Profile cover photo
Profile photo
TRANSILVANIA SPIRIT - parchet de origine
parchet din lemn masiv
parchet din lemn masiv
About
Posts

Post has attachment
Casa construita din temelie, parter, etaj si mansarda, situata in cartierul Buna Ziua, Cluj Napoca.

S-a dorit un parchet rezistent, potrivit pentru sistemul de incalzire in pardoseala si o culoare naturala. Astfel, s-a ales parchet stratificat din stejar, clasa natur, cu lamele de 14 x 70 cm.

Montaj: metoda brick. Observati cat de importanta este tehnica de montare si experienta montatorului, mai ales la imbinarile dintre gresie-parchet, la trecerile dintre incaperi, la imbinarile dintre scari-parchet.

Finisaj: lac pe baza de apa.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
9 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Casa din Cluj Napoca, pe strada Gruia, parter, etaj si mansarda. In acest articol vom vorbi despre partea de la parter.

In living, ce este un open space si care are trei iesiri spre bucatarie, terasa si hol intrare, cu sistem de incalzire in pardoseala, s-a agreat un parchet din stejar, multistrat, cu lamele de doua dimensiuni: 14 x 70 cm si 14 x 110 cm.

Montaj: fiind vorba de lamele variabile, montajul s-a facut in metoda englezeasca de dispunere lamele, si s-a acordat maxima atentie imbinarilor la trecerile spre gresia din hol, bucatarie si terasa.

Finisaj: pe baza de ulei, culoare stejar afumat. Parchetul a venit gata finisat din fabrica; s-a trimis mostra de culoare si s-a tinut cont de culoarea aleasa pentru toata comanda.

Observatie: finisajul pe baza de ulei, este un finisaj mai natural, ce scoate in evidenta fibra lemnului si, la prima vedere, lasa impresia unui finisaj pretentios si mai putin rezistent. Nu este asa! Pozele realizate sunt dupa 2 ani de la utilizare, tocmai pentru a demonstra ca finisajul pe baza de ulei este foarte rezistent. Observati imaginile cu zonele de trafic intens si cele in care pardoseala este foarte solicitata ( de ex. cea cu scaunul de birou cu rotile)- aceste zone se prezinta impecabil.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Casa din Cluj Napoca, str. Gruia, la etaj, dupa cum observati in imagini, este un hol din care este acces spre cele doua camere.

In una din camere s-a reconditionat parchetul existent din stejar, cu lamele mici, de lungimi egale. In rest, pe hol si in a doua camera, s-a folosit parchet stratificat din stejar, cu lamele de dimensiune 14 x 70 cm.

Montaj: la parchetul reconditionat- metoda brick, in rest- metoda englezeasca.

Finisaj: ulei transparent de trafic intens, pentru a accentua fibra lemnului si culoarea natur.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Este foarte important cand alegi parchetul intr-o casa, locuinta. Il alegi in functie de arhitectura, dimensiunea si luminozitatea spatiului, de destinatia spatiului (hol, bucatarie, dormitor, living, baie etc), de sistemul de incalzire folosit (clasic sau in pardoseala), de designul de interior gandit, de mobilier, etc.

Bun, alegem astfel parchetul: esenta, metoda de dispunere a lamelelor, culoarea si finisajul.

In acest moment incepe greul- sa gasesti omul sau echipa- adica Meseriasul- care sa monteze corespunzator acel parchet, in care ai investit timp, energie, bani. Care sa lucreze curat, atent, cu pricepere, cu care sa reusesti sa legi un dialog, care sa fie deschis la orice variante si nu rigid, incercand sa-ti impuna tie, metodele lui invechite, pe care le stie si doar pe acelea le aplica.

Un alt aspect important este detaliul. Detaliile fac diferenta! Mai ales cand ai o lucrare pretentioasa, ai treceri de la parchet la gresie, de la parchet la treapta de scara, la trecerile din diferite incaperi cu diferite pardoseli, ai elemente de inchidere.

Elementele de inchidere se confectioneaza separat, din lemn masiv, aceeasi esenta si culoare cu parchetul sau treapta si se folosesc acolo unde exista portiuni de trecere, borduri intre perete si goluri palier casa scarii ( a se vedea in imagine).
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
7 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Casa pe str. Mihai Romanul, Cluj-Napoca. Pentru aceasta casa s-a dorit o culoare de lemn natur (stejar) atat pentru pardoseli, scari cat si pentru usile interioare, iar gresia si ferestrele sa fie intr-o culoare contrastanta (antracit).

Parchetul ales este parchet de stejar multistrat, clasa AB, fara noduri, in lamele de 14 x 70 cm.

Metoda de dispunere parchet: metoda englezeasca, cu lamele de lungimi variabile.

Finisaj pe baza de apa, "invisible protect", pentru o culoare cat mai apropiata de culoarea natur a stejarului.

Rezultatul: o atmosfera calda, luminoasa, prietenoasa asa cum trebuie sa fie intr-un spatiu de locuit.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Apartamentul de fata este situat intr-o cladire veche, din centrul Clujului, pe str. Eroilor.

Parchetul existent era deteriorat, nu se putea reconditiona; asa ca s-a reconditionat baza pentru pardoseala si s-a montat un parchet masiv de stejar , in lamele de L=40 cm si l=7,5 cm.

Montaj: Si pentru ca e o cladire cu un anumit trecut si istorie s-a ales un design neo-clasic, prin urmare metoda de dispunere a lamelelor parchet herringbone a fost cea mai potrivita alegere.

Finisaj: cu ulei colorat, care accentueaza fibra lemnului.

Imaginile vorbesc de la sine.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
9/12/17
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Photo
2016-07-28
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Paste fericit!
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded