Profile cover photo
Profile photo
Ummi Ain
54 followers -
temanhatimu.blogspot.com
temanhatimu.blogspot.com

54 followers
About
Posts

Post has attachment
Cara Menggoreng Mee / Bihun yang Mudah dan Cepat Serta Sedap
Assalamualaikum dah hai you alls.. Salam Jumaat yang penuh barakah ini.Dah sarapan belum?Untuk diri saya dan keluarga, kami baru saja bersarapan dengan bihun goreng dan keropok goreng.Boleh lah kan..   Sebenarnya dah lama teringin nak share cara goreng bihu...

Post has attachment
Cerita Kami di 12 Rabiul Awal 1435H
Assalamualaikum dan hai.. Baru lepas key in APDM.Terhegeh-hegeh betul.Orang lain semua dah siap dah kan?Alhamdulillah.Better late than never.Hihi.. Sebenarnya nak share kisah semalam saya.Cerita cuti saya yang tak menjadi.Lain yang dirancang lain yang jadi....

Post has attachment
Resepi Sotong Rebus Serai
Assalamualaikum dan hai... Terkejut tak tengok sotong ni??Siap dengan telur sotong lagi tu.Nampak tak? Muahaha.tak yahlah nak resepi sangat kan!Sebenarnya inilah resepi yang paling mudah dalam dunia yang saya ingin kongsikan. Buatnya sangatlah mudah semudah...

Post has attachment
Resepi Ikan Cencaru sumbat
Assalamualaikum dan hai.. Ini kisah semalam sebenarnya. Semalam saya terlebih rajin.Masakkan ikan cencaru sumbat ni. Sebenarnya sudah tiga minggu bertangguh nak makan ikan cencaru. Akhirnya semalam baru tercapai hajat.Muahaha..Terima kasih suamiku yang sudi...

Post has attachment
Seminggu di The Little Caliphs
Assalamualaikum and hi.. Genap seminggu hari ni Zahin di Little Caliphs.Sepanjang seminggu ni belum ada lagilah aksi-aksi yang tidak diingini.Harapnya berkekalan sampai ke akhirnya.Lagipun masa saya transitkan dia minggu meeting di sekolah tu pun, dia dah t...

Post has attachment
Jumaat yang Penuh Barakah
ASSALAMUALAIKUM DAN HAI.. Alhamdulillah kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Hari ni pula penghulu segala hari.Perbanyakkanlah amalan sunat pada hari ini. In syaa Allah besar pahalanya walaupun benda yang kita buat tu nampak kecil seperti memotong ku...

Post has attachment
5 malam tanpa nasi
Assalamualaikum.. Akhirnya berjaya juga mengawal nafsu makan nasi pada waktu malam.Lima hari tu.Huhu,bagi saya ia bukan mudah buat penggemar nasi ni.Jadi,memang saya tahan diri untuk memasak nasi pada waktu malam.Saya masak yang simple2 saja seperti spageti...

Post has attachment
Setelah 14 bulan
Assalamualaikum.. Tadi selepas habis ladap di sekolah,saya terus bergegas ke Tesco.(tak yah nak bergegas sangatla,biasa2 je..hihi).Niat di hati nak ambil spek kat Focus Point.Spek saya ni memang jena sangat ganti.Maklumlah usianya memang dah lama.Buat spek ...

Post has attachment
Happy New Year 2014
Assalamualaikum dan hai♥♡♥ Nak tulis juga entri di tahun baru 2014.Saya doakan semoga perjalanan hidup kita diberkati Allah s.w.t. seiring dengan pertambahan usia kita.Aminn.Untuk suami saya,moga dikekalkan iman dan moga rezeki keluarga kita dimurahkan dan ...

Post has attachment
Legoland, Malaysia 2013(21.12.2013)
Assalamualaikum.. Pada 21.12.2013, kami sekeluarga bercuti ke LEGOLAND, Malaysia.Kami bertolak pada hari Jumaat iaitu sehari sebelum dan bermalam di Tune Hotel, Danga Bay.Pagi-pagi lagi selepas menikmati sarapan di Kopitiam,iaitu lebih kurang pukul 9.30 pag...
Wait while more posts are being loaded