Profile cover photo
Profile photo
Hawa Wati
19 followers -
Conquer Your Fear!!
Conquer Your Fear!!

19 followers
About
Hawa's posts

Post has attachment
Cuba lagi
Masih mencuba untuk buat entri balik, setelah sekian lama blog ni tak diintai. :: " " : ": "                       nanti kita sambung, banyak yang nak ditulis, tapi masih belum sempat                                       

Post has attachment
Baby Selsema
Baby dan selsema perkara biasa jika baby dijaga di Taska atau pun pusat jagaan yang agak ramai. Bayi akan meragam bila selsema kerana akan mengakibatkan hidung tersumbat, sukar bernafas dan kesukaran untuk menyusu dan makan. Menurut Kementerian Kesihatan Ma...

Post has attachment
Ramadhan 2016
Hari ini merupakan Jumaat terakhir Ramadhan tahun ini. Menjelang hari raya, ramai yang sudah pun mood raya,  Musim perayaan begini pemakanan harus lah waspada, makan sedikit dahulu memandangkan perut kita sudah dilatih berehat selama sebulan. Menjelang Syaw...

Post has attachment
Separuh Sudah
Hari ni dah masuk 16 Ramadhan, sedar tak sedar berbaki lagi empat belas hari menuju Syawal, bulan untuk meraikan kemenangan melawan hawa nafsu dan kelaparan. Semoga Ramadhan kali ini mampu mengubah dan mendidik jiwa ke arah seribu satu kebaikan dan keajaiba...

Post has attachment
Anak Lima
Dah lama tak mengejngah ke sini Sudah 6 bulan lebih bergelar ibu kepada lima anak. Penat tak? itu yang selalu orang tanya. Entah la, sapa yang tak penat buat keje kan, penat tu biasa lah. Tapi penat pun masih tak kurus. Ada orang anak bertambah ramai mak ny...

Post has attachment
Puasa dan Ibu Menyusu
Tatkala Ramadhan menjelang tiba, sudah pasti setiap ibu yang menyusukan anak melahirkan kebimbangan di hati. Bukan tidak mampu untuk menunaikan ibadah yang tercatit dalam Rukun Islam tetapi kegusaran mengenangkan bagaimana untuk menyusukan bayi sedangkan di...

Post has attachment
Ramadhan Kareem
Ramadhan Kareem!!! Salam Ramadhan untuk semua. Bulan ramadhan kali ni ramadhan saya pegang title ibu neyusu yang berpuasa. Alhamdulillah, hari kelima berpuasa masih segar dan bertenaga. Jadual mengepam dua kali sehari sewaktu di pejabat. Rahsia yang bukan l...

Post has attachment
Tips Pam Medela Free Style
Hai semua, Kali ni entry tak de kaitan dengan poduk Shaklee, tapi sebagai ibu bekerja yang menggunakan pam Medela Freestyle atau nama glemer dia medela fs, saya nak kongsikan serba sedikit mengenai pam ni. Pam ni saya beli pada tahun 2014. Ini adalah antara...

Post has attachment
Nak Makan Alfafa?
Sempena promosi Alfafa Complex bulan ni, saya nak kongsikan cara makan Alfafa Complex. Alfafa Complex Formula Signature Shaklee yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada awal tahun 1950an. Ekstrak dari tanaman Alfafa (Medicato Sativa) Cara Makan Alfafa...

Post has attachment
2016
Hari ni dah hampir setengah bulan masuk tahun baru. ye..2016. Sekejap sangat masa berlalu..rasa macam baru jer masuk tahun baru...dah hampir setengah bulan Tahun lepas anak empat. Tahun ni anak lima Tahun ni tahun yang mencabar, ekonomi yang makin teruk...c...
Wait while more posts are being loaded