Profile cover photo
Profile photo
Puteri Iris
90 followers -
Happy dengan hidup.. Selagi ada cinta di situ aku berdiri......
Happy dengan hidup.. Selagi ada cinta di situ aku berdiri......

90 followers
About
Puteri's posts

Post has attachment
Bento #74 : Sandwich Telur Mayo
assalamualaikum.... Mood anak2 tak mo makanan berat.. so mama decide buatkan sandwich tuk anak2 mama... Sandwich telor aje lah sebab anak i xmakan pedas...  Ada tak yang belum tahu macam mana nak buat sandwich telor.. Kalau ada yang tak tau sila angkat tang...

Post has attachment
Bento #73 : Pau Colorful
Assalamualaikum.... mood malas menjelam lagi hahahaha... guna pau instant ja bekal hari ni.. Anak 2 nak bawa pau je so mama tak au nak hias apa plus malaih hahaha... so lagu ni ja la no.. lagu ni pon nak tayang ka.. hahaha tayang aje la pon..  ok baiiii

Post has attachment
Bento #72 ; Meatball With Fries
Assalamualaikum... Ha ni nak habaq mai menu malaih cheq pagi ni.. hahahaha.... bawa keluar meatball, masak meatball masak kuah goreng frenchfries ha dah siap.. hahahahaha so yang mana ketandusan idea blh la cuba ni na byeeeeee

Post has attachment
Bento #71 : Nasi Ayam Spongbob Squarepants
Assalamualaikum.... Apa khabar mommies.. Bento menjelma lagi hari ni dengan nasi ayam spongebob squarepants hahahaha.... Nak buat simple2 je so buat yang ni sebab tak yah nak kepal2 nasi dah hahaha... Menu nasi ayam ada dah pernah up dulu kalau xdak dlm blo...

Post has attachment
Bento #70 : Roti Telur Vrom Vrommmm
Assalamualaikum... Menu yang sangat simple tuk hari ni yang sangat saya sarankan bagi mommies2 yang mana bekerjaya... Menu ni sangat menjimatkan masa anda ... Dan yang penting sihat gak la menu ni n blh memberi tenaga pada anak-anak... Roti Telur Roti kepin...

Post has attachment
Bento #69 : Nasi Goreng Sardin
Assalamualaikum.... Menu yang sangat simple hari ni nasi goreng sardin untuk bekal anak-anak sekaligus mak nya juga hahaha... Resepi nanti update biasa na.. Jangan lupa skodeng...

Post has attachment
Bento #68 : Nasi Rabbit Chicken Grill
Assalamualaikum..... Apa khabar semuanya... Ok lepas rabbit masuk semak semalam hari ni dia nak jengoi balik hahahaha.. so kita snap dia dulu sebelum dia melarikan diri na... Menu hri ni aida bekalkan anak2 dengan nasi putih dan juga chicken grill. ayam dip...

Post has attachment
Bento #67 : Nasi Arnab Bersama Ayam Masak Sos
Assalamualaikum.... Monink gaisss....monink mommiesss.... Macam mana kesihatan mommy2 gojes dalam nih.. Hopefully semuanya dalam keadaan baik dan masih beristiqamah untuk berbento demi anak2 tersayang la ye. Bukan apa kita ni berbento sebab nak pastikan ana...

Post has attachment
Bento #66 : Roti Boom Kebabom hehehee
Assalamualaikum... Hari ni anak2 bawa bento roti bom.. kebabom... gedebasss hahahaha... simple buat yang ni memang fav anak2 lah roti bom nih...  Yang ni xbawa pon kuah untuk cicah sebab dorang lebih suka cicah kuah susu manis.. huhuhu.. Anak2 biasala.. ben...

Post has attachment
Bento #65 : Maggi Goreng Smiley
Assalamualaikum... Meneruskan misi yang tertinggal nih ha hahahaha.. Menu agak simple tuk bento kali ni sebab anak xmo makan benda yang berat rehat ni... so mama just buatkan maggi je goreng biasa perisa ayam dengan goreng kan smiley potato tuk dorang. dihi...
Wait while more posts are being loaded