Profile cover photo
Profile photo
Klinik For Spiseforstyrrelser Hellerup
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
”Jeg synes, at det er flovt, og jeg føler mig så alene.”
Sådan lyder den vel nok hyppigste tilkendegivelse fra de voksne, jeg taler med, som er udfordret i deres forhold til mad og krop.

At lide af en spiseforstyrrelse som voksen er for mange forbundet med et dobbelt tabu, der gør det svært at ’bryde tavsheden’ og søge hjælp.

Myter om spiseforstyrrelser lever endnu - På trods af, at tallene taler deres klare sprog:

Langt de fleste med en spiseforstyrrelse er voksne, og stadigt flere kvinder mellem 30 og 50 år udvikler en spiseforstyrrelse.

Læs med på bloggen om voksne med spiseforstyrrelser:

Post has attachment
Nyt i brevkassen: Om spiseforstyrrelser, depression og angst

"Jeg går hos en psykolog, hvor jeg får hjælp i forbindelse med depression og angst. Det hjælper noget men ikke på det her uendelige "spiseproblem". Jeg vil bare så inderligt gerne kunne gøre mig fri af det her mønster".

Sådan skriver en ung kvinde til brevkassen, hvor hun efterspørger nogle gode råd.

Post has attachment
Nyt i brevkassen...

Det er så sårbart og kan kræve meget mod og et langt tilløb - at fortælle til nogen, at man har det svært med mad, krop og vægt.

En kvinde skriver:
"Jeg har vildt ondt i maven over at skrive til dig med tanken om, at nogen skulle opdage hvad, det er, jeg gør ved mig selv... Jeg kaster min mad op og kan ikke forstå hvorfor, jeg ikke bare kan spise sundt og holde mig fra det usunde.
Skal eller skal jeg ikke kontakte min læge?

Mine børn, mand eller omgangskreds må aldrig nogensinde vide noget".

Post has attachment
Nyt i brevkassen: Jeg tænker på mad konstant - hvordan stopper jeg det?

“Jeg har problemer med sukkerafhængighed og overspisning af typisk brød. Jeg ville meget gerne følge en kur, men falder hurtigt i. Jeg tror, at jeg lider af en spiseforstyrrelse, for jeg tænker på mad konstant".

Sådan skriver en kvinde, der gerne vil gerne have mit råd til hvilken hjælp, der vil være den rette for hende.

Post has attachment
Nyt i brevkassen: Sådan skelner du mellem fysisk og følelsesmæssig sult.

"Jeg overspiser på dage, hvor jeg ikke kan overskue livet. Jeg kan ikke spise med måde og er konstant sulten". Sådan skriver en kvinde, der efterspørger gode råd til at bryde mønsteret.

Læs mit svar til kvinden hvor jeg blandt andet kommer med konkrete råd til hvordan, man kan skelne mellem fysisk og følelsesmæssig sult.

Post has attachment
Du kan få masser af viden og gode råd i klinikkens gratis brevkasse. Her finder du alle de spørgsmål, jeg har svaret på i brevkassen - måske er der nogle, som er relevante for dig.

Post has attachment
Der er stadig mange, der ikke er klar over, at overspisning kan være en spiseforstyrrelse. Det på trods af, at der er den spiseforstyrrelse, som langt flest lider af.

Læs med om diagnosekriterierne for tvangsoverspisning:

Post has attachment
Er vejen til en sund krop at spise bøf med spinat til morgen, drikke olie i shots, faste 2 dage om ugen eller en raw-diæt?

Anbefalingerne er blandt de mere radikale, men alligevel populære, i et mediebillede domineret af budskaber om, hvordan vi holder os sunde.

Hvad er sundhed egentlig - og kan man ligefrem blive sundhedsstresset?

Post has attachment
"Kære brevkasse

Jeg føler mig nogle gange skamfuld, når jeg spiser usundt. Hvordan kommer jeg mig over det, så jeg kan nyde maden i ro og mag med andre mennesker?" Sådan skriver en ung kvinde til brevkassen.

Læs mit svar til kvinden hvor jeg også kommer ind på de mange årsager til spiseforstyrrelser og de svære, modstridende følelser, der kan opstå på vej ud af en spiseforstyrrelse.

Post has attachment
Nyt i brevkassen:
"Kære Brevkasse. Kan det være bulimi selvom, jeg ikke kaster op?"

Sådan spørger en kvinde, der tidligere har været i behandling for anoreksi, men som stadig føler sig styret af en spiseforstyrrelse.

Du kan læse mit svar til kvinden her i brevkassen om bulimi:
Wait while more posts are being loaded