката на Централна и Източна Европа.Уникредит очаква годишен ръст на БВП до 4%.

Post has attachment
Над 88% от посевите с пшеница са в добро и много добро състояния. Очакванията са за добра реколта от над 6 млн. тона. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на жътвената кампания в землището на сливенското село Жельо войвода.Очакват се над 6 млн. тона добив на пшеница.

Post has attachment
Въпреки че криптовалутите изгубиха огромна част от стойността си през настоящата година, все още се намират гласове, които предвиждат нови ценови рекорди в близко бъдеще.Ще се повиши ли биткойнът до края на годината.
Wait while more posts are being loaded