Waar moet ik op letten als ik een tweedehands auto ga verkopen?
Tegenwoordig is het vrij normaal om een auto te verkopen via internet. Je bespaart daar een hoop geld mee. Wij zullen je uitleggen hoe je het beste je auto verkoopt via het internet.

De verkoop
Volg de onderstaande stappen om tot een goede advertentie:
1. Zorg dat de auto helemaal van binnen en van buiten schoon is.
2. Maak duidelijke foto's van de auto. Van de zij-, voor- en achterkant. Hoe meer foto’s je maakt hoe beter. Het liefst maak je deze foto’s met een digitale camera van minimaal 3 megapixels. Zorg er ook voor dat de auto er beeldvullend op staat.
3. Neem ook nooit foto's in de regen.
4. Bereid een advertentietekst voor in Word. Je mag altijd teksten van bestaande advertenties kopiëren en combineer deze tot je eigen tekst en maak deze tekst zo pakkend mogelijk!
5. Bepaal de vraagprijs. Houd altijd rekening met de leeftijd, kilometerstand, staat van onderhoud en aanwezige accessoires die op jouw auto zitten.Als je niet weet voor welk bedrag je de auto wilt verkopen heeft de ANWB een handige tool op zijn website geplaatst. De +ANWB -koerslijst. Met een klik op de knop weet je de juiste richtprijs voor jouw auto.
6. Zet advertenties op de volgende plekken: +Marktplaats NL +autotrader en zomoto.nl. Hoe meer websites, hoe beter je advertentie wordt gezien!
7. Schakel biedingen bij +Marktplaats NL altijd uit. Daarmee voorkom je niet serieuze biedingen.

Opvallende advertentie
Ook is het een belangrijke zaak om jouw advertentie te laten opvallen. Op verschillende websites zijn er een aantal opvalmogelijkheden beschikbaar. Uit onze ervaring kan je beter een originele en een pakkende titel verzinnen. Bijvoorbeeld: Ford Fiesta - 2007 - Navigatie - Leder - Topstaat!
Andere goede toevoegingen zijn: Buitenkans, Betrouwbaar model, Zuinig, Exclusief.

Let op
Zodra de eerste geïnteresseerden binnen druppelen is het verstandig om nooit iemand alleen weggaan in je auto zonder dat jij zijn rijbewijs en autosleutels hebt. Ga bij een proefrit naast de geintereseerde zitten en stap onderweg nooit uit. Je zal niet de eerste zijn die je auto op deze manier kwijt raakt. Over het algemeen zijn de meeste mensen betrouwbaar, maar blijf alert.

Als laatste raden wij je aan om bij de verkoop een overeenkomst te laten opstellen en deze door beide partijen te laten ondertekenen. Daarmee voorkom je achteraf een hoop problemen. Wij wensen jou veel succes met de verkoop van je auto!
Photo
Shared publiclyView activity