Profile cover photo
Profile photo
Emien Cas
62 followers -
Perjalanan Dakwah tiada penghujung. Kita bukan pemula dan bukan juga penghujung tapi kita penyambung..
Perjalanan Dakwah tiada penghujung. Kita bukan pemula dan bukan juga penghujung tapi kita penyambung..

62 followers
About
Posts

Usia yang Allah beri ini umpama modal untuk kita meniaga. Meniaga dengan siapa? 'meniaga' dengan Allah swt. Bagi mereka yang memanfaatkan modal tersebut dengan sebaik-baiknya, insyaAllah meeeka akan memperoleh hasil yang lumayan. Akan tetapi bagi mereka yang mensia-siakan modal tersebut, pasti mereka akan kerugian kelak...
Add a comment...

"Wahai hati hati di dunia ini, yang leka dengan penipuan serta tipu daya yang melupakan dari hari yang hampir tiba. Kamu telah diingatkan tentang hari kesedihan. Apa yg kamu ambil dari dunia yang singkat ini tidak menguntungkan kamu. Begitu juga dari ahli ahlinya. Walaupun memiliki dunia serta isinya." .
Sayyidil Habib Umar bin Muhammad bin Salim ben Hafidz
Add a comment...

Jangan sedih bila Allah tak bagi apa yang kita minta, kadang2 Allah tak bagi sebab Allah tahu kita tak layak dengan apa yang kita minta, tapi bukan Allah tak bagi terus , Allah ganti dengan yang sesuai, kadang2 Allah tak bagi sebab Allah teringin (rindu) nak dengar kita duk merayu kat DIA,kadang2 Allah tak bagi sebab Allah takut kita lupa diri, tapi teruslah minta sebab kita ni HAMBA-NYA ..
Add a comment...

Biarlah diriku dihina kerana mencintai dan memuji wahai Rasulullah!  Selawat dan salam buat Rasulullah dan seluruh keluarga Baginda.
Add a comment...

Banyakkan berselawat kepada baginda. Hanya baginda saja yang diberi keistimewaan untuk mengenali umat-umatnya sedangkan nabi-nabi lain gagal berbuat demikian. Hanya mereka-mereka ini sajalah yang akan bercahaya-cahaya di Padang Mahsyar kelak dan dipimpin oleh Rasulullah untuk menuju ke syurga.
Add a comment...

"Rasulullah S.A.W adalah pintu menuju kepada-NYA. Dimanakah kedudukan Rasulullah S.A.W di dalam hati kita? Jangan diletakkan suatu kemuliaan dalam hati ini selain dari ALLAH SWT & Rasul-NYA." 
Add a comment...

Jika cinta itu adalah waktu yang sedang berputar tanpa henti,
Kamu pula adalah Keabadian!
Add a comment...

"Zikrullah & selawat ke atas Rasulullah S.A.W adalah penawar kepada hati agar tidak keras/mati."
Add a comment...

"Allah tidak melihat bentuk rupa dan harta benda kalian, tapi Dia melihat hati dan amal kalian"
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded