Profile cover photo
Profile photo
Gheorghe Voinea (george voinea zis guru)
62 followers -
THINK FAST AND MOVE,THEN RUN OVER AGAIN
THINK FAST AND MOVE,THEN RUN OVER AGAIN

62 followers
About
Posts

Post has attachment
Daniel Dragomir:
”Cea mai gravă formă de corupție din România de astăzi este utilizarea instituțiilor de aplicare a legii sau a justiției în scopuri personale sau politice.

În 2 ani de relație pe rețelele sociale între Dumbravă și Ionel Stoica, acesta din urmă a transmis zeci de mesaje privitoare la cazuri, dosare și activități în justiție, care au făcut obiectul interacționării cu generalul SRI.

Astăzi, 4 exemple.

Ionel Stoica postează o listă de dosare aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dumbravă apreciază lista și face un comentariu printr-un gif elocvent “Mario transmite un mesaj”. De reținut dosarele și, pentru că vorbim de metadate, de urmărit completele Înaltei Curți din aceste dosare și deciziile adoptate. Lista acestor dosare și interacțiunea cu Dumbravă este extrem de importantă pentru că marchează o implicare directă a generalului SRI în spețe aflate pe rolul Înaltei Curți.Lista dosarelor “binecuvântate” de Dumbravă: Călin Popescu Tăriceanu, Dan Șova, Ovidiu Puțura, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Gabriel Oprea și șefii DGIPI și – foarte important – Puiu Popoviciu.Dumbravă a fost implicat de-a lungul timpului, alături de alte cadre ale serviciului, în toate aceste dosare. Aceste dosare sunt rezultatul echipelor mixte SRI / DNA.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
The lie as a psychic defense mechanism
The lie as a psychic defense mechanism in Romania more than 60 percent of journalists are lying in the justice field! In Romanian justice most often and often tell lies prosecutors in official statements, in official documents, in official investigations an...
The lie as a psychic defense mechanism
The lie as a psychic defense mechanism
principiulnirvana.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Vorbe de fumoar – 15.11.2017 – Ambasadorul Klemm il cheama frecvent la micul-dejun pe liderul #rezistentilor
Miercuri, 15 noiembrie 2017 15:26 | Scris de L.J. | pdf | print | email
Culise - Vorbe De Fumoar


* Nebanuite sunt caile muzicii si gusturile americanilor. Cel putin ale celor care zabovesc prin Romania de vreo cativa ani si isi baga coada, pe fata, in treburile tarii. Aflati ca ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti Hans Klemm ia lectii de chitara de la Tudor Chirila. Glumim, evident. Nu avem de unde sa stim daca Hans Klemm chiar este interesat de cum acordeaza chitara rebelul Tudor Chirila de la Vama, dar am auzit ca au existat mai multe vizite pe care cantaretul le-a facut la Ambasada SUA la Bucuresti, la invitatia lui Klemm, pentru a lua micul-dejun cu ambasadorul. Cum s-au intretinut in timpul mesei sau ce au vorbit la cafeaua americana de dupa masa nu cunostem. Dar stiind trecutul recent al lui Chirila, un mare fan al iesitului in strada sub sigla #rezist si impotriva PSD, dar si incitarile lui Klemm la protest, nu ne-ar mira ca tocmai hashtagul sa ii fi unit. Problema este totusi una grava, daca s-a ajuns ca laboratoarele #rezist sa se mute la Ambasada SUA, caci liderul #rezistentilor are mare priza la corporatisti, ambasadorul este un sustinator al lui Kovesi, iar protestele pot oricand capata valente de negandit. Chiar asa, ce i-o spune Chirila ambasadorului cand iese pe usa?: Am sa ma intorc barbat!?
Add a comment...

Post has attachment
LUJU.RO:
Vorbe de fumoar -16.11.2017 – Cine a invinetit “Veverita”?

* Jurnalista Sorina Matei, pe care multi propagandisti s-au apucat sa o injure ca nu o ridica in slavi pe Kovesi si nici nu face ode DNA, a publicat mai multe poze cu celebra procuroare Alexandra Carmen Lancranja, zisa “Veverita”, de pe la intalniri cu fel de fel de oengisti si abasadori. Una dintre ele ne-a atras atentia. “Veverita” apare intr-o rochita scurta, cu picioare la vedere, postura pe care fanii ei oengisti ar putea-o considera provocatoare. Deh, gusturile nu se discuta. Lancranjan nu a fost insa prea atenta atunci cand a stat la pozat. Aparatul de fotografiat a surprins pe piciorul ei drept o ditamai vanataia, prin zona genunchiului, iar imaginea asta anuleaza orice altceva ce procuroarea a aratat in poza (vezi foto). Oare ce-o fi facut “Veverita”? Unde s-o fi lovit?
Add a comment...

Post has attachment
”Fostul şef ANI, Horia Georgescu, a relatat Comisiei SRI faptul că George Maior şi Florian Coldea îşi ţineau zilele de naştere la sediul SRI K2, unde participau politicieni de la PSD, PDL, PNL, dar şi persoane din zona justiţiei, a precizat, miercuri, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

„(Horia Georgescu, n.r.) ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă (George Maior, n.r.) şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă (Florian Coldea, n.r.) care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat, cred, toate instituţiile de forţă. Nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte din persoane politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului”, a spus Manda.

Întrebat dacă la aceste zile de naştere ale lui Maior şi Coldea a participat şi Kovesi, Manda a răspuns: „Dacă aş confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituţii de forţă, de informaţii, conducerea acestor instituţii, inclusiv ministerul Justiţiei, zona de parchete, zona de instanţe, nu pot da nume”.
Vezi restul mai jos:
Add a comment...

Post has attachment
”Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că rezistența pe care unii o opun modificării legilor justiției este cauzată de mulți factori, printre care „rutina, stagnarea, spiritul acesta ‘e bine, merge și așa'”, iar alții se opun pentru că vor să-și conserve privilegiile.

Invitat la Antena 3, Tudorel Toader a fost întrebat de ce s-a creat o „isterie” în legătură cu modificarea legilor justiției.

„Nu i-aș spune chiar isterie, dar, oricum, este o dezbatere foarte intensă. Este o dezbatere atipică prin raportare la celelalte proiecte de lege. La noi, societatea s-a schimbat profund. Sperăm ca și mentalitatea să se schimbe tot profund și tot în bine.

Aproape ciclic, cam la 12 ani, la noi se cam schimbă legile fundamentale. Avem Constituția din 1991, revizuită în 2003, deci după 12 ani. Avem pachetul de legi ale justiției din 1992, modificate în 2004, după 12 ani, o modificare în 2005 și acum în 2017, iarăși 12 ani de zile”, a spus ministrul.

În opinia sa, această dezbatere „foarte intensă” are loc pentru că „ne-am obișnuit”.

„Pentru că nu vrem schimbare, pentru că legile justiției au consolidat statutul magistraților, au consolidat independența magistraților, dar numai că legile justiției, astfel cum sunt ele consolidate de 12 ani, tind să rupă ceva din echilibrul necesar puterilor statului. Această rezistență pe care unii o opun modificării legilor justiției se datorează multor factori. Pentru unii — rutina, stagnarea, spiritul acesta ‘e bine și merge și așa’. Alții, mai prudenți, poate spun ‘nu cumva să se afecteze independența justiției, să mergem într-un regres instituțional’. Alții, care, cu siguranță, vor să-și conserve aceleași privilegii pe care le au”, a afirmat Tudorel Toader.”
vezi restul mai jos:
Add a comment...

Post has attachment
”Scheletele din dulapul judecătorilor CSM”
Add a comment...

Post has attachment
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea să fie exclusă din magistratură ca urmare a refuzului repetat de a se prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta.

”Prin refuzul repetat de a se prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a incalcat juramantul de procuror, prevazut de art. 34 din Legea 303/2004: “Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”, precum si pe cel din fosta Lege 92/1992, in vigoare la data investirii ei in functia de procuror:“Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, sa-mi indeplinesc cu onoare, constiinta si fara partinire atributiile ce-mi revin. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

Prin refuzul de a se prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a incalcat prevederile deciziei definitive si general obligatorie a CCR nr. 611/2017 – publicata in Monitorul Oficial nr. 877 din 07.11.2017 – desi avea obligatia sa respecte Constitutia, deciziile CCR si legile tarii.

Adresa sa scrisa trimisa Comisiei in data 14.11.2017 nu poate imbraca forma unui raspuns scris, pentru ca niciodata Comisia nu a intrebat-o daca detine informatii necesare clarificarii imprejurarilor supuse cercetarii parlamentare, ci dimpotriva, comisia si-a exprimat dorinta expresa de a afla ce cauta Laura Kovesi in decembrie 2009 in casa politicianului Gabriel Oprea alaturi de sefi ai SRI, precum si care a fost scopul vizitei private, aspecte la care procurorul sef al DNA nu a catadicsit niciodata sa raspunda, desi de luni de zile aceste aspecte au facut obiectul unor ample dezbateri in societate si intrebari ale jurnalistilor de care Laura Kovesi a fugit efectiv”, se arată în plângerea formulată de Lumea Justiției și adresată Inspecției Judiciare.

In temeiul art. 69 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 317/2004, republicata, sa dispuneti repartizarea aleatorie a acestui dosar in cadrul Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii;

In temeiul art. 45 alin. 3 din Legea nr. 317/2004, republicata, sa dispuneti efectuarea verificarii prealabile de catre inspectorul judiciar desemnat, a aspectelor semnalate;

In temeiul art. 45 alin. 6 lit. b) din Legea nr. 317/2004, republicata, inspectorul judiciar desemnat sa dispuna, prin rezolutie motivata, inceperea cercetarii disciplinare prealabile a procurorului LAURA CODRUTA KOVESI pentru abaterile mai sus enumerate.

In temeiul art. 47 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 317/2004, republicata, inspectorul judiciar sa dispuna, prin rezolutie scrisa si motivata, confirmata de inspectorul-sef, admiterea sesizarii, exercitarea actiunii disciplinare impotriva procurorului LAURA CODRUTA KOVESI si sesizarea Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii in vederea:

Excluderii din magistratura a procurorului LAURA CODRUTA KOVESI conform art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004, republicata.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded