Profile cover photo
Profile photo
Sophia Broberg Blomqvist
1,225 followers -
Kattälskande liberal öschötte, med legitimitet för min Göteborgshumor. Integritet, intellektuell stringens och omtanke är viktiga prylar.
Kattälskande liberal öschötte, med legitimitet för min Göteborgshumor. Integritet, intellektuell stringens och omtanke är viktiga prylar.

1,225 followers
About
Sophia's posts

Post has attachment
Handbok för moderna politiska ledare.

Post has attachment
Reflekterar lite över gårdagens kvinnotema.

Post has shared content
Förtänksam och ödmjuk. 
När jag började på gymnasiet genomfördes en reform där de tvååriga linjerna försvann och ersattes med treåriga program. Syftet var att få bort uppdelningen mellan yrkesförberedande och studieförberedande, sas det. De nya programmen skulle vara både och. Jag hävdade redan då att de var varken eller.

Vidare utökades antalet platser. Trösklarna till gymnasiet slipades ner. Det hette att alla som ville skulle få plats på gymnasiet. Redan då hävdade jag att det skulle få effekter på högre studier. För det är ganska självklart: Om "alla" kommer in på gymnasiet kommer nästan alla att ha gått ut gymnasiet med godkända betyg (för det fick man också mer eller mindre rätt till - att omtenta tills man blev godkänd, och vad gör det med lärarens motivation förresten?) vilket innebär att nästan alla har högskolebehörighet.

Och det är historien om hur en 16-åring var smartare än det politiska etablissemanget. För övrigt förutsåg jag i samma veva att folk skulle börja smuggla cigaretter när man chockhöjde tobaksskatten, och inte fullt ut sluta med det när regimen upptäckte det och sänkte skatten igen.

Tyvärr kan ni inte rösta på mig i kommande val. ;)

Post has attachment
Helt oacceptabelt!
Skolorna får vara tydliga med klädkod i förväg (fotografen bör inte alls ha med det att göra). Hade det varit upp till mig hade underkläder, speciellt med tryck, varit bannlyst.
Men att självsvåldigt, i efterhand och utan personens medgivande, förändra någons uppenbarelse borde vara skadeståndsgrundande.
Är katalogerna att betrakta som ett företags produkt rakt upp och ned har de inte på skolorna att göra. Skolor skall inte göra reklam eller gynna vissa företag och minst av allt på områden utanför skolans verksamhet. 

Post has attachment
Ibland framstår en svensk tiger mer som ett lejon.
En välformulerad hållning vars position väcker min respekt! Föredömligt ledarskap. 

Post has attachment
Två GSS/T ur Amf 1 ser något som skulle kunna vara ett periskop utanför förläggningen i Berga medan de paddlar i den enda kajaken som finns kvar efter den senaste satsningen på en Rikskajak. Försvarsministern går ut i Rapport och berättar att det måste handla om en fridykare med ett stuprör i arslet. Insatschef Anders Silwer berättar senare att det var han och ingen annan medan försvarsberedare Widegren ser arg ut i bakgrunden på en välbesökt pressträff på Amf 1.

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Intressant artikel om relgionsöverskridande och marginalisering.

Post has attachment
Ljuger, var ordet! "Här ljuger SVT tittarna rätt upp i ansiktet" http://feedly.com/k/18zhfxH

Post has shared content
Fyndigt - men varumärkesintrång? 
If you are interested in the European Union, you can subscribe to EUTube , our Youtube Channel and find the latest video campaigns and relevant information about policies on Europe http://www.youtube.com/EUTUBE
#youtube   #youtubechannel   #eutube   #europeanunion   #europeancommission   #europe   #EU  
Photo
Wait while more posts are being loaded