Profile cover photo
Profile photo
Keri Ikhwan
130 followers
130 followers
About
Keri's posts

Post has attachment

Post has attachment
Design Sticker yang penuh dengan kasih sayang.
Assalamualaikum.. Tajuk tu boleh menimbulkan syak wasangka betul, haha. Aku cuma nak kongsi idea dan design yang boleh digunakan dan telah aku gunakan dalam kelas. Bukan sebagai BBM (Bahan Bantu Mengajar) tapi lebih kepada tanda penghargaan dan motivasi. Al...

Post has attachment
DOODLE: KNOWLEDGE IS POWER!
Assalamualaikum... Lamanya tak update blog (cesss.. tulah ayat ngko tiap kali update blog. Pemalas!) Dah jarang menulis ni dah terkial-kial nak taip panjang -panjang. So aku ringkaskan entri ni. Biar lukisan yang berbicara, terjemahkan ikut kefahaman sendir...

Post has attachment
Puasa Si Miskin VS Puasa Si Kaya
Puasa Si
miskin, Sahurnya
alas perut, sekadar tuntutan Sunnah. Puasa Si kaya, Sahurnya memenuhkan
perut, bimbang kelaparan tak larat melangkah. Puasa Si
miskin, Seperti
hari-hari biasa, makanannya dicatu Puasa Si
kaya, Lebih
daripada biasa, juadah istimewa ...

Post has attachment
Ilmu Tentang Ramadhan yang Patut Kita Pelajari
Assalamualaikum... Kat sini aku cuma nak kongsikan beberapa majalah yang biasa aku beli dan kebetulan pulak sempena Ramadhan ni ada artikel dan tulisan khas mengenai Ramadhan. 1. Majalah SOLUSI (isu 69) Harga : RM 10/ RM 12 (Sbh Srwk) Majalah ni memang waji...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
PANDA yang bertuah
Assalamualaikum.. Sempena Hari Panda SeMalaysia hari ni, aku secara tak sengaja terconteng makhluk ni ... Rintihan seorang pakcik duda beranak lapan penoreh getah hujung kampung: Untunglah ko Panda, ramai orang sayang, Makan minum kau mewah, ada orang jaga,...

Post has attachment
Upacara Menguburkan azam yang berkecai...
Assalamualaikum... Pantas sungguh masa berlalu. Dah masuk bulan ke-5 dalam kalendar 2014. Makin lama makin pemalas pulak aku update blog ni. Hangat -hangat taik lembu sungguh perangai aku. Berbekalkan bukti printscreen kat atas tu, maka dengan ini aku mengi...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded