Profile cover photo
Profile photo
Akasztói Szikiponty
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Szikipontyok Budapesten is!

A Budaörsi Halpiac kínálatában is megtalálható az Akasztói Szikiponty! A karácsonyi igények kiszolgálására folyamatos szállítással biztosítjuk a megfelelő készletet, hogy a fővárosi asztalokra is kerülhessen a kiváló minőségű Szikipontyból.
Add a comment...

Post has attachment
Szikiponty Kalocsán is!

A kalocsai Gyuri HAL ABC-ben egész évben, így természetesen karácsonykor is kapható Akasztói Szikiponty! Partnerünket bátran ajánljuk minden halkedvelőnek!
Add a comment...

Post has attachment
Magyar Ízek Őszi Vására - Halbazár | November 17.
- Várkert Bazár -

November 17-én kerül megrendezésre a Várkert Bazárban a Magyar Ízek Őszi Vására - Halbazár, ahol az Aranyszalag Minőség védjegyes Akasztói Szikiponty standjánál füstölt ponty kóstolóval várjuk a kedves Érdeklődőket.
A belépés ingyenes!

Programok:
- Ingyenes kóstolófalatokkal
- "Régmúlt idők halászata" kiállítással
- 70 kistermelő több mint 1000 termékével
- Halkülönlegességekkel és receptekkel
- Színes családi programokkal
- Ingyenes dietetikai tanácsadással

A Halbazár remek szórakozást nyújt a legkisebbeknek is: lesz bábszínház, gyerekjátszó halas játékokkal, de ámulhatnak a gólyalábasokon is!
Add a comment...

Post has attachment
Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Akasztói Szikiponty is felkerült a Magyar Márka Minőségi Élelmiszer védjegy jelöltjeinek listájára, melyen mindössze 28 kiváló minőségű hazai alapanyag szerepel.
A védjegyet a Magyar Konyha, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), valamint a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) alapította azzal a céllal, hogy egy minőségi alapon megkapható hiteles védjegy legyen elérhető a hazai alapanyagok számára.
A kritémriumok egyelőre kidolgozás alatt állnak, de várhatóan jövőre elkezdődik a jelöltek tesztelése és a védjegyek átadása.
Add a comment...

Post has attachment
Örömünkre szolgált, hogy helyet biztosíthattunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásához, egyúttal bemutathattuk gazdaságunkat a megjelenteknek!
Add a comment...

Post has attachment
Egy remek cikk a kezdetekről, a jelenről és a jövőről.
Add a comment...

Post has attachment
Aranyszalagot kapott az Akasztói Szikiponty!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Akasztói Szikiponty kiérdemelte az Aranyszalag Minőség tanúsítványt!
Az Aranyszalagot a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapította, és olyan hazai termékek kapják, amelyek elérik a világszínvonalat!
Ennek odaítélésében az ország élvonalbeli konyhafőnökei, független szakemberek és a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz segíti a Magyar Gasztronómiai Egyesületet. Az Akasztói Szikiponty esetében másfél éves tesztelési időszak előzte meg a tanúsítvány odaítélését, és ezen időszak alatt megbizonyosodtak a szakemberek, hogy az egyedülálló minőséget állandó színvonalon képes tartani az Akasztói Halgazdaság.
Photo
Photo
2016-11-29
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Budaörsi Halünnep * Október 8.
- Budaörsi Halpiac -

Október 8-án kerül megrendezésre a Budaörsi Halünnep, ahol a látványos programok és főzőbemutatók mellett megkóstolható lesz a Bigfish Seafood bistro ikonikus fogása, a Marseille-i halleves és az Aranyszalag minőségi termékvédjegy várományos Akasztói Szikiponty, amit Big Green Eggben füstölnek!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!


Részletes program:
10:00 Kapunyitás
Egy pohár prosecco és pár friss francia osztriga reggelire? És egy közös selfie egy 150 kilós tonhallal?

11:00 Tonhal bontás Fishmongerrel
Palotás Péter, azaz Fishmonger személyesen meséli el a maga szórakoztató módján, hogy mit szeret igazán a tonhalakban miközben a Budaörsi Halpiac vezető hentese, a 2014-es Gourmet Fesztivál Lazacbontó versenyének győztese, Németh Róbert megmutatja, hogy mire érdemes figyelni a tonhalak bontása során.

A tonhalból a Fuji étterem séfje sashimit készít, a Bigfish csapata pedig a Big Green Eggekben tonhal steaket süt.

12:00 Főzőbemutató
Mogyorósi Gábor a Laci!Konyha séfje megtanítja, hogy lehet igazán menő rántott pontyot készíteni az Aranyszalag termékvédjegy várományos Akasztói Szikipontyból.

Mogyorósi Gábor menüjéből 20 adag készül, ezért aki szeretné megkóstolni az érkezzen korán és a helyszínre érkezéskor azonnal váltsa meg a jegyét a Laci!Konyha rántott pontyra a Regisztrációs pultnál.

15:00 The Bigfish, Ceviche, avagy mi is az a hidegen főzés?
Palotás Péter élelmiszeripari mérnök, avagy más néven Fishmonger megmutatja, hogy miért izgalmas a ceviche.
A ceviche megkóstolható, jegyek a helyszínen válthatóak 800 Forintos áron.

Egész nap:
Finom élő zene szól a háttérben, a Fishmarket Big Band, avagy Südi Gergely, a Budaörsi halpiac élelmiszerbiztonsági mérnöke és barátai játszanak finom jazz sztenderdeket, soult és funky-t, hogy igazán jó legyen a hangulat!
Add a comment...

Post has attachment
42. Országos Halfőző Verseny - Tihany

Augusztus 27-én kerül megrendezésre a 42. Országos Halfőző Verseny a Tihanyi Révnél, ahol az Akasztói Szikiponty csapata is képviselteti magát.
A rendezvényen öt kategóriában mérik össze főzőtudományukat az indulók. Készül hagyományos Kőrös-tiszai és dunai halászlé, vegyes haltál, afrikai harcsa különlegesség és egyéb halétel. Az elkészült fogásokat a rendezvény látogatói is megkóstolhatják.

A programot helyi együttesek fellépése színesíti, a legfiatalabb látogatókat halas játszóház várja.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded