Profile cover photo
Profile photo
Хотел Вароша
17 followers
17 followers
About
Хотел Вароша's posts

Post has attachment
Хотел "Вароша" и +Ресторант Драката Ловеч Ви предлагат няколко варианта на новогодишно меню, придружени от много музика, танци и празнична програма.
Владислав Аначков, професионален танцьор, хореограф и продуцент в "Танцувай с мен2" и "Dancing Stars България", отново ще е нас гост. Ще имате възможност да наблюдавате невероятната шоу програма, представена от NITRO DANCE SHOW със Славка Ангелова, Божидар Елкин и Елена Думанова.
За доброто настроение на празника ще се погрижи Ди Джей Анатоли, с допълнителнителните изненади, танци и весели емоции.
Повече информация може да намерите в нашата интернет страница http://www.hotelvarosha.com/ или на телефон 068.60.33.77.
Photo

Post has attachment
Терасата на хотел Вароша с нов и свеж дизайн.
#terrace #relax #pallets
Photo

Post has shared content
Благодарим за любителското видео на +Lambri Djarov 

Post has shared content
Ресторант Драката кани почитателите на винтидж културата на вечер, посветена на "Великият Гетсби". Ще звучат суинг, джаз и рокендрол музика, а Fresh Swing Dance, ще ви изненадат с майсторски хореографии в няколко стила суинг танци.
Photo

Post has attachment
Photo

ПОГРАМА ЛЮЛЯКОВИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ, ЛОВЕЧ – 2014 Г.

8 май – 19.00 ч.
Сцена на крепостта /при лошо време – в залата на Драматичния театър

Държавна опера – Русе

„КАРМИНА БУРАНА”
Светски песни за солисти, хор, оркестър и магични картини от Карл Орф

9 май – 19.00 ч.
Зала на Драматичен театър

Балет „Арабеск”

KARMEN COLLECTION
Музика: Петър Дундаков
Хореография: Боряна Семанова
Сценография и костюми: Николина Костова-Богданова

10 май – 19.00 ч.
Сцена в реката/при лошо време – в залата на Читалището

Концерт на Теодосий Спасов оркестър

11 май – 19.00 ч.
Сцена на пл. „Т. Кирков”/при лошо време – зала на Драматичен театър

Плевенска филхармония

Концерт „Ода за света”
Солисти: Орлин Горанов и Еделина Кънева

Post has attachment
В допълнение към удобствата, Хотел Вароша Ви предлага Рум сервиз, Пакетиран обяд, Повикване на такси, Денонощна рецепция, Помещение за съхранение на багаж, Конферентна/Банкетна зала, Факс/Копирни услуги, Пълен интернет достъп в хотела и хотелските стаи, (Wi-Fi) – безплатен за гостите и посетителите на хотела.

Настаняване: От 14:00 часа
Напускане: До 12:00 часа
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-04-29
10 Photos - View album

Post has shared content
Старите ловчалии с умиление си спомнят за някогашната най-реномирана през пърата половина на миналия век ловешка бирария Драката и вкусотииите, предлагани цели 75 години от баща и син Минкови. Тяхното заведение е било прочуто в цялата страна заради неповторимата си атмосфера. В края на ХIХ в. тук се давали приеми и делови закуски на министри и депутати. А през 1926 г. височайш гост е цар Борис III, който остава силно впечатлен от обслужването.
Добре дошли в ресторант „Драката” !
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Винарна Драката
7 Photos - View album

Post has shared content
Архитектурно-историческият резерват „Вароша“ в Ловеч включва цялата стара част на града, разположена на десния бряг на река Осъм, покрития мост на Колю Фичето, както и голям брой сгради, намиращи се в непосредствена близост до него на левия бряг на реката. Защитеният обект е създаден през 1968 година с цел да бъдат реставрирани и съхранени над двеста паметници с архитектурна и историческа стойност, построени на територията му.
Това, което най-много впечатлява посетителя на резервата „Вароша“, са неговите живописни къщи, забележителен образец на българската възрожденска архитектура. Разположени в сравнително малки парцели, оградени с високи каменни дувари и криволичещи, стръмни, тесни улички, домовете на заможните ловешки търговци се гушат сред розови храсти, люляци, бръшлян и здравец.
Повечето от тях са строени между 50-те и 70-те години на XIX век, когато Ловеч е едно от най-големите средища на търговията и занаятите в българските земи. Нарасналото самочувствие на жителите на града край река Осъм се изразявало в създаването на двуетажни, пищно украсени къщи, укрепени с яки зидове и порти, за да предпазват собствениците и имуществото им от зли погледи и разбойници.
Отличителна черта на ловешкото възрожденско строителство е, че за разлика от това в другите богати български селища от този период, тук липсват каквито и да било работилници и дюкянчета в домовете. Тази интересна особеност се дължи на факта, че за занаятчийска и търговска дейност в града на люляците се използвали изключително чаршийската улица и покритият мост над река Осъм.
На територията на архитектурно-историческия резерват „Вароша“ са разположени и редица други обекти, свързани с българската история и традиции. Тук се намира музеят на Васил Левски, открит през 1954 година и съхраняващ фотокопие на личното тефтерче на Дякона на свободата, богата колекция от негови вещи и единствения му оригинален портрет.
Тук се намира и прочутият покрит мост над река Осъм. Строен и след това изгарял или разрушаван от реката неколкократно, през 1874 година той е наново издигнат от големия възрожденски майстор Колю Фичето, като под стрехите му се помещавала цялата търговска и занаятчийска дейност в града.
АИР „Вароша“ приютява и две от ловешките църкви - строената през 1535 година „Св. Неделя“ и издигнатата през 1784-а „Успение Богородично“. И в двата храма се съхраняват редица ценни книги и ритуални предмети.
В резервата е организиран и Етнографски комплекс, представящ автентичния бит в две къщи, датиращи от първата половина на XIX век. Посетителите на комплекса могат да разгледат също така старата градска баня, сградата на училището „Йосиф I“, където е написан текста на химна „Върви, народе възродени“, Владишкия конак и домовете на много революционери и борци за свобода.
„Вароша“ е особено привлекателен с това, че не е застинал паметник на културата, а жив организъм. Повечето къщи са обитаеми, в тях се предлагат различни занаятчийски произведения, както и прочутото бяло сладко, с което тукашните майстори се прославили в цялата страна. На територията на резервата посетителят може да отседне в някои от възрожденските домове, които са пригодени за хотелска дейност и предлагат традиционна атмосфера далеч от шума на XXI век.
Photo

Post has shared content
  #Къкринското  ханче е обект на Регионален исторически музей в Ловеч. Намира ce в с. Къкрина, Община Ловеч. 

       Къкринското ханче е обект на Регионален исторически музей в Ловеч. Намира ce в с. Къкрина, Община Ловеч. 

Ханчето е открито на 10 май 1931 г. в присъствието на множество граждани, войскови подразделения и официални лица. Осветено е от Браницкия епископ Максим. Първи екскурзовод е Петко Цонев. Експозицията има историческа и етнографска стойност.
Photo
Wait while more posts are being loaded